خوزنا : هنگام مسموميت با قارچ سمي چه كنيم؟
پنجشنبه، 22 فروردین 1398 - 17:26 کد خبر:82787

مسموميت با قارچ‌هاي سمي بسيار خطرناك و تشخيص قارچ سمي و غيرسمي از روي ظاهر آن بسيار مشكل است.

 ايسنا: لازم است كه از مصرف قارچ‌هاي خودرو و جمع آوري شده توسط افراد عادي يا قارچ‌هايي كه به صورت فله‌اي عرضه مي‌شوند، خودداري شود و تنها از قارچ‌هاي توليدي توسط مراكز مجازي كه داراي مجوز هستند، مصرف شود.

بر خلاف باور عموم تشخيص قارچ سمي از غير سمي كار ساده‌اي نيست. تشخيص و افتراق انواع قارچ‌هاي سمي از انواع غير سمي، امري علمي است و تنها بر اساس آزمايش‌هاي تخصصي گياه‌شناسي و شيميايي و توسط متخصصان و كارشناسان مجرب امكان پذير خواهد بود بنابراين امكان شناسايي آن‌ها تنها بر اساس خصوصيات ظاهري مانند شكل، رنگ، بو، مزه، قوام يا محل رويش توسط افراد عادي وجود ندارد و نبايد به توصيه‌هاي برخي از افراد عادي در تشخيص انواع سمي از انواع غير سمي قارچ توجه كنيد. لازم به ذكر است مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و ساير جانوران اهلي و وحشي نيز نشان دهنده غيرئسمي بودن آن‌ها براي انسان نيست.

رعايت چه نكاتي در مصرف قارچ ضروري است؟

هرگز قارچ‌ها را به‌صورت خام و به مقدار زياد مصرف نكنيد حتي برخي از سموم موجود در قارچ‌ها از جمله سم آماتوكسين عامل سميت كبدي و كليوي مقاوم به حرارت هستند و فرآيندهاي آماده سازي غذا مانند كباب كردن، آب پز كردن، سرخ كردن، بخار پز كردن قادر به تخريب آن‌ها نيستند. پس قدم اول انتخاب قارچ سالم و غير سمي سپس نحوه مصرف صحيح است.

هنگام مسموميت با مصرف قارچ سمي چه بايد كرد؟

بنابر اعلام پايگاه جامع آموزش و فرهنگسازي سلامت وزارت بهداشت، انتقال سريع فرد به يك مركز درماني تخصصي مسموميت‌ها امكان درمان موفقيت آميز را افزايش مي‌دهد و هر گونه تاخير در اين امر سبب افزايش احتمال شكست درمان و حتي مرگ بيمار خواهد شد بنابراين هر چه سريع‌تر بيمار را به مركز درماني تخصصي سم شناسي باليني و مسموميت‌ها منتقل كنيد.