خوزنا : آيا در شهرداري اهواز قحط‌الرجال است؟!
سه شنبه، 13 اسفند 1392 - 14:31 کد خبر:33626

سي‌امين جلسه علني شوراي اسلامي شهر اهواز در حالي برگزار شد كه خبري از تنش‌ها و برخوردهاي لفظي هفته گذشته ميان اعضاي شورا نبود و زمان جلسه‌اي آرام برگزار شد. 

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) -منطقه خوزستان- در سي‌امين جلسه شوراي شهر اهواز كه روز گذشته، دوشنبه (12 اسفندماه) برگزار شد، بر اساس اعلام منشي شورا، اقدس محمدي يك معلم بازنشسته كه براي صحبت درباره مشكلات بانوان در شورا حاضر شده بود، در آغاز صحبت‌هاي خود گفت: يك خواهش از همه اعضاي شورا دارم كه به نوعي خواهش تمام شهروندان است؛ با ادبياتي با يكديگر صحبت كنيد كه موجب رنجش ديگر اعضا نشود و اگر احيانا عضوي ناخواسته، غيرعمد و حتي عمدا موجب رنجش شما شد، تحمل و صبوري كنيد و از طريق رييس شورا او را متوجه نوع صحبتش گردانيد.

 

وي افزود: شما پيش از انتخاب شدنتان شعارتان اين بوده است كه از كاركنان شهرداري براي پست‌هاي حساس شهر استفاده شود؛ كاركنان شهرداري انسان‌هايي با كرامت، باسواد و دلسوز هستند. همه مي‌دانند اگر انگيزه نباشد كارها به خوبي انجام نمي‌شود. در شوراي قبلي مشاهده كرديم كه افرادي از گرد راه نرسيده در پست‌هاي مهم و حساس شهرداري حتي با توجه به اينكه مدرك تحصيلي آنها مرتبط نبوده، مديريت كرده‌اند. در واقع شهر اهواز يك كارگاه آموزشي بوده است.

 

محمدي ادامه داد: بي‌شك پيش از انتخاب شدنتان يكي از آرمان‌هاي شما اصلاح همين امر بوده است. پس چرا اكنون ساكت نشسته‌ايد و نسبت به اين مساله معترض نيستيد؟ چرا از نمايندگاني كه به اين شيوه معترض هستند حمايت نمي‌كنيد؟ مگر در شهرداري اهواز قحط‌الرجال است كه از سازمان‌هاي ديگر مدير و مديرعامل به شهرداري آورده مي‌شود؟ نگوييد كه انتخاب شهردار است كه باور نداريم. بر فرض اين‌كه اين افراد انتخاب شهردار هستند، پس وظيفه نظارتي شما چه مي‌شود؟

 

اين معلم بازنشسته گفت: اعضاي شوراي شهر بي‌شك معتقد هستند كه اهواز در جنوب غرب كشور بايد يك كلانشهر برتر باشد؛ آيا در اين جهت يك برنامه 5 ساله درباره امور بانوان انديشيده ايد؟ آيا خانه سلامت، اماكن تفريحي، ورزشي، فرهنگي و بازارچه‌هاي خوداشتغالي براي بانوان در شهر در نظر گرفته‌ايد؟

 

وي در پايان به سفرهاي خارج از كشور برخي اعضاي شوراي شهر اشاره كرد و افزود: آيا اين سفرها ارمغاني براي شهر و شهروندان داشته‌اند؟

 

در ادامه جلسه، وحيدي رييس اتاق اصناف توليدي اهواز با حضور در صحن علني شورا به مشكلات حوزه اصناف توليدي اشاره كرد و گفت: در سال‌هاي گذشته از سوي دولت ايجاد اشتغال نداشتيم و بودجه‌ها و تسهيلاتي در اختيار قرار ندارند كه بتوان در امر آموزش بيكارگان اقدام كنيم. همان‌طور كه مي‌دانيد بيكار كسي است كه تخصص دارد ولي كار ندارد. اما بيكاره نه تخصص دارد و نه كار.

