خوزنا : معروف‌ترين غذاهاي مقاصد گردشگري مهم دنيا
دوشنبه، 3 دی 1397 - 13:03 کد خبر:81501

هر شهر يا كشوري در دنيا داراي سنت ديرينه و خاص مخصوص به خود مي باشد كه در طعم غذا و طرز تهيه آن بسيار تاثير دارد. فرهنگ آشپزي و غذايي مخصوص كشورهاي مختلف مي تواند تجربه بسيار عالي و فوق العاده اي براي همه افراد باشد. سفرهاي گردشگري و توريستي با امتحان نكردن طعم خاص و ويژه مقصد سفرتان، هيچگاه كامل نخواهد بود. مقاصد گردشگري برتر دنيا در هر نقطه و محدوده اي از كره زمين كه واقع شده باشند، سعي كرده اند تا بتوانند همه سليقه هاي غذايي را راضي نگاه دارند. آشپزهايي ماهر كه غذاهاي بين المللي را طبخ مي كنند. اما غذاهاي بين المللي تنها براي افرادي است كه حساسيت هاي غذايي خاصي دارند و يا توان ريسك تجربه طعم هاي جديد را ندارند.

با ما همراه باشيد تا با چند غذا و طعم سنتي و خاص مقاصد گردشگري برتر دنيا آشنا شويد.

غذاهاي عالي گرجستان

فرهنگ خوراك گرجستان در واقع سبكي از تهيه و طبخ غذا مي باشد كه از نسل هاي پيشين و باستاني، فرهنگ غذاهاي اروپايي و فرهنگ هاي نزديك آسيايي تاثير گرفته است. مي توان گفت غذاهاي گرجي تركيبي از مزه ها و غذاها و تمدن هايي است كه جهت تجارت به اين كشور رفت و آمد مي كردند. گرجي ها تمايل دارند كه در غذاهاي خود از گوشت زياد استفاده كنند، وليكن با همه اين اوصاف طيف گسترده و متفاوتي از انواع غذاهاي گياهي هم در فرهنگ غذايي گرجستان مشاهده مي شود.

در اينجا چند مورد از بهترين و برترين غذاهاي معروف گرجي را برايتان نام مي بريم

خينكالي (Khinkali)

خينكالي يكي از بهترين و مشهورترين غذاهاي گرجستان است كه ظاهر آن بسيار شبيه به پيراشكي (گوشت) ايراني ها دارد. اين غذا شامل لقمه هاي خميري و آردي مي شود كه داخل آنها با گوشت و ادويه بسيار پر مي شود.

چخخبيلي (Chakhokhbili)

مي توان گفت چخخبيلي يك نوع خورشت گرجستاني است كه يكي از غذاهاي سنتي گرجي محسوب مي شود. اين غذا در اصل تركيب بسيار لذيذي از سوپ گوشت گاو و خورشت مرغ است كه در آن سبزيجات تازه اي همچون ترخون وجود دارد.

چاناخي (Chanakhi)

چاناخي يك غذاي سنتي و خوش طعم گرجي است كه در گذشته در ظروف سفالي به نام چاناخي طبخ مي شد و از همين رو به نام آن شهرت يافت. اين خورشت لذيذ در واقع نوعي تاس كباب است كه به همراه گوجه فرنگي، بادمجان، سيب زميني سبزيجات و سير پخته مي شود.

چاكاپولي (Chakapuli)

چاكاپولي از ديگر غذاهاي لذيذ و معروف گرجي است. اين غذا با استفاده از گوشت بره يا گوساله با سس گوجه سبز، پياز، برگ ترخون، فلفل سبز، سير و مخلوطي از سبزي هاي تازه همانند جعفري، نعنا، شويد و گشنيز به همراه نمك و ادويه طبخ مي كنند.

شيشليك (Shashlik)

شيشليك كباب لذيذي از جمله غذاهاي مشترك در فرهنگ هاي غذايي غرب آسيا، آسياي ميانه، قفقاز و حتي مركز و شرق اروپا است كه به جز كشور خودمان، در كشورهايي همچون گرجستان، تركيه، افغانستان، آذربايجان، پاكستان، روسيه، لهستان، ليتواني و ارمنستان مشاهده مي شود.

چيكن تاباكا (Chicken Tabaka)

يكي ديگر از غذاهاي سنتي و لذيذ گرجستان چيكن تاباكا است كه در آن تكه هاي مرغ سوخاري مي شوند. اين غذا در ديگر كشورهاي قفقاز نيز بسيار محبوب است. چيكن تاباكا به جز گرجستان در روسيه هم يكي از غذاهاي معمول در رستوران ها به شمار مي رود، و همچنين آن را در رستوران هاي اروپاي شرقي و كشورهاي مركز اروپا خواهيد ديد.

آجاپسندلي (Ajapsandali)

از ديگر غذاهاي سنتي و پر طرفدار گرجستان، مي توان به آجاپسندلي اشاره كرد كه نوعي غذاي سبزيجات است و با استفاده از بادمجان، گوجه فرنگي، فلفل دلمه، سير، گشنيز و ادويه جات طبخ مي شود.

