خوزنا : امكان افزايش آمار گازگرفتگي با مونوكسيد كربن
پنجشنبه، 4 آذر 1400 - 08:00 کد خبر:122808
ايسنا:سخنگوي سازمان اورژانس كشور گفت: اگر روند مسموميت با مونوكسيدكربن از طريق اطلاع رساني و آگاه سازي مردم سير نزولي نداسته باشد، ممكن است با افزايش آمار گازگرفتگي رو به رو شويم.
مجتبي خالدي درباره خطر افزايش وقوع حوادث مسموميت با مونوكسيدكربن اظهار كرد: سال گذشته حدود ۹۶۰ نفر بر اثر گازگرفتگي با مونوكسيد كربن جان خود را از دست دادند. حالا نيز آمار نشان مي دهد كه نسبت به سال گذشته تعداد افراد بيشتري دچار مسموميت شدند.
وي ادامه داد: مهر ماه سال گذشته ۲۷ نفر بر اثر مسموميت با مونوكسيد كربن جان خود را از دست دادند اما اعلام شده كه اين آمار طي مهر ماه سال جاري ۲۹ نفر بوده است. از اين رو مشخص است كه آمار كمي افزايش پيدا كرده؛ در حالي كه طي مهرماه هنوز هوا سرد نشده بود.
خالدي با بيان اينكه در آبان ماه يك خانواده شش نفره را به علت مسموميت با گاز مونوكسيد كربن از دست داديم، گفت: فكر مي كنم كه اگر روند مسموميت با مونوكسيد كربن از طريق اطلاع رساني و آگاه سازي مردم نزولي نشود، ممكن است با افزايش آمار گازگرفتگي رو به رو شويم.
خالدي گفت: متاسفانه مسموميت با مونوكسيد كربن با حواس پنج گانه قابل احساس نيست؛ همچنين علائمي كه دارد شبيه به سرماخوردگي است و متاسفانه برخي آن را با سرماخوردگي اشتباه مي گيرند.
سخنگوي سازمان اورژانس كشور با بيان اينكه زماني كه هوا سرد مي شود مردم به صورت شتاب زده وسايل گرمايشي خود را راه اندازي مي كنند، ادامه داد: وسايل گرمايشي بايد استاندارد باشد و براي راه اندازي آن نيز از متخصصان استفاده شود. همچنين بايد حين جا به جا كردن آن به نكات ايمني توجه كنيم.
وي گفت: يكي از راه هاي تشخيص وجود گاز مونوكسيد كربن دتكتورهاست(سنسور تشخيص گازمنوكسيد كربن در هوا). اگر فردي به مسموميت با مونوكسيد كربن مشكوك شد ابتدا بايد وسيله گرمايشي را خاموش كند و در صورت امكان پنجره را باز كند. بايد با اورژانس ۱۱۵ تماس بگيرد و از محل خارج شود. يكي از مواردي كه اتفاق مي افتد اين است كه افراد دچار مسموميت با مونوكسيد كربن مي شوند؛ اما از محل خارج نمي شوند.