خوزنا : اگر سرماخورده‌ايد اين‌ ها را نخوريد
پنجشنبه، 21 دی 1396 - 21:52 کد خبر:74440

حتي اگر شما واكسن هم زده باشيد و با جديت دست‌هاي خود را چندين بار در روز بشوييد هيچ تضميني وجود ندارد كه شما دچار سرماخوردگي يا آنفلوانزا نشويد.

 مصرف دارو‌هايي براي رفع احتقان و درد ناشي از اين بيماري‌ها، از اقدامات متداول است. با اين حال شما مي‌توانيد با اجتناب از مصرف ۶ محصول غذايي، از وخامت حال ناشي از ابتلا به اين بيماري‌ها پيشگيري كنيد:

شكر: شكر باعث التهاب بدن مي‌شود. التهاب خود عامل تضعيف گلبول‌هاي سفيد خون است. اين گلبول‌ها براي مبارزه با عفونت ضروري هستند.

كربوهيدرات‌هاي ساده: اين نوع كربوهيدرات‌ها به سرعت قند خون بدن را بالا مي‌برند و مانند شكر، همان اثرات التهابي را در بدن دارند. سعي كنيد به جاي كربوهيدرات‌هاي ساده مانند آرد سفيد، پاستا، برنج سفيد و ... نوع پيچيده آن‌ها مانند گندم كامل، دانه‌ها، برنج قهوه‌اي و ... را به رژيمتان اضافه كنيد.

غذا‌هاي چرب: اين غذا‌ها باعث التهاب و سركوب سيستم ايمني بدن مي‌شوند. اين غذا‌ها همچنين فرايند هضم كربوهيدرات‌ها و پروتئين را كند كرده و باعث ناراحتي‌هاي گوارشي مي‌شوند.

لبنيات: در بعضي افراد مصرف لبنيات باعث مي‌شود خلط موجود در گلو ضخيم‌تر و غير قابل تحمل شود. اگر احساس مي‌كنيد كه با مصرف لبنيات خلط بيشتري توليد مي‌شود از مصرف آن بپرهيزيد. اما اگر غير از اين است، لبنيات را كه منبع عالي پروتئين و ويتامين دي است و به بدن براي مقابله با عفونت كمك مي‌كند، حتماً مصرف كنيد.

نوشيدني‌هاي كافئين دار: از آنجا كه در سرماخوردگي مقدار زيادي از آب و املاح بدن با تب و آبريزش بيني از دست مي‌رود، بنابراين نوشيدن نوشيدني‌هاي مدر نظير قهوه با دفع بيش از اندازه آب از بدن و ابتلا به كم آبي همراه خواهد شد.

ادويه‌ها: معمولاً مخاط‌هاي بيني، دهان و حلق افرادي كه سرما مي‌خورند، ملتهب مي‌شوند. التهاب نوعي واكنش ايمونولوژيك سيستم ايمني بدن به ويروس متجاوز است. به همين دليل مصرف تمام غذا‌هاي بودار، سرخ كرده، چرب، تند يا پرادويه مي‌تواند باعث التهاب بيشتر اين بافت‌هاي ملتهب در مخاط‌هاي بيني، دهان و حلق افراد سرماخورده باشد. در اين حالت، آسيب پذيري مخاط‌ها در برابر ويروس سرماخوردگي شديدتر و وضعيت بيمار بدتر مي‌شود.

منبع: تبيان