تلکس خوزنا : كاهش ابتلا به سرطان با تغيير ساعت شام
جمعه، 29 تیر 1397 - 14:11     کد خبر: 79037

خبرگزاري فارس:نتايج يك بررسي منتشر شده، حكايت از‌ آن دارد كه ساعت صرف شام بر روي كاهش احتمال ابتلا به سرطان‌هاي سينه و پروستات تأثير دارد.

 نتايج يك بررسي كه در ديلي‌ميل منتشر شده، حكايت از‌ آن دارد كه ساعت صرف شام بر روي كاهش احتمال ابتلا به سرطان‌هاي سينه و پروستات تأثير دارد.

اين مطالعه كه توسط محققان موسسه «گلوبال هلث» بارسلوناي اسپانيا انجام شد، نشان مي دهد، افرادي كه شام خود را قبل از ساعت 9 صرف مي كنند يا پس از صرف شام دو ساعت صبر مي كنند و بعد مي خوابند در قياس با افرادي كه بعد از ساعت 10 شب يا نزديك به زمان خواب شام مي‌خورند، با كاهش 20 درصدي خطر ابتلا به اين دو سرطان روبرو هستند.

محققان تأكيد مي‌كنند، اين مطالعه اولين بررسي آنها بر روي تأثير ساعت صرف شام و كاهش احتمال ابتلا به سرطان است.

اين مطالعه 4 هزار نفر را تحت بررسي قرار داد و ثابت كرد، ساعت صرف شام نكته حائز اهميتي است كه مردم هميشه از آن غافل مي‌مانند.

نكتمنليس كلويناس، نويسنده اصلي اين مطالعه گفت: نتايج اين پژوهش نشان مي‌دهد كه تبعيت از الگوهاي روزانه غذا خوردن با خطر كم تر ابتلا به سرطان ارتباط دارد.

بررسي‌هاي متعددي نشان داده است، سرطان‌هاي سينه و پروستان از جمله سرطان‌هايي هستند كه ارتباط به شدت محكمي با كارهاي شيفت شب، اختلال در ريتم شبانه روزي و تغيير ريتم هاي بيولوژيكي دارند.

محققان يادآور شدند، احتمال بروز سرطان در سنين مختلف وجود دارد ولي با افزايش سن احتمال ابتلا به سرطان زيادتر مي‌شود.

براساس آمار موجود، سرطان باعث 13 درصد عوامل مرگ و مير انسان‌ها است؛ بر طبق گزارش انجمن بهداشت آمريكا 7 ميليون و 600 هزار نفر بر اثر سرطان در سال 2007 مرده‌اند.

بر اساس بررسي‌هاي تازه، افزايش اميد به زندگي به اين معني‌ست كه افراد بيشتر عمر مي‌كنند و لذا تعداد بيشتري از آن‌ها تحت تأثير اين بيماري قرار خواهند گرفت؛ اما سبك زندگي بهتر مانند كاهش وزن و سيگار نكشيدن، مي‌تواند تأثير مهمي در عدم ابتلا به اين بيماري داشته باشد.

به گفته پيتر سيسياني، از دانشگاه كويين مري، «افزايش موارد سرطان اجتناب ناپذير نيست و كارهاي زيادي‌ست كه مي‌توانيم براي جلوگيري از ابتلا به سرطان انجام دهيم».

عواملي در زندگي روزمره مانند چاقي، گوشت قرمز يا استفاده از دخانيات خطر ايجاد و رشد تومور را افزايش مي‌دهد.

دنبال كردن يك روش زندگي سالم مي‌تواند خطر ابتلا به سرطان را در طول زندگي يك فرد از 50 درصد به 30 درصد كاهش دهد.

سازمان بهداشت جهاني اعلام كرد كه بيماري چاقي به ويژه در كشورهاي توسعه يافته يكي از عوامل اصلي ابتلا به سرطان به‌شمار مي‌رود.

همچنين سازمان ملل از افزايش سرطان‌هاي ناشي از چاقي در كشورهاي توسعه يافته خبر داد.

تنها در سال 2012 بيماري چاقي در كشورهاي توسعه يافته باعث ابتلاي 481 هزار نفر از مردم اين كشورها به بيماري سرطان، به ويژه در ميان زنان شده‌ است.

اين سازمان با ذكر اين نكته كه تعداد افرادي كه در اثر بيماري چاقي بيش از حد به سرطان مبتلا شده‌اند 3.6 درصد از مجموع بيماران سرطاني جهان در سال 2012 را تشكيل مي‌دهد، تصريح كرده‌است كه از طريق مقابله با بيماري چاقي مي‌توان دست كم 25 درصد از آمار ابتلا به سرطان در اين جوامع را كاهش داد.


برگشت به تلکس خبرها