 

وي ادامه داد: در حوزه‌هاي مختلف ميزبان نيروهايي هستيم كه به استان وارد مي‌شوند و منابع استان را بيرون مي‌برند ولي مردم ما متاسفانه به دنبال دستفروشي، بساطي و ايجاد سدمعبر هستند. ما اين افتخار را داريم كه در كشور سه ميليون واحد صنفي داريم. امروز شاهد آن هستيم كه اصناف به تدريج دارند دستفروش مي‌شوند.

 

رييس اتاق اصناف توليدي اهواز افزود: ما پرداخت‌كننده انواع ماليات‌ها و عوارض هستيم. حداقل در بحث عوارض مي‌شود از همفكري ما در اتاق اصناف استفاده كنند تا بتوانيم بسترسازي لازم در جهت دريافت عوارض صورت بگيرد.

 

وحيدي اقدام در جهت ساماندهي دستفروشان در سطح اهواز را ضروري دانست و گفت: در ساماندهي خيابان سلمان فارسي واحدهاي صنفي 4 سال همه موارد را در اين زمينه تحمل كردند تا اين پروژه به اتمام برسد. شهردار اهواز نيز در مراسم افتتاح اين خيابان گفت كه دستاورد تحمل و همكاري 4 ساله شما اصناف را با فضايي عاري از آلايندگي تقديم مي‌كنيم. اين در حالي است كه در همين دو روز گذشته بيش از 20 درگيري در اين خيابان اتفاق افتاده كه در شان مردم و شهروندان اهوازي نيست. انتظار دارم در بخش‌هايي كه مجموعه اصناف توليدي مي‌تواند تعامل و همكاري داشته باشد، از ظرفيت اين مجموعه استفاده شود.

 

به گزارش خبرنگار ايسنا؛ رامي علاسوند مقدم، رييس شوراي شهر اهواز نيز با اعلام اين‌كه در شبي كه اين اتفاقات در خيان سلمان فارسي رخ داد، در اين محل حضور داشتم، گفته‌هاي رييس اتاق اصناف توليدي اهواز را تاييد كرد و گفت: تذكر لازم در اين زمينه به مسئولان داده شد و بي‌شك پيگير خواسته‌هاي شما خواهيم بود.

 

در ادامه اين جلسه، سيد محمدجواد رضوي، عضو شوراي شهر اهواز در نطق پيش از دستور خود، به 8 اسفندماه سالروز تاسيس نهاد امور تربيتي اشاره كرد و گفت: با اداي احترام به ساحت مقدس همه مربيان تربيتي، باشد كه بي‌مهري‌هاي دولت پيشين نسبت به امور تربيتي در دستگاه عظيم آموزشي كشور، علي‌رغم احياي آن توسط مجلس شوراي اسلامي، التيام يابد زيرا امام راحل(ره) فرمودند: تربيت مقدم بر تعليم است.

 

 وي ادامه داد: 6 ماه از عمر شورا سپري شد و فرصت‌هاي خدمتگزاري يكي پس از ديگري از دست مي‌روند. هر جايگاهي كه امروز شوراي چهارم در محكمه اذهان مردم داراست و هرگونه رضايتمندي يا ناخشنودي كه بيان مي‌شود، محصول گفتار، رفتار و عمل همه اعضاي شوراست و هيچكس نمي‌تواند نقش خود را در كاستي‌ها انكار و يا موفقيت‌ها را به نام خود مصادره كند.

 

اين عضو شوراي شهر اهواز افزود: قانون اساسي در اصول 100 تا 106 فرازهاي بلندي از مردم‌سالاري ديني نظام مقدس جمهوري اسلامي در قالب شوراي اسلامي شهر و روستا را به نمايش گذاشته و بي‌ترديد اگر اشكالي وجود دارد نتيجه عملكرد ماست و لازم است در جهت بهبود اوضاع مورد نقد و بررسي مشفقانه و منصفانه قرار بگيرد.

