خوزنا : آب معدني يخ زده نخوريد
پنجشنبه، 18 مرداد 1397 - 11:59 کد خبر:79382

خبرگزاري ايرنا:عضو انجمن تغذيه ايران گفت: بطري هاي پلاستيكي در سرماي زياد واكنش مي دهند و همين مساله سبب سرطان زا شدن آب هاي يخ زده در اين بطري ها مي شود.

مجيد حاجي فرجي روز پنجشنبه اظهار داشت: يخ زدن آب درون بطري موجب ايجاد تركيبات سرطانزا مي شود و نبايد درجه خنك كردن بطري تا ميزان يخ زدن آب داخل آن كاهش يابد.

عضو انجمن تغذيه ايران تاكيد كرد: بطري هاي پلاستيكي براي خنك كردن و يخ بستن آب معمولي نبايد استفاده شود و از نگهداري موادي كه خواص اسيدي يا بازي دارند مانند آبغوره، آبليمو و سركه در اين گونه بطري ها بايد پرهيز شود؛ زيرا اين مواد با ديواره بطري واكنش هايي مي دهند كه براي سلامت افراد ايجاد مشكل مي كنند.

حاجي فرجي ادامه داد: آب سالم و بهداشتي، بهترين نوشيدني براي رفع تشنگي و تامين كننده نياز بدن براي انجام سوخت و ساز طبيعي مواد است كه به تعادل مواد در بدن كمك مي كند اما آب هاي يخ زده در بطري هاي پلاستيكي به مرور زمان سبب بروز سرطان مي شود.

زمان نگهداري موادغذايي فريزشده بايد كوتاه باشد

عضو انجمن تغذيه ايران با بيان اينكه مصرف مواد غذايي فريزشده در ميان ايرانيان افزايش يافته است، افزود: مردم به دليل مشغله هاي كاري و زندگي كمتر فرصت پخت و پز دارند؛ به همين دليل غذاهايي را كه قبلا پخته اند يا به صورت آماده تهيه كردند را در داخل فريزر گذاشته و به مرور مصرف مي كنند.

وي تصريح كرد: برخي افراد نيز موادي مانند سبزيجات و صيفي جات را پخته و به مدت طولاني در داخل فريزر نگهداري مي كنند؛ اين در حالي است كه با نگهداري اين مواد به مدت طولاني، عناصر و مواد مغذي آنها از بين مي رود و بايد در كوتاهترين زمان مصرف شود.

استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: سبزيجات و صيفي جات پس از چيده شدن، تحت تاثير تغييرات شيميايي قرار مي‌‌گيرند كه در نهايت موجب فساد و از بين رفتن آنها مي‌‌شود. رنگ، مواد مغذي و طعم مواد غذايي تحت تاثير آنزيم‌هاي موجود در آنها به مرور زمان تغيير مي‌‌كند.

حاجي فرجي افزود: زمان نگهداري انواع گوشت در فريزر سه ماه و سبزيجات و صيفي جات تا دو ماه است و لبنيات نبايد هرگز فريز شوند.