متسوادي (Mtsvadi)

متسوادي يكي از غذاهاي سنتي گرجي است كه بسيار لذيذ است و همچنين همانند ديگر غذاهاي گرجي به ذائقه ايراني ها بسيار نزديك است. اين غذا سيخي از تكه هاي گوشت بره، گوساله يا خوك مي باشد كه كباب مي شوند و از غذاهاي محبوب براي جشن هاي گرجستاني است. انتخاب نوع گوشت به منطقه و شهر بستگي دارد وليكن نوع كباب كردن آن يكسان مي باشد.

چاشوشولي (Chashushuli)

چاشوشولي يك ياز غذاهاي محبوب گرجي است كه در رستوران ها سرو مي شود و از گوشت گراز و مرزه تهيه مي شود. استفاده از سير، فلفل قرمز بلغاري، گوجه فرنگي در خورشت، طعمي متفاوت در آن ايجاد مي كند.

ماهي قزل آلا با رب انار

با وجود اينكه گرجستان، مناطق ساحلي بسياري دارد وليكن غذاهاي دريايي در ميان فرهنگ غذايي كشور جاي زيادي ندارد. اما با اين حال گاهي مي توان غذاهاي دريايي را در منو برخي از رستوران ها مشاهده كرد. ماهي قزل آلا با رب انار يكي از همين معدود غذاهاست. اين غذا به اينگونه طبخ مي شود كه ابتدا ماهي قزل آلا را كاملاً سرخ كرده و بعد از آن با سس ترش و شيرين انار سرو مي كنند.

 			 				 					معروف‌ترين غذاهاي مقاصد گردشگري مهم دنيا

شكم گردي در مالزي

مالزي از كشورهاي چند مليتي است و از همين رو تنوع در دستورهاي پخت غذايي به وفور ديده مي شود. چيزي كه در همه غذاهاي مالزيايي به چشم مي خورد، تركيب بسيار جالب موادي است كه در تهيه اين غذاها مورد استفاده قرار مي گيرد. با وجود اينكه طعم غذاهاي مالزي خيلي با ذائقه ايراني ها همخواني ندارد، اما امتحان كردن غذاهاي مالايي تجربه اي تكرار نشدني را برايتان به ارمغان مي آورد. با چند مورد از بهترين غذاهاي مالزي آشنا مي شويم.

چلو برگ موز (Banana Leaf)

چنانچه به غذاهاي برنجي علاقمند باشيد، حتماً از چلو برگ موز هم لذت خواهيد برد. در اين غذا برنج سفيد به همراه برگ موز، سبزيجات، گوشت يا ماهي طعم دار شده، ترشي يا پاپادوم سرو مي شود. اين غذا گاهي هم با آبگوشت زردچوبه و بدون گوشت براي گياهخواران پخته مي شود.

ناسي داگانگ (Nasi Dagang)

ناسي داگانگ يكي ديگر از غذاهاي خوش طعم و لذيذ مالزي است كه از برنج بخارپز شده در شير نارگيلف زردچوبه و چند تركيب ديگر همانند تكه هاي سرخ شده نارگيل، جو، تخم مرغ آب پز و ترشي و سبزيجات طبخ مي شود.

باكوته (Bakuteh)

باكوته معادل چيني عبارت "چاي گوشت استخوان" مي باشد كه به زبان عاميانه مي توان گفت با پختن گوشت دنده در سبزيجات و بعضي ادويه ها به مدت طولاني تهيه مي شود. گرچه كه برخي هم آن را با قارچ و سبزيجات ديگر مي پزند.

هوكين مين (Hokkien Mee)

هوكين مي كه همان رشته زرد سرخ شده چيني است، طرفداران بسياري در شهر كوالالامپور دارد. اين غذا در واقع تركيبي از رشته هاي ضخيم زرئ رنگ است كه به همراه گوشت، نان شيريني، كلم و ادويه روي شعله ملايم پخته مي شود.

رشته سانگ هار (Sang Har)

نودل سانگ هار تركيبي از ميگوهاي تازه رودخانه اي است كه به روش "آشپزي كانتوني" در آبگوشت غليظ تخم مرغ پخته مي شود. تركيب ميگو با سس مايع تخم مرغ باعث مي شود كه اين غذا طعمي فوق العاده را به خود بگيرد.

ساتاي (Satay)

ساتاي گوشت كباب شده روي سيخ است كه همواره يك غذاي ساده در عين حال بسيار خوش طعم و لذيذ بوده كه خاطرات بسياري را براي شما زنده مي كند. رنگ زرد ساتاي به دليل استفاده از زردچوبه مي باشد.