 

رضوي اظهار كرد: در طول اين مدت زحمات زيادي از سوي اعضاي شوراي شهر كشيده شد، ديدارهاي مردمي، انعكاس مشكلات شهر و شهروندان، بازديدهاي موثر و سنجيده از پروژه هاي در دست اقدام و ارايه نقطه نظرات كارشناسي به مديران شهرداري و نيز دستگاه هاي اجرايي، تنظيم برنامه هاي مفيد و تدوين طرح هاي سازنده و همچنين رسيدگي به لوايح و مصوبات گوناگون، ناخواسته تحت تاثير نماي بيروني و متشنج شورا در منظر شهروندان به حساب نيامده است. هر گونه التهاب آفريني و تنش افزايي كه مقصد اصلي شورا را به انحراف بكشاند و جمع شورا را به جاي پرداختن به مشكلات و نارسايي ها به خود مشغول كند، خلاف خواسته مردم عزيز بوده و تا دير نشده مي بايست مورد تجديد نظر قرار بگيرد.

 

وي افزود: آيا ما نمي‌توانيم در فضايي آرام و مسالمت آميز و پرهيز از استخدام الفاظ و عبارات زننده و خودداري از متهم كردن همديگر، وظيفه نظارتي خود را انجام دهيم؟

 

رضوي با بيان اينكه از عزل و نصب‌هايي كه در شهرداري در حال انجام است، گله‌منديم؛ اظهار كرد: اين گله‌ها را شفاهي و در محفل خصوصي به شهردار گفته‌ايم ولي توجه نشده است. آيا اشكلات فراوان در عزل و نصب‌ها، ساماندهي نيروي انساني، دريافت و پرداخت‌هاي مالي، تصرف و تصاحب زمين در گوشه و كنار شهر، نحوه اعلام مزايدات، مناقصات و عقد قراردادهايي كه طيف خاصي را شامل مي‌شود و باز هم با كمال تاسف اراده‌اي بر سالم‌سازي سيستم ديده نمي‌شود را نمي‌توان با زباني ساده و خيرخواهانه گوشزد كرد تا ديگران تصور بدي نكنند؟

 

اين عضو شوراي شهر اهواز گفت: آيا نمي‌توان راهكاري همچون سوال، تذكر و استيضاح را كه در اختيار نمايندگان شورا است، در محيطي قانونمند و ضابطه‌گرا به كار گرفت تا هم شان و جايگاه شورا و نمايندگان مورد تعرض و توهين و تضعيف قرار نگيرد و هم زحمات مديران ناديده گرفته نشود؟

 

رضوي تصريح كرد: آيا نمي‌توانيم آستانه تحمل خود را بالا ببريم و اجازه دهيم نمايندگان نظرات مثبت و منفي خود را در همه امور بيان كنند؟ همكاران عزيز اين شورا ظرفيت بالايي دارد، تعهد، تخصص، تجربه، كارآمدي، پاك دستي و پشتوانه بيش از 407 هزار و 796 رأي مردم را به همراه داريد؛ بياييد با همدلي و همزباني قدردان اعتماد و امانت آراء و مطالبات مردم باشيم و با احترام به حرمت و حقوق خود و مجريان، ضامن ارتقاي جايگاه و منزلت شورا باشيم و در اصلاح آنچه اكنون ناصواب است، از هيچ كوششي فروگذار نكنيم.

 

به گزارش خبرنگار ايسنا؛ همچنين اسكندر زنگنه عضو شوراي شهر اهواز در نطق پيش از دستور خود، به روز احسان و نيكوكاري و روز درختكاري اشاره كرد و از همه اعضاي شورا خواست كه در اين دو روز حضوري فعال و مشاركت خوبي داشته باشند و به مسائل فرهنگي در اين دو حوزه توجه ويژه اي كنند.

 

وي افزود: با توجه به اينكه در ايام منتهي به تعطيلات نوروز شهر اهواز ميانگين 15 تا 25 درجه دماي هوا را تجربه مي كند و داراي مطلوب ترين نوع آب و هوايي خواهد و با توجه به اينكه 60 كيلومتر ساحل رودخانه در اين شهر توسط همكاران در شهرداري به خوبي و به زيبايي هر چه تمام‌تر ساماندهي شده است، انتظار مي رود اصحاب رسانه اين ويژگي هاي خاص شهرمان را به اطلاع هموطنان برسانند.

