خوزنا : چالش جديد فرش؛ تامين مواد اوليه با نرخ ارز آزاد
جمعه، 24 دی 1400 - 19:21 کد خبر:126857
ايسنا:يك فعال تعاوني، تامين مواد اوليه توليد فرش با نرخ ارز آزاد را از چالشهاي مهم فرش در شرايط فعلي عنوان كرد و آن را در افزايش هزينه و قيمت تمام شده توليد اثرگذار دانست.
عبدالله بهرامي از بافت فرش به عنوان يكي از راههاي ايجاد درآمد و اشتغالزايي براي خانوارها نام برد و گفت: در حال حاضر بيش از ۸۰ درصد بافندگان فرش را بانوان تشكيل مي دهند و اين مسأله تاثير بهسزايي در امنيت شغلي و اجتماعي و درآمد خانوار دارد.
به گفته وي، بافت تابلوفرش در قالب اشتغال خانگي مي تواند به عنوان يك منبع درآمد از سوي كارجويان و فارغ التحصيلان علاقه مند به اين رشته دنبال شود.
مديرعامل اتحاديه تعاوني هاي فرش دستباف درعين حال با اشاره به بالا رفتن هزينه هاي توليد و تأمين فرش، ايجاد زيرساخت فرآوري مواد اوليه فرش را مورد تأكيد قرار داد و گفت: تامين مواد اوليه توليد فرش با نرخ ارز آزاد از چالشهاي اصلي و مهم صنعت فرش در حال حاضر به شمار مي رود و اين مسأله در افزايش هزينه و قيمت تمام شده توليد اثر مي گذارد.
وي درباره بيمه قاليبافان نيز گفت: متاسفانه به دليل عدم تخصيص بودجه، بيمه تامين اجتماعي قاليبافان انجام نمي شود و تنها راه بيمه قاليبافان در حال حاضر، بيمه روستاييان و عشاير است.
اين فعال تعاوني در پاسخ به اين پرسش كه بيمه روستاييان نسبت به بيمه تامين اجتماعي چه مزايايي دارد؟ اظهار كرد: به طور حتم بيمه تامين اجتماعي براي قاليبافان بهتر است ولي مشكلاتي مثل عدم تامين اعتبار در بودجه دارد؛ لذا هم اكنون قاليبافان مي توانند تحت پوشش بيمه صندوق روستاييان و عشاير درآيند. البته اين بيمه دفترچه درماني ندارد و سن بازنشستگي در آن بالاي ۶۵ سال است.
مدير عامل اتحاديه تعاوني هاي فرش دستباف خاطرنشان كرد: با اين حال بيمه اجتماعي بهتر از نبودن بيمه است و مزاياي اين بيمه اين است كه بيمه اجتماعي ۷۰ درصدش يارانه است كه دولت پرداخت مي كند و ۳۰ درصدش را خود بافنده مي پردازد و اقساطش قابل پرداخت است؛ به نحوي كه سالانه با يك ميليون و ۱۰۰ هزار تومان مي توانند بيمه شوند و مصائب و مشكلاتي مثل بازديد بازرس تامين اجتماعي را ندارد.
وي گفت: با وجود آنكه در اين بيمه در بحث پوشش دهي تسهيل گري شده ولي در خصوص خدمات دهي، دفترچه درمان ندارد؛ از طرفي انتقال سوابق دچار مشكل است كه البته در حال ساماندهي است.