خوزنا : اسيدهاي چرب ضروري براي سلامت انسان در كدام گياهان هستند؟
چهارشنبه، 21 مهر 1400 - 14:00 کد خبر:119062

اسيدهاي چرب ضروري براي سلامتي انسان بسيار مفيد و لازم هستند، اما بدن انسان توانايي ساخت آنها را ندارد.

به گزارش ايسنا، اسيدهاي چرب ضروري به دسته‌اي از اسيدهاي چرب گفته مي‌شود كه مصرف آنها براي سلامتي انسان و حيوانات ضروري است، اما بدن توانايي ساخت آنها را ندارد. امگا ۳ و امگا ۶، دو نوع اسيد چرب ضروري شناخته‌شده براي بدن انسان هستند.

اسيدهاي چرب از رسوب و انباشته‌شدن كلسترول در جدار رگ‌ها جلوگيري مي‌كنند؛ با بيماري‌هاي قلبي مبارزه كرده و در كاهش وزن نيز مؤثر هستند. همچنين براي لطافت پوست و مو،‌جلوگيري از ريزش مو، كمك به رشد ناخن مفيد بوده و از بدن در برابر آثار زيان‌بخش اشعه ايكس تاحد زيادي محافظت مي‌كنند. يكي ديگر از ويژگي‌هاي مهم اسيدهاي چرب ضروري، كمك به رشد كودكان و بهبود و مداواي زخم‌هاي مختلف است.

به گزارش روابط عمومي پژوهشكده گياهان دارويي جهاد دانشگاهي، برخي روغن‌هاي گياهي مانند دانه كتان، آفتابگردان، گردو، بادام، بادام زميني، گلرنگ، سويا، روغن جوانه گندم،‌ روغن ذرت حاوي اسيدهاي چرب ضروري براي بدن انسان هستند.