 

اين عضو شوراي شهر اهواز به بودجه 93 شهرداري اشاره كرد و گفت: بودجه 93 شهرداري با هزار ميليارد تومان روي كاغذ آمده است. اين در حالي است كه سال گذشته 460 ميليارد تومان تحقق بودجه 92 بوده كه از اين بودجه 100 ميليارد تومان كمك دولت به قطار شهري و پروژه هاي ديگر بوده است. ما در خوشبينانه ترين حالت مي توانيم بگوييم كه بودجه 93 شهرداري 600 ميليارد تومان است كه از اين بودجه 280 ميليارد تومان هزينه هاي جاري خواهد بود.

 

وي اظهار كرد: لازم است رديف‌هاي بودجه هزار ميليارد توماني 93 شهرداري به دقت بررسي شود تا به مشكلات محقق نشدن بودجه دچار نشويم.

 

ابراهيم نوشادي معاون برنامه ريزي و توسعه شهرداي اهواز در پاسخ به نگراني اسكندر زنگنه در خصوص بودجه 93 شهرداري توضيح داد: شهرداري بودجه خود را از 12 دي ماه به شورا ارسال كرد و تا امروز فرصت خوبي در اختيار اعضاء شورا قرار داشت تا بودجه به خوبي با يك كار كارشناسي مورد بررسي قرار گيرد.

 

وي ادامه داد: رديف‌هاي بودجه هزار ميليارد توماني سال 93 شهرداري به ريز مشخص شده اند و جاي نگراني نيست. منابع درآمدي نيز به طور كامل مشخص شده اند.

 

به گزارش خبرنگار ايسنا؛ در دستور جلسه اين هفته شورا يك درخواست، چهار لايحه و يك طرح مورد بررسي قرار گرفت كه نتايج به شرح زير است:

 

ابتدا درخواست سازمان نظارت بر تاكسيراني شهرداري اهواز در خصوص واگذاري كليه امور مربوط به اتحاديه تاكسي سرويس ها و تاكسي داران طبق قانون مصوب مجلس شوراي اسلامي به سازمان تاكسيراني بررسي شد.

 

اين درخواست در كميسيون حمل و نقل و ترافيك شورا بررسي شده بود كه كميسيون اين درخواست را به تصويب رساند. در جلسه اين هفته شورا نيز مصوبه كميسيون به رأي گذاشته شد كه اعضاء به اين مصوبه رأي موافق دادند.

 

همچنين در اين جلسه لايحه اجراي ماده 110 قانون شهرداري مورد بررسي قرار گرفت. در اين قانون آمده است كه زمين هايي كه مالك آن مشص نيست، شهرداري مي تواند با محصور كردن آنها به عنوان فضاي سبز، استفاده كند تا مالك مشخص شود.

 

در اين لايحه اجراي ماده 110 قانون شهرداري براي 2 قطعه زمين واقع در كوي جمهوري به صحن علني شورا آورده شده بود كه با رأي موافق اعضاي شورا به تصويب رسيد.

 

همچنين طرح كميسيون فرهنگي در خصوص مشاركت در برگزاري همايش تحكيم خانواده نيز مورد بررسي قرار گرفت كه با رأي اعضاء به شرط تنظيم اين درخواست از طرف شهرداري در قالب يك لايحه موافقت شد.

 

در ادامه جلسه لايحه خريد و الحاق زمين انحرافي 1540/1579 مورد بررسي قرار گرفت و اين لايحه با شرط اينكه اين قطعات انحرافي معابر متروكه باشند، رأي موافق از اعضاي شوراي شهر گرفت.

 

لايحه واگذاري سه قطعه پلاك ثبتي جهت اجراي طرح محرك سازي خيابان نهج البلاغه بررسي شد اما رأي موافق نگرفت و رد شد.

 

همچنين لايحه درخواست يكي از شهروندان به نام خانم عويدي اهوازي در خصوص سه قطعه زمين در كوي دولتي ها بررسي شد. نظر كميسيون املاك اين بود كه بر اساس توافقنامه تاريخ 15/6/86 كه با نامبرده تنظيم شده و دو پلاك تحويل اين فرد شده است، پرونده مختومه است. لذا كميسيون اين لايحه را به تصويب نرساند و اعضاي شورا نيز به نظر كميسيون احترام گذاشته و رأي موافق به رأي كميسيون املاك در اين زمينه دارند.