خوزنا : در سفر سالم بمانيد
سه شنبه، 13 اسفند 1392 - 14:33 کد خبر:33629

مديرگروه بهداشت حرفه‌اي و محيط مركز بهداشت خوزستان گفت: اسهال و استفراغ با تب يا بدون تب از علايم ابتدايي مسموميت است، چنانچه در سفر اين علايم را مشاهده كرديد دست به خود درماني نزنيد و به اولين مركز بهداشت درماني مراجعه كنيد. 

مهران معلم در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) -منطقه خوزستان- اظهار كرد: در حوزه سلامت و بهداشت سه موضوع آب آشاميدني، بهداشت مواد غذايي و سوانح و حوادث در سفرها بسيار حايز اهميت هستند كه مسافران نوروزي بايد به اين مواد توجه كامل داشته باشند تا سفري خوش و ايمن را تجربه كنند. 

وي ادامه داد: بهداشت آب آشاميدني موضوعي بسيار مهم است، در آموزش‌هاي همگاني و بروشورهاي آموزش كه بين مسافران توزيع مي‌كنيم، به استفاده از آب آشاميدني سالم در طول سفر بسيار تاكيد شده است. بنابراين مسافران حتما آب آشاميدني سالم و بهداشتي به همراه خود داشته باشند و به خاطر نبود آب از شيرهاي موجود در پارك‌ها و يا منابع ديگر در مسير كه مشخص نشده آب براي آشاميدن است يا آبياري فضاي سبز، استفاده نكنند.

 

مديرگروه بهداشت حرفه‌اي و محيط مركز بهداشت خوزستان گفت: مسافران نوروزي بايد به اين نكته توجه كنند كه بايد از آب بسته‌بندي داراي مجوز و برچسب حاوي تاريخ توليد و مصرف استفاده كنند. البته به متوليان پارك‌ها و تفرجگاه‌ها گفته شده كه تابلوهاي هشداردهنده كه مشخص كننده شير آب آشاميدني يا غير آشاميدني است، را حتما بر شيرهاي موجود در اين اماكن نصب كنند.

 

معلم افزود: در خصوص بهداشت مواد غذايي نيز توصيه مي‌كنيم كه مسافران از به همراه داشتن مواد غذايي كه سريع‌الفساد هستند، خودداري كنند. متاسفانه در طول سفرها هر سال شاهد مسموميت‌هاي بسياري هستيم، چون مسافران در استفاده از مواد غذايي فسادپذير دقت نمي‌كنند.

 

وي اظهار كرد: مواد فسادپذير كه در خانه پخته مي‌شوند براي حمل و انتقال آنها به محل مورد نظر براي گشت و گذار مسافران، بايد در شرايط دمايي خاصي نگهداري شوند.

 

وي اظهار كرد: اين غذاها اگر بيشتر از 2 ساعت در شرايط دمايي نامناسب بماند، امكان رشد و تكثير ميكروب‌هاي بيماري زا مهيا مي‌شود.

 

مديرگروه بهداشت حرفه‌اي و محيط مركز بهداشت خوزستان گفت: هميشه توصيه كرده‌ايم موادي كه آماده مصرف و فسادپذير هستند بايد يا در درجه حرارت يخچالي يا درجه حرارت گرم‌خانه‌اي به عبارتي در دماي صفر تا 5 درجه يا 60 تا 70 درجه سانتي‌گراد نگهداري شوند. چنانچه غذاهايي در دماي بين 5 تا 60 درجه سانتيگراد بيش از 2 ساعت نگهداري شوند، احتمال فساد مواد و مسموميت غذايي در مصرف كننده بالا مي‌رود.

 

معلم توضيح داد: آثار مسموميت ناشي غذاي فاسد يا آب آلوده در كودكان زير 5 سال، سالمندان و افراد بالاي 60 كه مقاومت آنها نسبت به عوامل بيماري‌زا كمتر است، شديدتر خواهد بود. لذا حتما به اين توصيه‌ها در اين زمينه توجه كنند.

 

وي به رعايت نكات بهداشتي در خصوص مصرف كنسرو در سفرها اشاره كرد و افزود: چنانچه تمايل به مصرف اينگونه غذاها در سفر داريد، بايد از كنسروهاي داراي برچسب و مجوز دار استفاده كنيد. همچنين حتما قبل مصرف 20 دقيقه قوطي كنسرو را در آب بجوشانيد تا غذاي كنسرو كاملا ايمن شود.

 

مديرگروه بهداشت حرفه اي و محيط مركز بهداشت خوزستان گفت: مرگ و مير ناشي از تصادفات و سوانح رانندگي پس از مرگ و مير ناشي از بيماري هاي قلبي و عروقي در رده دوم قرار دارد لذا رانندگان در صورت سفر با اتومبيل شخصي و رانندگان اتوبوس‌هاي مسافربري پيش از آغاز سفر خود حتما استراحت كامل داشته باشند و به تمامي نكات ايمني كه از سوي پليس راه و راهور ارايه مي‌شود، توجه كامل داشته باشند. با حوصله و خونسردي بالا رانندگي كنيد تا سفر ايمن و خوش در تعطيلات نوروز امسال داشته باشيد.