خوزنا : دلار از چرخه اربعين حذف شد
دوشنبه، 16 مهر 1397 - 13:54 کد خبر:80240

خبرگزاري ايلنا:دبير ستاد اربعين با بيان اينكه دلار از چرخه اربعين حذف شده، گفت: بانك مركزي به‌اندازه تمام زائران حواله‌اي معتبر را در حساب سفارت عراق قرار مي‌دهد كه پس از پايان اربعين از سوي دو كشور، درباره نحوه پرداخت آن تصميم‌گيري مي‌شود.

شهريار حيدري (دبير ستاد اربعين) درباره نحوه پرداخت هزينه ويزاي اربعين گفت: براي اين موضوع توافقي با بانك مركزي انجام شده تا براي زائران از ارز ثانويه استفاده شود. البته زائران اربعين نه ارز مي‌گيرند و نه ارز مي‌پردازند. سازوكار پرداخت ارز به‌ اين صورت است كه آنها هزينه را به‌صورت ريالي كه مشخص شده، پرداخت مي‌كنند و در نهايت بانك مركزي به‌ اندازه تمام تعداد زائران حواله‌اي معتبر به حساب سفارت عراق مي‌دهد كه بعد از اربعين درباره نحوه پرداخت آن تصميم‌گيري مي‌شود.

وي با بيان اينكه دلار از چرخه اربعين حذف شده است، افزود: ۴۱ دلار مطرح شده تنها يك معيار است و بعد از اربعين براي پرداخت هزينه‌ها به كشورعراق از ارز توافقي كه ممكن است دينار يا يورو باشد، استفاده مي‌شود.

حيدري در بخش ديگري از صحبت‌هايش بيان كرد: خوشبختانه به تازگي كاردار جديد عراق به ما معرفي شده و ما توانسته‌ايم جلساتي را به منظور روان كردن تردد زائران با او برگزار كنيم كه البته براي تاثيرگذاري بايد به صورت مستمر ادامه داشته باشد تا هرگونه وقفه‌اي در مسير و هرگونه كمبود و نارسايي مورد بررسي مشترك قرار گرفته و وضعيت بهتري براي زائران حاصل شود.

وي با بيان اينكه تردد زائران به تازگي آغاز شده، افزود: كاردار تازه عراق در جريان انتظارات و توقعات ما قرار گرفته و به اين ترتيب به علاوه كنسولي‌هاي چهارگانه عراق در ايران، ۲۴ دفتر و كنسولي موقت صدور رواديد نيز براي روان كردن امر صدور رواديد زائران توجيه شده‌اند.

حيدري ادامه داد: از چهارشنبه هفته گذشته ۲۵۰۰ شركت زيارتي وابسته به حج و زيارت در سراسر كشور ثبت‌نام از زائران را آغاز كرده و براساس قول كاردار جديد قرار است هيچ‌گونه وقفه‌اي در مسير صدور رواديد وجود نداشته باشد. همچنين در بحث تردد زائران در مرزهاي مشترك با عراق و داخل اين كشور بحث‌هايي داشتيم كه با توجه به برگزاري خوب جلسات پيش‌بيني مي‌شود اين مشكلات نيز تا حد زيادي حل شود.