خوزنا : در زمان وجود علايم گوارشي كرونا چه مصرف كنيم؟
چهارشنبه، 28 آبان 1399 - 08:40 کد خبر:90864

علايم گوارشي مثل اسهال، يبوست، درد شكم و نفخ در يك سوم مبتلايان به كرونا مي تواند بروز پيدا كند و در طول اين دوران مي توان به نكات تغذيه اي ويژه اي توجه داشت.

 ايسنا: مطالعات بسياري نشان مي دهد كه علايم گوارشي مثل اسهال، يبوست، درد شكم و نفخ در يك سوم مبتلايان به كرونا مي تواند بروز كند و اين علايم گوارشي بيشتر در بزرگسالان  رخ مي‌دهد، هر چند كه در كودكان هم اسهال به عنوان يكي از علايم ابتلا به كرونا مشاهده شده است. در كشور ما هم علايم گوارشي به دنبال ابتلا به كرونا بسيار مشاهده مي شود و اين علايم گوارشي مي تواند ناشي از ترس و استرس بيماري كرونا نيز باشد، هم چنين به دنبال عفونت ريوي نيز ميتوان شاهد علايم گوارشي بود.

اگر فردي دچار سندروم روده تحريك پذير باشد، فرد مي‌تواند نسبت به سندروم تحريك پذير آگاهي داشته باشد يا اينكه در بسياري از موارد افراد كه از وجود سندروم روده تحريك پذير بي اطلاع هستند؛ در نتيجه مي توانند در طول بيماري و ابتلا به كرونا، علايم گوارشي را نيز نشان دهند. يكي از اين علايم گوارشي كه در مبتلايان خود را نشان مي دهد اسهال است و موارد تغذيه اي در حين ابتلا به كرونا و وجود اسهال وجود دارد كه بايد به آن ها توجه داشت.

بر اساس اين مطلب كه از سوي فرناز نوري زاده، متخصص تغذيه ورزشي تهيه شده و از سوي فدراسيون پزشكي ورزشي در اختيار ايسنا قرار گرفته، آمده است: در حين اسهال دفع مايعات بسيار افزايش مي يابد و بايد مصرف مايعات را افزايش دهيد تا از كم آبي در بدن جلوگيري كرده و آب از دست رفته نيز جبران شود.

همچنين مي توانيد زير نظر پزشك از محلول هاي او آر اس استفاده كنيد كه علاوه بر آب از دست رفته املاح و الكتروليت ها را نيز جبران مي‌كند. مي توانيد از دوغ كم نمك نيز استفاده كنيد و فراموش نكنيد كه مصرف نوشيدني هاي شيرين به بدتر شدن اسهال كمك مي كند.

در زمان اسهال از مصرف غذاهاي سرخ شده و هم چنين موادغذايي پرچرب بايد پرهيز كنيد و بايد بدانيد استفاده از لبنيات در زمان اسهال به بدتر شدن اوضاع كمك مي كند. عدم استفاده از لبنيات و مشتقات آن مثل پنير و كره و بستني را بايد رعايت كنيد. البته از ماست هاي پروبيوتيك و دوغ مي توانيد استفاده كنيد. در زمان اسهال استفاده از ميوه جات و سبزيجات و حبوبات به علت فيبر بالايي كه دارند مي تواند به بدتر شدن اسهال منجر شود.

از ميوه موز مي توانيد استفاده كنيد، هم چنين پوره سيب بسيار مناسب است  و ميوه سيب فيبر بالايي دارد اما هنگامي پخته مي شود مي تواند به راحتي هضم شود و براي زمان اسهال مناسب است، البته فراموش نشود كه نبايد به آن شكر اضافه كرد. از برنج سفيد و نان هاي سفيد مثل نان لواش و نان هاي ساندويچي و نان تست استفاده كنيد و استفاده از نان سبوس دار مثل نان سنگك  توصيه نمي شود.

عدم مصرف نوشيدني هاي شيرين مانند قندها و محصولات حاوي شكر و شيريني جات هم چنين قهوه و كافئين و.... بايد در رژيم غذايي مبتلايان رعايت شود و از مرغ به صورت سوپ مرغ رقيق شده يا به صورت بخارپز و آب پز در برنامه غذايي مبتلايان نيز استفاده كنيد.