خوزنا : اسفناج را چطور بخوريم؛ پخته يا خام؟
پنجشنبه، 3 فروردین 1402 - 12:46 کد خبر:164108

به گزارش پايگاه خبري خوزنا و به نقل از خبرآنلاين-ايرن مهرگان: در حالي كه تركيب اسفناج در غذاهاي خام و پخته مي‌تواند به حداكثر رساندن فوايد آن براي سلامتي كمك كند، برخي تحقيقات نشان مي‌دهد كه نپختن سبزي باعث حفظ محتواي لوتئين آن مي‌شود.
 
 

لوتئين يك آنتي اكسيدان قوي است كه مي‌تواند تمامي راديكال‌هاي آزاد موجود در بدن را از بين ببرد. راديكال‌هاي آزاد آسيب‌هاي جدي به سلامتي وارد مي‌كنند و خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي‌دهند.
 

در يك مطالعه كه در سال ۲۰۱۸ در Food Chemistry منتشر شد، محققان دريافتند كه پس از پختن اسفناج با استفاده از روش‌هاي مختلف، محتواي لوتئين اين سبزي به تدريج كاهش مي‌يابد. هنگامي كه محققان اسفناج را در دماي بالا سرخ كردند، درصد قابل توجهي از لوتئين پس از دو دقيقه كاهش يافت.
 

بنابراين، مصرف اسفناج به صورت خام براي حداكثر مصرف لوتئين مهم است. به عنوان مثال، سعي كنيد اسفناج را به همراه چربي‌هاي سالم مانند آووكادو يا كره بادام مصرف كنيد.

از طرفي وقتي اسفناج را به قطعات كوچك خرد مي‌كنيد، لوتئين از برگ‌ها آزاد مي‌شود، و چربي سالم توانايي جذب آنتي اكسيدان‌هاي مبارزه كننده با بيماري‌هاي چشمي را افزايش مي‌دهد.

همچنين، مطالعه‌اي كه در سال ۲۰۱۸ در علوم غذايي و بيوتكنولوژي منتشر شد، اثرات روش‌هاي مختلف پخت و پز را بر محتواي ويتامين در سبزيجات منتخب از جمله اسفناج بررسي كرد. محققان دريافتند استفاده از سبزيجات در مايكروويو بهترين راه براي حفظ ويتامين K.۱۰ است.

پختن سبزيجات محتواي ويتامين C را به ميزان قابل توجهي كاهش داد. در عوض، محققان دريافتند كه بخارپز كردن سبزيجات بهترين راه براي حفظ ويتامين C است. پخت و پز همچنين باعث كاهش سطح ويتامين E در اسفناج مي‌شود اما محتواي ويتامين A را افزايش مي‌دهد.

بنابراين، براي بهترين نتيجه، مصرف اسفناج را به هر دو شكل يعني خام و پخته در نظر بگيريد و البته به اين نكته توجه كنيد كه از پختن بيش از حد سبزيجات سبز برگ خودداري كنيد.