خوزنا : فريب ايمني واكسن را نخورده و مراقب سوء استفاده كرونا باشيم
سه شنبه، 20 مهر 1400 - 21:40 کد خبر:119009

يك متخصص بيماري‌هاي عفوني با اشاره به اينكه در برخي ممكن است واكسن ايمني لازم را ندهد مثل افراد مسن يا افرادي كه دچار نقص ايمني هستند، يادآور شد: مراقب باشيم كرونا از غفلت ما به بهانه تزريق واكسن سوء استفاده نكند، در اين صورت به جاي كاهش آمار ابتلا شاهد گسترش ويروس خواهيم بود.

  ايرنا، محسن ابراهيم‌زاده با تأكيد براينكه تنها به تزريق واكسن اطمينان نكنيد، عنوان كرد: واكسن زماني مي‌تواند تأثيربخش باشد كه واكسيناسيون جمعي اتفاق بيفتد رسيدن به اين نقطه هم زمان‌بر است و در اين راه همچنان بايد مراقب باشيم، چون هنوز ما با مواردي مواجه هستيم كه با وجود تزريق دو دوز واكسن همچنان بيمار شدند.

وي در گفت و گويي ادامه داد: اگر اين ويروس با بيماري زمينه‌اي ديگري همراه شود حتي ممكن است منجر به فوت هم بشود.

اين پزشك متخصص با اشاره به اينكه افراد ممكن است حتي بين دو دوز واكسن به بيماري مبتلا شوند، توضيح داد: ايمني بين ۲ تا چهار هفته بعد از دوز دوم حاصل مي‌شود و در اين مدت هنوز بدن ايمن نيست برخي نيز اذعان دارند بعد از زدن واكسن علائم كرونا در آنها ظاهر شد كه به دليل اين است كه بدن با ويروس تماس داشته و با زدن واكسن بدن تحريك شده و علائم به صورت ناگهاني ظاهر شده اگر اين فرد واكسن نمي‌زد ممكن بود علائم چند روز ديرتر بروز پيدا كند، اما در هر صورت بدن آلوده شده بود.

ابراهيم‌زاده توضيح داد: فردي كه كرونا گرفته بهتر است بين ۶ تا هشت هفته، حدود ۲ ماه بعد از كرونا واكسن تزريق كند چون بدن به واسطه كرونا آنتي‌بادي خود را دارد و در نتيجه پس از واكسن آنتي‌بادي حاصل از بيماري، آنتي‌ژن واكسن را خنثي مي‌كند و واكسن بي‌تأثير مي‌شود، البته افراد در اين ۲ ماه هم ايمني لازم را دارند.

وي با هشدار در زمينه مصرف بيش از حد ويتامين‌ها نيز توصيه كرد: ما به ويژه در اين ۲ سال شاهد مصرف بيش از حد ويتامين‌ها هستيم و درصدي از مردم به ما مراجعه مي‌كنند كه عوارض ويتاميني دارند يعني دچار مشكلات گوارشي مثل تهوع يا اسهال شدند در حاليكه اصلا مصرف اضافه ويتامين هيچ نقشي در پيشگيري بيماري‌ها ندارد و بهتر است كه ما به جاي مصرف ويتامين از خوراكي‌هاي طبيعي و رژيم‌هاي متنوع اسفاده كنيم.

او اضافه كرد: نقش مؤثر ويتامين‌هاي «دي و سي» در زمان ابتلاي به كرونا ثابت شده اما اينكه آنها را به صورت مرتب و هميشگي ادامه دهيم و به رژيم غذايي‌مان اضافه كنيم نيز خطرناك است، بعنوان مثال ويتامين‌هايي مثل ويتامين «اي» محلول در چربي است و در بدن تجمع پيدا مي‌كند و حتي براي قلب مضر است، يا ويتامين «آ» روي سيستم اعصاب مركزي تأثير منفي دارد و مغز را دچار فشار مي‌كند، پس نبايد خودسرانه مصرف شوند.

وي به مردم توصيه كرد به تست‌هاي اكسيژن‌ خون اعتماد نكنند چراكه بيماران بسياري داريم كه در هفته دوم بيماري با وجود اكسيژن خون ۹۷ درصد و بدون سرفه و تنگي نفس داراي ۷۰ درصد درگيري ريه هستند، لذا بايد توجه داشته باشيم كه عدد ضربان يا نبض چند است، اگر اكسيژن ۹۷ است اما ضربان ۱۴۰ است يعني ريه درگير است چون نبض طبيعي بين ۷۵ تا ۶۵ و نهايتا ۸۰ است و عدد بالا نشان‌دهنده درگيري ريه است، پس نبايد عدد اكسيژن خون را به تنهايي معيار قرار دهند.