هر ساله وزارت جهاد كشاورزي و ستاد تنظيم بازار در آستانه ماه رمضان طرح ضيافت را براي كنترل قيمتها در نظر گرفته و برخي از محصولات اساسي پرمصرف در سبد مردم را كه در اين ماه با افزايش تقاضاي مضاعفي روبرو ميشود، به صورت مستمر در استانهاي مختلف عرضه ميكند.
در اين راستا مسعود بصيري - مديركل دفتر برنامهريزي تامين، توزيع، تنظيم بازار و ذخاير راهبردي وزارت جهاد كشاورزي- به ايسنا گفت: بر اساس مصوبه ستاد تنظيم بازار شش محصول استراتژيك و راهبردي برنج، شكر، روغن نباتي، گوشت مرغ، گوشت قرمز و تخممرغ براي عرضه در طرح ضيافت ماه رمضان تعيين شدهاند كه به امضاي شريعتمداري به عنوان رئيس كارگروه تنظيم بازار رسيده و به همه استانداران ابلاغ شد.
وي افزود: بر اساس مصوبات موجود در اين طرح ۳۰ هزار تن برنج، ۴۰ هزار تن شكر، ۲۰ هزار تن روغن نباتي، ۲۰ هزار تن گوشت مرغ منجمد، ۲۰۰۰ تن گوشت قرمز منجمد و ۲۰۰۰ تن تخممرغ در استانها عرضه ميشود كه اين طرح از روز گذشته ابلاغ و آغاز شده و تا پايان ماه رمضان ادامه دارد. البته براي مصرف شكر به گونهاي برنامهريزي شده كه ۲۰ هزار تن از آن به مصرف خانوار و ۲۰ هزار تن ديگر به مصرف صنف و صنعت خواهد رسيد.
مرغ كيلويي ۶۲۰۰ و گوشت كيلويي ۲۳ هزار تومان
مديركل دفتر برنامهريزي تامين، توزيع، تنظيم بازار و ذخاير راهبردي وزارت جهاد كشاورزي ادامه داد: برنج عرضه شده در طرح ضيافت از برنج هندي ۲۶۰۰ توماني تا برنج تايلندي ۳۹۰۰ توماني و برنج هندي ۵۶۰۰ توماني متفاوت است و قيمت محصولاتي مانند روغن نباتي و شكر نيز ۱۵ درصد زير نرخ مصوب بازار در نظر گرفته شده است.
بصيري با بيان اينكه عرضه محصولات استراتژيك و اساسي پرمصرف در ماه رمضان به معناي كمبود نيست، بلكه براي جلوگيري از حباب قيمتي و جديد و كاذب در بازار اين ماه است، اعلام كرد: هر كيلوگرم گوشت مرغ منجمد نيز در قالب اين طرح ۶۲۰۰ تومان و هر كيلوگرم گوشت قرمز منجمد وارداتي نيز ۲۳ هزار تومان در استانهاي مختلف عرضه ميشود. همچنين قيمت مصوب ۱۲ هزار و ۶۰۰ توماني براي هر شانه تخممرغ نيز در طرح ضيافت براي اولين بار پيش بيني شده است.
وي گفت: انبارها و سردخانههاي همه استانهاي براي اجراي طرح ضيافت پر است و بر اساس دستورالعمل ابلاغ شده اگر كميته امداد و سازمان بهزيستي براي مددجويان و اعضاي خود بخواهد از سهميه اين طرح استفاده كند، ميتواند درخواست خود و فهرست اعضاي مشمول سهميه را به صورت كتبي ابلاغ كند تا از اين سهميه استفاده كنند.