خوزنا : زالودرماني غيرقانوني است
سه شنبه، 16 تیر 1394 - 15:43 کد خبر:43623

 وقتي از سر درد‌هاي مداوم يا جوش‌هاي قرمز رنگ و پا درد‌هاي مزمن خود براي مردم مي‌گوييد پيشنهاد خيلي از آنها رفتن به سراغ يك پزشك طب سنتي است‌.

وقتي كار به جايي مي رسد كه علم پزشكي در كنترل  درمان خيلي از بيماري ها ناتوان مي شوند همه مي گويند سري به مطب پزشكان طب مكمل بزنيد. حتي اگر هم خيلي به طب‌هاي قديمي و سنتي اعتققادي نداشته باشيد باز هم دردهاي عجيب و غريبي كه تمامي ندارد ممكن است تو را به سوي يكي از اين پزشكان بكشد.

وقتي وارد مطب مي‌شوي يكي مثل گذشته خلوت نيست و اغلب كساني را ميبيني كه با كيسه اي عرقيجات و داروهاي گياهي در حال خارج شدن از اتاق طبيب است. بالاخره انتظار به سر مي‌آيد و نوبت تو مي‌شود.

هر دردي را كه بگويي از نظر اين پزشكان به اصطلاح متخصص چاره‌اش حجامت و مصرف مشتي از داروهاي گياهي است كه حتي معلوم نيست اين دارو‌ها هم از كجا آمده اند. اين روند داستان كار پزشكاني است كه بدون مدرك معتبر به تازگي طبيب درد ديگران شده‌اند.

عدم توانايي پزشكي مدرن در پاسخ به نياز بيماران

مكتب طب سنتي ايراني، شامل مجموعه‌اي از منابع تفكري، اجتماعي و تعاريف خاصي است كه بر پايه شناخت مزاج افراد و اعتدال در اخلاط چهارگانه بنا شده است و برصدر آن بزرگاني چون ابوعلي سينا، رازي و بسياري ديگر از نام‌آوران و حكماي عرصه طب مي‌درخشند.

شايد افزايش مراجعه افراد به دليل دردهاي عجيب و غريب تنها علت رويش قارچ گونه مراكز غير معتبر طب سنتي نباشد بلكه عوامل ديگري هم در اين مساله دخيل باشد.

مطالعات متعدد گوياي آن است كه بين هشتاد تا نود درصد مردم به استفاده‌ي هم زمان از خدمات پزشكي مدرن و پزشكي سنتي راغب هستند.

داستان افزايش اين مراكز به همين جا ختم نمي‌شود وقتي به همراه بازرس وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي به سراغ يكي اين طبيبان رفتيم موارد عجيب ديگري را هم مشاهده كرديم. ظاهرا كار درمان اين حكيمان غير قانوني با تجويز دارو‌ها و عرقيجات گياهي تمام نمي‌شود. در اين مطب فضاهاي كوچك و غير اصولي براي كارهاي به اصطلاح تخصصي شان در نظر گرفته شده است.

از جمله اين فعاليت‌هاي غير منتظره سم زدايي و آبزن است كه هرچه منتظر مانديم تا پزشك مربوطه بيايد و توضحي بدهد تا چيزي دستگيرمان شود،هيچ خبري نشد!

از ديگر عجايب تازه در كار اين افراد مي‌توان نگاه كردن به چشم بيماران و يافتن بيماري آنها باشد كه جزء تخصص‌هاي ناشناخته به حساب مي آيد. اگر چه اين فرد متعهده شده بوده كه به فعاليت هاي غير قانوني خود ادامه ندهد اما به اين تعهد خود پايبند نمانده است.

زالو درماني و سم زدايي غيرقانوني است

آقاجاني بازرس وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي در خصوص اين مراكز مي گويد:  هيچ مجوزي براي اينگونه طبابت ها صادر نشده است.

اين افراد به صورت غير قاوني مشاوره‌هاي طب سنتي انجام مي‌دهند در حالي كه فعاليت در امور پزشكي بايد با مجوز قانوني و معتبر باشد چرا كه در غير اين صورت برخورد قانوني انجام مي‌گيرد.

وي همچنين مي‌افزايد اين واحد مطب پزشك عمومي است كه پروانه معتبر را دارا است اما كارهايي از قبيل زالو درماني و سم زدايي كه در اين جا روي بيماران انجام مي‌شود كاملا غير مجاز است. افرادي كه تحت عنوان مشاور به فعاليت‌هاي پزشكي مشغول اند متخلف محسوب مي‌شوند.

حجامت يا كوزه‌اندازي يك روش درماني سنتي عربي و موجود در طب اسلامي است كه برگرفته از روش قديمي‌تر كوزه اندازي خيس در طب سنتي چين است.

اين روش درماني سنتي كه به قرن‌ها قبل باز مي‌گردد در قرن 19 ميلادي با راه يابي علم جديد كم كم به فراموشي سپرده شد اما در قرن 21 هم هنوز هستند كساني كه اين روش درمان را انتخاب مي‌كنند با اين حال در ايران به دليل خطرات اين روش درماني مانند انتقال عفونت خطر خونريزي و غيره با مصوبه معاونت درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي در مورخ 23 شهريور 1377 انجام حجامت به دست پزشكان در مطب‌ها ممنوع شد اين درحالي است كه موافقان حجامت معترض‌اند چنانچه اين كار اصولي و درست انجام شود براي بدن مفيد خواهد بود و حتي برخي از آنها به كار خود ادامه مي‌دهند.

پلمپ چند مركز ديگر دردي را دوا مي‌كند

صرف نظر از اينكه كاربرد روش‌هاي غير مجاز طب سنتي غير قانوني به شمار مي‌آيد اما سوال اينجاست كه به راستي اين مراكز همين كارهاي غير قانوني را به طور اصولي انجام مي‌دهند يا بازي با جان مردم كاملا برايشان بي‌اهميت است.

علاوه بر اين مشخص نيست بايد شاهد بسته و پلمپ شدن چند مركز غير مجاز طب سنتي ديگر باشيم تا افراد فاقد صلاحيت دست از انجام اين كارها بردارند.

منبع: باشگاه خبرنگاران