خوزنا : نقش باكتري هاي روده كوچك در چاقي
جمعه، 24 فروردین 1397 - 03:01 کد خبر:76854

خبرگزاري ايسنا:مطالعه محققان دانشگاه "شيكاگو" نشان مي‌دهد كه باكتري‌هاي روده كوچك، مي‌توانند به طور مستقيم جذب چربي را كنترل كرده و نقش مهمي در چاقي داشته باشند.

 به نقل از گيزمگ، يك مطالعه جديد نشان مي‌دهد كه چگونه باكتري‌هاي روده كوچك به هضم و جذب مواد غذايي پرچرب كمك مي‌كنند.

محققان مي‌گويند كه در آينده ما مي‌توانيم با جلوگيري از فراواني باكتري‌هاي خاصي كه باعث جذب چربي مي‌شوند، با چاقي مبارزه كنيم.

گروهي از محققان دانشگاه "شيكاگو" تصميم گرفتند تا نقش باكتري‌هاي روده در هضم و جذب چربي را درك كنند.

توجه محققان در اين مطالعه بر روي يك منطقه بسيار معروف روده كوچك به نام "ريزاندامگان همزيست  ياريزسازوارگان همزيست" (microbiome) بود.

"يوجن بي. چانگ" (Eugene B. Chang)، نويسنده ارشد اين مطالعه مي‌گويد: تعداد كمي از محققان بر روي ريزاندامگان همزيست روده كوچك مطالعه كرده‌اند، اما اين ناحيه جايي است كه اكثر ويتامين‌ها و ساير مواد مغذي، هضم شده و جذب مي‌شوند.

اين مطالعه با بررسي موش‌هاي بدون ميكروب و بدون هيچ گونه باكتري روده آغاز شد. اين موش‌ها با رژيم‌هاي غذايي پرچرب تغذيه شدند، اما وزن آنها افزايش نيافت. بنابراين محققان دريافتند كه چربي‌ها از طريق مدفوع آنها دفع مي‌شوند.

در آزمايشي ديگر نوعي ديگر از موش‌ها به نام "عاري از پاتوژن خاص" (SPF) مورد مطالعه قرار گرفتند. اين موش‌ها سالم بودند اما به تنهايي سبب ايجاد انواع مختلفي از باكتري‌هاي روده‌اي مي‌شدند.

موش عاري از پاتوژن خاص، در يك رژيم غذايي پرچرب، وزنش افزايش يافت و بنابراين محققان افزايش برخي سويه‌هاي باكتري در روده كوچك را كه ظاهرا توسط غذاهاي پرچرب جذب مي‌شدند، شناسايي كردند.

تعداد باكتري‌هاي "كلوستريدياسه"  (Clostridiaceae) و "Peptostreptococcaceae" در روده كوچك افزايش يافتند، در حالي كه ساير ميكروب‌ها، از جمله "بيفيدوباكترها" (Bifidobacteriacaea)  و"Bacteriodacaea"، به طور قابل توجهي كاهش يافتند.

"چانگ" گفت: بعضي از رژيم‌هاي غذايي سنگين مانند غذاهايي با كالري بالا، جذب گونه باكتري‌هاي خاصي را در روده كوچك افزايش مي‌دهند.

اين تحقيق نشان داد كه چگونه باكتري‌هاي روده كوچك مي‌توانند به طور مستقيم جذب چربي را كنترل كنند و اينكه اين باكتري‌ها مي‌توانند نقش مهمي در چاقي داشته باشند.

نتايج اين تحقيق در مجله "Cell Host & Microbe" منتشر شده است.