خوزنا : چطور و چند دقيقه نان را ضدعفوني كنيم؟
یکشنبه، 17 فروردین 1399 - 12:38 کد خبر:87695

توصيه پزشكان و متخصصان تغذيه براي استفاده از نان گرم كردن مجدد آن است، اما چگونه و چه مدت نان را گرم كنيم و چه نكاتي در خريد و تهيه نان در اين روزها بايد رعايت شود؟!

به گزارش تسنيم،در روزهاي همه‌گيري كرونا مهمترين توصيه رعايت بهداشت فردي است؛ اين مسئله در مكان‌هاي عمومي كه داراي تجمع جمعيتي بيشتري است از اهميت زيادي برخوردار است.

نانوايي‌ها يكي از مكان‌هاي پرتجمع است كه به‌دليل تشكيل صف و تجمع جمعيت احتمال انتقال ويروس كرونا در آن بالاست؛ به همين دليل توصيه مي‌شود كه افراد ايستاده در صف با رعايت فاصله ايمني قرار بگيرند.

در كنار اين موضوع يكي از نگراني‌هاي خانواده‌ها در اين روزها انتقال ويروس كرونا از طريق خود نان است چرا كه اين ماده خوراكي توسط شخص ديگري آماده شده و ممكن است قرار گرفتن آن روي سطوح مشترك زمينه‌ انتقال ويروس را فراهم كند.

دكتر پيام فرحبخش، متخصص تغذيه در مطلبي چند توصيه بهداشتي در هنگام خريد نان را يادآور شده است.

از نانوا بخواهيد ...

از نانواهاي محل خود بخواهيد به اين نكات توجه كنند:

چنانچه علائمي مانند سرفه، تب و تنگي نفس دارند در محل كار (نانوايي) حاضر نشوند.
جلوگيري از ورود افراد متفرقه به كارگاه نانوايي
استفاده از ماسك، دستكش و كلاه مناسب توسط كاركنان
شست و شوي مكرر دست‌ها هر نيم‌ ساعت يكبار
به كارگيري يك فرد مجزا براي دريافت پول و كارت بانكي
خودداري از تبادل پول نقد تا حد امكان
حفظ فاصله يك متري بين مشتريان از يكديگر و رعايت بهداشت فردي
استحمام روزانه كاركنان و شست‌وشوي روزانه لباس‌ها
ضدعفوني كردن روزانه و مكرر تجهيزات و سطوح نانوايي

ضدعفوني نان با استفاده از گرم كردن مجدد

اگر فكر مي‌كنيد نان خريداري شده و حمل شده به منزل ممكن است آلوده باشد بايد مجدد آن را در منزل حرارت دهيد.
فريز كردن، ويروس را از بين نمي‌برد.
اينكه از چه وسيله‌اي براي حرارت دادن استفاده كنيد بستگي به امكانات شما دارد؛ توسترها، فر، ماكروويو و در صورت عدم دسترسي به موارد فوق استفاده از ماهي‌تابه و قابلمه جهت حرارت دادن مفيد است.

چند دقيقه نان را ضدعفوني كنيم؟

ما موفق به يافتن منبع علمي موثقي براي مدت زمان گرم كردن نان نشديم اما توصيه‌هاي زير در منابع مختلف ديده مي‌شود:

نان را در فرِ اجاق با دماي 60-70 درجه به مدت نيم ساعت گرم كنيد؛ نان‌ها را لايه لايه بچينيد يا در يك ظرف مناسب دردار بگذاريد تا لايه‌هاي وسطي نرم بماند؛ لايه‌هاي بالايي را با بخار كتري دوباره نرم كنيد.
تسترها دمايي حدود 600 درجه سانتي‌گراد توليد مي‌كنند پس استفاده از آن‌ها منطقي به نظر مي‌رسد.
نان را براي چند ثانيه روي شعله مستقيم گاز نگه داريد؛ شعله آتش گاز، بالاي 1000 درجه سانتي‌گراد حرارت دارد و بعيد است در اين دما ويروس زنده بماند.

چند توصيه عمومي در هنگام خريد نان

از نانوا خواهش كنيد نان‌ها را با انبر بر روي سفره/ پارچه شما قرار دهد.
سفره را روي پيشخوان و ميز نانوايي قرار ندهيد و از برس‌ها و ساير وسايل مشترك در نانوايي استفاده نكنيد.
البته حتي اگر با دست هم نان را به شما تحويل دهد انتظار مي‌رود گرماي نان ويروس‌ها را از بين ببرد به شرط آنكه نان واقعا داغ باشد.