تلکس خوزنا : كاهش دانش‌آموزان المپيادي با ۳ ساله شدن امتحانات نهايي
جمعه، 22 تیر 1403 - 19:42     کد خبر: 204723

خوزنا :

رئيس باشگاه دانش‌پژوهان جوان گفت: با ۳ ساله شدن امتحانات نهايي، تعداد دانش‌آموزان المپيادي بسيار كاهش پيدا خواهد كرد و شوراي عالي انقلاب فرهنگي بايد مصوبه كنكوري را اصلاح كند.

خبرگزاري تسنيم؛ مصوبه كنكوري شوراي عالي انقلاب فرهنگي و سه ساله شدن امتحانات نهايي در دوره متوسطه دوم در ديدار جمعي از مدال آوران المپيادهاي علمي با رهبر انقلاب مطرح و از سوي يكي از دانش‌آموزان المپيادي كه اكنون دانشجوي مهندسي كامپيوتر دانشگاه شريف است، مورد اعتراض قرار گرفت.

اين دانشجو به رهبر انقلاب گفت: «قرار بود اثر كنكور با توزيع آن در سه سال دوره متوسطه دوم كاهش يابد اما هم اكنون اثر آن سه برابر شده است و از پايه دهم نمي‌توان كار تربيتي در مدارس  انجام داد و هر اقدام تربيتي با اعتراض شديد خانواده‌ها همراه مي‌شود چون معتقدند كه دانش‌آموزان امتحانات نهايي دارند. مصوبه كنكوري شوراي عالي انقلاب فرهنگي به المپيادهاي علمي نيز لطمه زده است و تعداد دانش‌آموزان حاضر در المپيادها كاهش چشمگيري داشته است.»

 

كاهش تعداد المپيادي‌ها با مصوبه كنكوري

در همين ارتباط سيد رضا حسيني؛ رئيس باشگاه دانش‌پژوهان جوان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري تسنيم گفت: با سه ساله شدن امتحانات نهايي در دوره متوسطه دوم شاهد بوديم كه تعداد دانش‌‌‌آموزان المپيادي از 112 هزار نفر به 76 هزار نفر كاهش يافت.

وي افزود: آمادگي براي المپيادهاي علمي، فرآيند سه تا چهار ساله است و دانش‌آموزي كه مي‌خواهد عضو تيم ملي المپياد ايران شود مسير دشوار در پيش دارد. دانش‌آموزي كه موفق به حضور در المپياد علمي و كسب مدال طلا شود از كنكور سراسري معاف شده و مي‌تواند در رشته و دانشگاه مدنظر خود تحصيل كند.

 رئيس باشگاه دانش‌پژوهان جوان گفت: در گذشته دانش‌آموز از پايه دهم مطالعه براي آمادگي عضويت در تيم ملي المپياد ايران را آغاز مي‌كرد و در پايان پايه يازدهم متوجه مي‌شد، آيا مي‌تواند در تيم ملي المپياد عضو شود و آيا مدال طلا كسب مي‌كند يا خير.

حسيني با اشاره به اينكه هم‌اكنون دانش‌آموز پايه دهم نمي‌داند عضو تيم ملي المپياد مي‌شود يا اصلاً موفق به كسب مدال طلا خواهد شد، متذكر شد: هم‌اكنون دانش‌‌آموزان در پايه دهم و يازدهم امتحانات نهايي دارند كه نمرات آن در ورود به دانشگاه سهم دارد اما در گذشته اينگونه نبود بنابراين دانش‌آموز در پايه دوازدهم به خوبي مطالعه مي‌كرد و مي‌توانست به دانشگاه وارد شود.

وي ادامه داد: هم‌اكنون اگر معدل پايه دهم و يازدهم به دليل حضور در المپيادهاي علمي كاهش يابد، رتبه كنكور دانش‌‌‌‌آموز به شدت تحت تأثير قرار مي‌گيرد بنابراين دانش‌آموزان حاضر به پذيرش ريسك شركت در المپيادهاي علمي نمي‌شوند.

حسيني در پايان هشدار داد: با سه سال شدن امتحانات نهايي، تعداد دانش آموزان المپيادي بسيار كاهش پيدا خواهد كرد و شوراي عالي انقلاب فرهنگي بايد مصوبه كنكوري را اصلاح كند به عنوان مثال به جاي تأثير نمرات پايه دهم و يازدهم فقط نمرات پايه دوازدهم براي ورود به دانشگاه سهم داشته باشد.


برگشت به تلکس خبرها