خوزنا : محوطه باستاني لور فروخته شد!
دوشنبه، 30 تیر 1393 - 04:56 کد خبر:34590

مسؤول انجمن دوستداران ميراث فرهنگي انديمشك از فروش اراضي شهر باستاني «لور» خبر داد.
 
داوود ساكي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ اظهار كرد: اين شهر باستاني در شمال شهرستان انديمشك و در حاشيه جاده كمربندي فعلي واقع شده است. 
 

ساكي تصريح كرد: سال 88 در شهر باستاني لور در حدود 51 هزار و 682 متر مربع از اراضي درجه يك اين محوطه باستاني توسط شخصي به تعاوني مسكن فرهنگيان بخش الوار گرمسيري فروخته شد.
 

وي ادامه داد:‌ شهر لور به نام‌هاي مختلف از جمله اللور، لر،  لريه، بلاد لور و لور در منابع مختلف از آن ياد شده است. اين شهر در عهد اشكاني كم‌كم رونق گرفت و در زمان شاپور اول ساساني به اوج تمدن پيش از اسلام در منطقه رسيد.
 

ساكي افزود: در زمان ساسانيان شهر لور جزو ايالت شوش يا جندي شاپور بوده است. به اعتقاد اديب‌الدين كسرايي لور در زمان شاهپور دوم جزو شوش بوده اما مقدسي آن را از توابع شهر جندي شاپور مي‌داند. كشف سكه‌هاي زمان مغول دال بر اين است كه شهر لور از آسيب حمله مغول مصون نبوده است و احتمال ويراني آن به دست مغول‌ها بعيد به نظر نمي‌رسد.
 

اين دوستدار ميراث فرهنگي خاطرنشان كرد: محوطه باستاني لور در تاريخ 23 بهمن 85 با شماره 16708 ثبت ملي شد.