خوزنا : بلاتكليفي تيم فوتبال استقلال صنعتي خوزستان
یکشنبه، 29 اردیبهشت 1392 - 21:49 کد خبر:24728
فصل جاري رقابتهاي دسته اول باشگاههاي كشور جام آزادگان يكي از پرحاشيهترين فصول تاريخ فوتبال كشور را رقم زد.
در اين فصل استان خوزستان با پنج تيم بيشترين سهم را در مقايسه با ديگر استانهاي كشور در اين رقابتها را به خود اختصاص داد.
يكي از اين تيمها استقلال صنعتي خوزستان بود.
* خريد امتياز استقلال جنوب
تيم استقلال صنعتي خوزستان در سال 1390 با خريد امتياز تيم دسته اولي استقلال جنوب تهران به ليگ آزادگان راه يافت.
اين تيم كه با حمايت شركت گروه ملي خوزستان شكل گرفت به عنوان دومين استقلال شهر اهواز پس از استقلال اين شهر شناخته شد.
استقلاليها در فصل اول حضور خود در ليگ دسته اول باشگاههاي كشور توانستند خود را در ليگ دسته اول حفظ كنند.
* آغاز فصل جديد با مجيد باقرينيا
استقلال صنعتي فصل 91-92 ليگ برتر را با مجيد باقرينيا مربي نامآشناي فوتبال خوزستان آغاز كرد.
باقرينيا در اين فصل به جوانان جوياي نام و اكثراً بومي براي اين تيم اتكا كرد و نتيجه اين اعتماد خود را خيلي زود گرفت.
استقلال صنعتي خوزستان در اين فصل بدون اتكا به خريد بازيكنان نامي و گران قيمت تيمي يك دست و هماهنگ و البته جوان را راهي رقابتهاي ليگ آزادگان و آوردگاه سخت صعود به ليگ برتر كرد.
اين تيم در شرايطي رقابتهاي اين فصل را آغاز كرد كه شايد كمتر كسي تصور ميكرد حتي در جمع مدعيان صعود به ليگ برتر نيز قرار گيرد.
* آغاز خوب و تداوم نتايج مناسب استقلال صنعتي
با اين وجود شاگردان باقرينيا فارغ از همه اين به مسائل كار خود را در ليگ آزادگان با سه پيروزي پياپي آغاز و از همان ابتدا خود را به عنوان يك مدعي مطرح كرد.
تداوم نتيجهگيريهاي استقلال صنعتي در هفتههاي ديگر ليگ آزادگان اين تيم خوزستاني را به چهره يك مدعي صعود تبديل كرد.
در حالي كه ديگر تيمهاي خوزستاني حاضر در فصل جاري رقابتهاي ليگ دسته اول باشگاههاي (به جز نفت مسجد سليمان) نتايج جالب توجهي را نميگرفتند استقلال صنعتي به نوعي طلايهدار اين تيمها بود.
* شكست هفته پاياني و عدم صعود مستقيم به ليگ برتر
تيم استقلال صنعتي در حالي كه تا يك هفته مانده تا پايان رقابتهاي ليگ دسته اول در صدر جدول قرار داشت و با كسب پيروزي در ديدار آخر خود ميتوانست مستقيماً به ليگ برتر صعود كند ناباورانه و در آخرين بازي در ورزشگاه خانگي خود در حالي كه تا دقايق پاياني از فولاد يزد پيش بود نتيجه را دو بر يك واگذار كرد و با توجه به تساوي شهرداري تبريز در برابر راهيان كرمانشاه اين تيم تبريزي به طور مستقيم به ليگ برتر صعود كند و استقلال صنعتي راهي پليآف شود.
* تباني زلزلهاي بزرگ در ليگ آزادگان
در حالي كه هنوز چند روزي از پايان رقابتهاي دسته اول نگذشته بود خبر تباني تيم شهرداري تبريز براي صعود به ليگ برتر، رقابتهاي اين فصل را به شدت تحت تاثير قرار دارد.
اظهارنظر تني چند از بازيكنان در خصوص تماس با آنها از سوي مسئولان شهرداري تبريز و مصاحبه مديران، بازيكنان و كادر فني ديگر تيمها در كنار نظرسنجي از مربيان ليگ يك كه 96 درصد آنها معتقد به وجود تباني در ليگ آزادگان بودند باعث شد تا فدراسيون فوتبال و كميته انضباطي اين بار به طور جدي وارد اين مسئله شود.
بررسيها در سطوح مختلف و حتي امنيتي آغاز شد و كميته انضباطي يكي از مهمترين پروندههاي تاريخ فوتبال كشور را مورد تفحص قرار داد.
در اين بين حرف و حديثهاي زيادي در خصوص راي احتمالي كميته انضباطي به گوش ميرسيد تا اينكه بالاخره راي قطي اين كميته اعلام و علاوه بر سقوط مجدد شهرداري به ليگ دسته اول و محروميت كادر فني، سرپرستي و مديريت اين باشگاه، تيم يادآوران شلمچه نيز كه به دسته دوم سقوط كرده بود نيز به ليگ دسته سه تنزل يافت و علاوه بر آن بسياري ديگر از بازيكنان، كادر فني و مديران ديگر تيمهاي گروه دو رقابتهاي ليگ دسته اول اين فصل از جمله سرمربي استقلال صنعتي خوزستان نيز بين 6 تا 18 ماه محروم شدند.
هرچند كميته انضباطي اعلام كرده است كه اين راي قابل اعتراض بوده و كميته استيناف نظر نهايي را اعلام ميكند اما بسياري از اهالي فوتبال اميدوارند حالا كه پس از سالها كميته انضباطي حكمي تقريباً شديد و مناسب را بر عليه پديده شوم تباني صادر كرده است اين راي با فشارهاي احتمالي كه از جاي مختلف آورده ميشود توسط كميته استيناف نقض نشود و فوتبال كشور و به ويژه ليگ دسته اول به سمت پاكي حركت كند.
* استقلال صنعتي خوزستان در برزخ
حالا با توجه به وضعيت و راي قابل تجديد نظر كميته انضباطي همگان در انتظار صدور راي نهايي از سوي كميته استيناف هستند تا تيم صعود كرده به ليگ برتر و همچنين تيم راه يافته به مرحله پليآف مشخص شود.
در حالي كه شواهد حاكي است با توجه به اين راي، تيم استقلال صنعتي خوزستان بايد جايگزين شهرداري تبريز در ليگ برتر فصل آينده شود و به نوعي استقلال ديگري در ليگ برتر در راه است.
از سوي ديگر تيم پاس همدان نيز به جاي استقلال صنعتي به پليآف راه خواهد يافت.
به هر حال بايد به انتظار راي نهايي از سوي كميته استيناف بود تا اين تيمها از بلاتكليفي خارج و نسبت به برنامهريزي براي حضور در رقابتهاي فصل آينده اقدام كنند.
گزارش اميد زباري/ خبرگزاري فارس