خوزنا : تاثير رژيم غذايي در كاهش تشنج‌
شنبه، 22 دی 1397 - 09:35 کد خبر:81771

نتايج يك بررسي نشان مي‌دهد: رژيم غذايي كتوژنيك به كاهش حمله صرع در بيماران كمك مي‌كند.

 ايسنا: دراين بررسي آمده‌است كه افزايش كتون‌هاي خون از طريق رژيم غذايي كتوژنيك مي‌تواند حملات صرع را بدون محدوديت غذايي كاهش دهد.

محققان آمريكايي در مطالعه روي تعدادي موش آزمايشگاهي دريافتند: رژيم غذايي كتوژنيك كه سرشار از چربي، پروتئين و كربوهيدرات كم است، علاوه بر آنكه به كاهش وزن و بهبود وضعيت عمومي بدن كمك مي‌كند، مي‌تواند از تشنج‌هاي ناشي از بيماري صرع جلوگيري كند.  

اين رژيم غذايي كه حاوي ميزان پاييني از كربوهيدرات است بدن را وادار مي‌سازد براي تامين انرژي به جاي قند از چربي و كتون‌ها استفاده كند. به گفته محققان تركيب كردن برخي از فاكتورهاي رژيم غذايي كتوژنيك با رژيم‌هاي غذايي سرشار از كربوهيدرات‌ مي‌تواند به طور چشمگيري حملات ناشي از قرار گرفتن در معرض سطح بالايي از اكسيژن را به تاخير اندازد.

دراين مطالعه محققان آمريكايي تعدادي موش را داخل محفظه‌اي قرار دادند تا تاثير فاكتورهاي رژيم غذايي كتوژنيك را بر موش‌هايي كه از خوراكي‌هاي استاندارد و حاوي 70 درصد كربوهيدرات مصرف كرده بودند، مورد بررسي قرار دهند. همچنين، موش‌ها يك ساعت پيش از قرار گرفتن در معرض اكسيژن خالص مكمل‌هاي مختلف كتوژنيك را دريافت كردند. اين شرايط تا زمانيكه علائم جسمي تشنج ظاهر شد، ادامه پيدا كرد.

به نقل از ان‌دي تي‌وي، محققان مشاهده كردند كه مكمل‌هاي كتون شروع علائم تشنج را به تاخير انداخته و شدت آن را نيز به طور چشمگيري كاهش داده‌اند.