خوزنا : اسرائيل تهديد كرد، دست از حمله به سوريه برنميدارد
دوشنبه، 22 آبان 1396 - 11:56 کد خبر:72742
خبرگزاري ايسنا:رژيم صهيونيستي اعلام كرد، به حملات نظامياش عليه سوريه به رغم اجراي توافق آتشبس در جنوب غرب سوريه ادامه ميدهد. كرملين نيز به آمريكا نسبت به بينالمللي كردن متن اين توافق هشدار داد.
به نقل از سايت سيريانيوز، تساحي هنگبي، وزير همكاري منطقهاي رژيم صهيونيستي اعلام كرد، توافق آتش بس اخير خواسته اسرائيل را مبني بر تكرار نشدن اقداماتي از جانب نيروهاي حزبالله لبنان و ايران در منطقه مرزهاي اسرائيل و سوريه در شمال محقق نميكند.
هنگبي در اشاره به حملات نيروهاي اشعالگر به حزبالله لبنان و ذخاير تسليحاتي آن گفت: اسرائيل "خطوط قرمز" را تعيين كرده و به شدت به آن پايبند خواهد بود.
اشغالگران انتقال سلاح به حزبالله، هرگونه تيراندازي يا حملات عليه مرزهاي خود را "خط قرمز" ميدانند و مدعياند، با وجود اينكه خواهان تنش با سوريه نيستند اما به خطوط قرمز خود پايبند ميمانند.
اين اشاره اسرائيل در پي اعلام اردن در روز شنبه در زمينه حصول توافق بين مسكو، واشنگتن و امان در زمينه ايجاد منطقه كاهش تنش در جنوب غرب سوريه بود به طوريكه نمايندگان سه كشور يادداشت اوليه در اين زمينه را امان امضا كردند.
يك مسؤول اسرائيلي آگاه به مقدمات توافق آتش بس گفت: تدابير با هدف دور نگه داشتن گروههاي درگير در داخل سوريه از يكديگر است و همچنين نيروهاي همپيمان ارتش سوريه نيز در مسافتهاي مختلفي از جولان باقي خواهند ماند.
اين مسؤول كه با توجه به حساسيت موضوع خواست نامش فاش نشود تصريح كرد: مسافتها براساس مواضع كنوني مخالفان در بلنديهاي جولان از پنج و هفت كيلومتر به حدود ۳۰ كيلومتر خواهد رسيد.
مسكو توضيحي درباره اين توافق ارائه نكرده است.
موضع كرملين
اما كرملين از واشنگتن خواسته دست از تلاشها براي بينالمللي كردن متن يادداشت تفاهم سه جانبه در زمينه آتش بس در جنوب غرب سوريه بردارد.
ديميتري پسكوف، سخنگوي كرملين تاكيد كرد، هر گونه تفسير و بينالمللي كردن اين توافق به جا نيست و بايد قبل از هر چيز از متن يادداشت تفاهم و بررسي آن مطئمن شد. اين تفسير دوگانه غيرقابل قبول است و بايد به متن صريح يادداشت استناد شود.
اين توضيح كرملين در پاسخ به آنچه است كه مسؤول ارشد وزارت خارجه آمريكا گفت كه اين يادداشت تفاهم سه جانبه بر خروج تمامي نيروهاي خارجي از جمله نيروهاي همپيمان سوريه (ايران و حزبالله لبنان) از جنوب غرب سوريه اشاره دارد و روسيه وعده داده اين مساله را با مقامات سوريه در ميان بگذارد.
يك مسؤول وزارت خارجه آمريكا گفت: روسيه با همكاري با دولت سوريه در زمينه دور كردن نيروهاي همپيمان تا مسافت مشخصي از بلنديهاي جولان كه اسرائيل در جنگ سال ۱۹۶۷ اشغال كرد، موافقت كرده است.
اين مسؤول آمريكايي افزوده است، يادداشت امضا شده در امان باقي ماندن جنوب غرب سوريه را تحت نظارت مخالفان سوريه تا زمان تكميل حل سياسي بحران سوريه تضمين ميكند.
در حاشيه نشست سران گروه ۲۰ در هامبورگ، اردن، روسيه و آمريكا بر سر مقدمات اوليه ايجاد اين منطقه كاهش تنش در جنوب غرب سوريه از ۹ ژوئيه توافق كردند كه شامل درعا، قنيطره، سويداء ميشود.