گياهان آينده در چند طبقه شامل گياهان انرژيزا، پروتئيني، معدني و فيبري، غذايي آلكاليني، دارويي، آروماتيك و آنتياكسيداني، صنعتي و در نهايت گياهان ژنتيك تقسيمبندي ميشوند.
ايسنا، تك كشتبودن و كاهش سطح زير كشت باعث شده كه سبد غذايي انسان درحال كوچكتر شدن باشد. مصرف تركيبات ارگانيگ، روندي كاهشي داشته و اين مسئله، انسان را در مقابل تنشها حساس كرده است.
محصولات باغي آينده شامل سبزيجات، ميوهها، محصولات زراعي، گياهان زينتي، ادويهاي، دارويي و آروماتيك، موجب توسعه سبد غذايي شده و همگام با نيازهاي درحال گسترش بشر و هماهنگ با پديدههاي تغيير اقليم، مهاجرت انسان، افزايش شهرنشيني و محدوديت منابع كافي، استفاده از اين منابع را افزايش خواهند داد.
به گزارش روابط عمومي پژوهشكده گياهان دارويي جهاد دانشگاهي، گياهان آينده در چند طبقه شامل گياهان انرژيزا، پروتئيني، معدني و فيبري، غذايي آلكاليني، دارويي، آروماتيك و آنتياكسيداني، صنعتي و در نهايت گياهان ژنتيك تقسيمبندي ميشوند.
ميوه چايوت
از جمله گياهان آينده ميتوان به تاج خروس دانهاي، كلير، رامبوتان، نعناي تند، لوبياي سوداني، ناني، گلسنگها، لونگان (چشم اژدها) و چايوت اشاره كرد. يكي از مهمترين گياهان آينده، چايوت است كه به تدريج به عنوان يك محصول غذايي مهم در سراسر جهان معرفي ميشود. چايوت از ارزش كالري بسيار بالايي برخوردار است كه اين مسئله ناشي از محتواي بالاي كربوهيدرات در ساقه جوان، ريشه و بذرهاي گياه است.