بهترين غذاهاي هند

شايد شنيدن نام هند براي عده اي خوشايند نباشد چرا كه با توجه به شنيده هايشان شايد تصور كنند هند جز كثيف بودن چيزي ندارد. اين تصور بسيار غلط است چرا كه شهرهاي بزرگ هند توانسته اند جايگاه خود را در ليست برترين مقاصد گردشگري به دست آورند. غذاهاي هند براي بسياري از ايراني ها غيرقابل تحمل است. اما افرادي كه علاقمند به تندي و ادويه بسيار زياد در غذا هستند بهتر است حتي يكبار هم شده غذاهاي هندي را تجربه نمايند. افرادي هم كه نمي توانند غذاهاي بسيار تند را تحمل كنند، مي توانند از آشپزان بخواهند كه از ادويه كمتري در غذايشان استفاده كنند. با ما همراه باشيد تا با چند مورد از بهترين غذاهاي هند بيشتر آشنا شويم.

روگان جاش (Rogan Josh)

روگان جاش يكي از غذاهاي مشهور هندي است. ماده اصلي اين غذا گوشت بره است كه با رازيانه، فلفل و زردچوبه طعم دار مي شود و طعم بسيار دلچسبي را به خود مي گيرد. اين غذا كه به صورت خورشت است بدون برنج سرو مي شود.

مرغ كره اي (Butter Chicken)

غذاي مرغ كره اي يكي از غذاهاي تجملي و بسيار خاص در هند است كه اكثراً در مهماني ها و مراسم سرو مي شود. همانگونه كه از نام اين غذا مشخص است، مواد اصلي آن مرغ و كره مي باشد. در اين غذا به قدري از كره آب شده و ادويه جات استفاده مي شود كه مرغ طعم اصلي خود را از دست مي دهد.

باپا اولو (Bhapaa Aloo)

چنانچه تمايل داريد كه يك غذاي كاملاً هندي و سنتي را امتحان نماييد باپا اولو را از دست ندهيد. ماده اصلي تهيه اين غذا سيب زميني است وليكن به قدري طعم دار مي شود كه تقريباً ماهيت اصلي خود را از دست مي دهد.

بنجاري گوشت (Banjari Gosht)

افرادي كه گوشت قرمز دوست دارند، حتماً اين طعم غذا را نيز دوست خواهند داشت. در بنجاري گوشت قرمز كاملاً آبدار تهيه مي شود و آن را با سس ماست طبخ مي كنند. در اين غذا طعم فلفل بسيار محسوس است و همين امر رنگ و بويي هندي را به آن مي بخشد.

خورشت مرغ و اپام (Chicken Stew and Appam)

مي توان گفت اپام يك نوع پنكيك مي باشد كه آن را با خمير برنج و آب نارگيل درست مي كنند و طعم بسيار شيريني دارد. اپام را در وعده صبحانه بيشتر مي توان ديد در حاليكه در خورشت مرغ شاهديم كه از آن در يك وعده كامل استفاده مي كنند.

كاكوري كباب (Kakori)

كباب كاكوري از معروف ترين كباب هاي هندي است. در آن از گوشت بره استفاده مي كنند كه بسيار خوش خوراك و لذيذ مي باشد. در اين كباب از موادي همچون تخم مرغ، رب و پياز نيز استفاده مي كنند تا طعم فوق العتده اي را به خود بگيرد.

برياني حيدرآبادي (Hyderabadi Biryani)

اين غذاي خوش رنگ و لعاب به كساني پيشنهاد مي شود كه ترجيح مي دهند برنج را با انواع طعم دهنده ها ميل كنند. در برياني حيدرآبادي برنج به خوبي پخته مي شود و با قطعات گوشت يا مرغ مخلوط مي شود. قطعات گوشت به قدري ريز مي شود كه زير دندان حس نشود. براي كم كردن بوي گوشت از نعنا و پياز استفاده مي كنند تا هم مزه متفاوتي بگيرد و هم بوي خوشايند و خوبي دهد. اين برياني از غذاهايي است كه كاملاً رنگ آسيايي دارد.

كتي رول (Kati Roll)

كتي رول يك نوع غذاي بسيار ساده هندي است كه شباهت بسيار زيادي به پيراشكي گوشت دارد و م يتوان آن را به عنوان ميان وعده و يا يك وعده غذايي كامل سرو كرد. قابل ذكر است كه كتي رول درحاليكه بسيار ساده است، وليكن از محبوب ترين غذاهاي هندي به شمار مي رود. براي تهيه اين غذا از نوعي از نوعي نان نازك و مسطح استفاده مي كنند. نان را با تخم مرغ، كباب، سبزيجات، ترشيجات و انواع ميوه هاي مغزدار، پياز حلقه شده و برخي مواقع كاهو پر مي كنند. به جز طعم بسيار خوبي كه اين غذا دارد، يكي يگر از دلايل محبوبيت اين غذا راحتي تهيه كردن آن است، هندي ها اين غذا را حتي در خيابان ها و در ترافيك ها هم اين خوراكي را مصرف مي كنند.



اميدواريم اين مطلب براي شما مفيد واقع شده باشد.