خوزنا : اين خوراكي ها شما را عصبي مي‌كند!
دوشنبه، 15 مهر 1398 - 08:29 کد خبر:85353

اگر عصبانيت هر از گاهي به سراغتان مي آيد، جالب است بدانيد برخي مواد غذايي در بروز اين رفتارها نقش دارد.

 باشگاه خبرنگاران جوان: تغذيه اثرات چندگانه‌اي بر سلامتي افراد دارد و مواد غذايي مختلف داراي انرژي ترموديناميكي متنوعي هستند، اين تنوع انرژي به صورت عدم تعادل جسمي و روحي يا بيماري مختلف بروز مي‌كند. براي اصلاح عدم تعادل بايد از غذا‌هاي سرد اجتناب كرد.

به گفته كارشناسان طب شرقي، مواد غذايي وجود دارد كه مصرف بيش از حد آن‌ها ممكن است باعث تشديد عصبانيت و اضطراب شوند. در ادامه اين مطلب به برخي از اين مواد غذايي اشاره مي‌كنيم.

گوجه فرنگي

اگر اين اواخر احساس عصبانيت يا نااميدي كرده ايد، حذف مواد غذايي مانند گوجه فرنگي از رژيم غذايي كه باعث گرما مي‌شوند، مي‌تواند به رفع اين حالت كمك كند اما اين بدان معنا نيست كه ديگر نمي‌توانيد از اين ماده غذايي استفاده كنيد، بلكه افزودن مواد غذايي خنك كننده به رژيم غذايي، مي‌تواند به مقابله با تأثيرات آن بپردازيد.

قهوه، غذا‌هاي پرادويه، بادمجان و هر نوع غذاي ديگري كه گرما يا اسيديته آن زياد است ممكن است منجر به احساس خشم يا نااميدي شود.

به حداقل رساندن اين مواد غذايي در رژيم غذايي و يا استفاده از آن‌ها با موادغذايي با ماهيت خنك كننده مانند نارگيل يا آلوئه ورا مي‌تواند اثر اين مواد را تعديل كند.

غذا‌هاي چرب

بر طبق طب شرقي هر سيستم ارگانيك جايگاه احساس خاصي است، كبد جايگاه عصبانيت، ريه‌ها محل اندوه و غم، قلب جايگاه اثر براي افسردگي و بي خوابي، كليه‌ها محل اثرترس و طحال و لوزالمعده جايگاه نگراني است. غذا‌ها تأثير مستقيمي بر عملكرد هر عضو دارند و علاوه بر اين بر احساسات ما هم تأثير مي‌گذارد.

حذف كردن يا به حداقل رساندن موادغذايي كه بر روي كبد شما تأثير مي‌گذارد مي‌تواند به كاهش بروز عصبانيت در شما كمك كند. سيگار هم مي‌تواند منجر به عصبانيت شود، زيرا تنباكو هم از نظر طبيعت گرم است.

گل كلم و كلم بروكلي

اين دو ماده غذايي بعلت ايجاد گاز و نفخ مي‌تواند به اضطراب منجر شود. اين بدان معني نيست كه شما نمي‌توانيد يا نبايد اين دو را مصرف كنيد، بلكه بر طبق طب شرقي مي‌توانيد با مصرف موادي مانند آووكادو و روغن زيتون اثر آن‌ها را متعادل كنيد.

چيپس‌ هاي ميوه و چيپس سيب زميني

اين مواد از جمله مواد غذايي ديگري هستند كه مي‌توانند باعث عدم تعادل و احتمالاً منجر به احساس اضطراب مي‌شوند. بعلاوه غذا‌ها و نوشيدني‌هايي كه سرد هستند هم ممكن است باعث عدم تعادل شوند.

ميوه‌ها و سالاد‌هاي سرد

درجه حرارت مواد غذايي در طب شرقي بسيار مهم است. غذا‌هاي سرد و مرطوب مانند خيار، هندوانه و سالاد مي‌توانند باعث عدم تعادل و تنبلي مغز شوند بنابراين اگر كمي احساس خستگي كرديد، از غذا‌هاي سرد خودداري كنيد زيرا اين مواد مي‌توانند انرژي بدن را كاهش دهند، به هماهنگي دستگاه گوارش آسيب وارد كنند و منجر به تنبلي مغز و اضطراب شوند.

محصولات لبني

محصولات لبني مي‌تواند منجر به كاهش هوشياري مغزي شود و اين تأثيرات مي‌توانند با غذا‌هاي تندتر مانند زنجبيل، فلفل سياه و پوست پرتقال كه احساس هوشياري بيشتري به فرد مي‌دهند، متعادل شوند.