صفحه اول     تماس با ما     پیوندها     درباره ما  
پنجشنبه، 6 اردیبهشت 1403 - 20:28   
  تازه ترین اخبار:  
 پربازدیدترین اخبار
  طرح «شنبه‌های احیا» در کردستان اجرا می‌شود
  تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
  آیت الله خاتمی، خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  مراسم معارفه امام جمعه بخش سردشت دزفول
  خوب شدن حال کارگر یعنی خوب شدن حال کشور
  ماجرای دو روز شکنجه اسرای ایرانی در عراق
  استان قزوین رتبه نخست توسعه اقتصاد دانش بنیان کشور
  باند سازمان یافته قاچاق سوخت در کرمان منهدم شد
  رئیس کل جدید دادگستری استان یزد معرفی شد
  کشف ۵ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در ماهشهر
  راه اندازی قرارگاه شعار سال در خوزستان
  شرکت ۲۰ هزار نفر در المپیاد ورزشی فرهنگی بسیجیان مازندران
  سلامت جامعه در گرو کاهش مصرف پلاستیک و سیگار
  ۳.۵ درصد از رشد اقتصادی ایلام مربوط به بهره وری است
 
 یادداشت
  اربعین؛ نمایش بزرگی از اقتدار و ظرفیت جامعه اسلامی
  عامل موفقیت دکترین نظامی کشور چیست؟
  لزوم مبارزه با مبانی دیکته شده غربی ها
  عشق و ارادت علامه امینی به مولا علی (ع)
  صحابه در رکاب حسین (ع)
  جامعه‌شناسی دینی و دیوار کوتاهش!
  از (( سنگ نگاره ها )) تا فضای مجازی
  *پارک بی بی مریم ایذه تفریگاه یا قتلگاه؟
  راز لوح پاشی و عنوان بخشی به عبدالباقی چه بود !
  زوج رئیسی و رضایی، عصر جدیدی را در عبور دولت از تفکرات اقتصادی نئولیبرال رقم می زند
 
 گزارش
  دست دلالان از قیمت گذاری برنج کوتاه می‌شود
  آمایش سرزمین در برنامه هفتم مورد توجه قرار گیرد
  آیین نکوداشت استاد زال پور در دزفول برگزار گردید
  قطع آب کرخه در ۱۰ هزار هکتار زمین‌ کشاورزی دشت‌آزادگان
  پیاز به نرخ دلار و خرمایی که به دهان خارجی‌ها شیرین است
  آهوی ریم در دام بی تدبیری!
  فاضلاب شهری؛ بزرگترین تهدید سلامتی انسان
  از زالودرمانی تا فواید بسیار آن
  سد گتوند بلای جان کشاورزی در خوزستان
  نشست هیئت علمی موسسه ی زبان خوزی گویش(دزفولی/شوشتری) برگزار گردید
 
 وب گردی
- اندازه متن: + -  کد خبر: 1477صفحه نخست » اخبار ویژهشنبه، 26 شهریور 1390 - 16:50
مواضع سایت تابناک در طرح انتقال آب بهشت آباد
در این نوشتار نگاهی به مواضع ناحق و غیر علمی ۶ ماه اخیر سایت تابناک در ماجرای طرح انتقال آب بهشت آباد و بحران محیط زیستی رودخانه زاینده رود در پائین دست لنجان و مبارکه اصفهان خواهیم داشت.
  

نامه وارده:

زاینده رود از رودخانه های زیبا و پر برکت ایران است که از زردکوه بختیاری در شهرستان کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری سرچشمه می گیرد و پس از عبور از مرز این استان، وارد استان اصفهان می شود و پس از آبیاری زمین های کشاورزی گسترده و صنایع عظیم فولاد و پتروشیمی در استان اصفهان، به شهر اصفهان می رسد و مناظر زیبایی را در زیر سی و سه پل و پل خواجو خلق می کند که بی شک هر کدام از ما ایرانی ها خاطرات خوشی از این منظره های زیبا دارد.

متاسفانه امروز شرکت آب منطقه ای اصفهان که خود متهم ردیف اول تخریب محیط زیست زاینده رود بوده و توسط فعالان محیط زیست استان اصفهان به سوء مدیریت و سودجویی متهم شده است، با پولهایی که به طرز مشکوکی بین رسانه های پایتخت پخش می کند، چنین وانمود می کند که زاینده رود به طور ناگهانی و بر اثر خشکسالی خشکیده است! سندش هم عکس های ماهی های مرده در زیر سی و سه پل است! در حالی که هم اکنون و در اوج خشکسالی تابستان ۱۳۹۰ که به گفته مسئولان اصفهان در پنجاه سال اخیر این استان بی سابقه بوده، زاینده رود در مسیر زیبای خود تا شهر مبارکه اصفهان همچنان پرخروش و زیبا جاری است و در محل سد نکوآباد، آب این رودخانه توسط مدیران استان اصفهان از مسیر اصلی منحرف شده و به منظور استفاده در مصارف کشاورزی در دو کانال شرقی و غربی توزیع می شود و عملاً باعث می شود با سودجویی شرکت آب منطقه ای اصفهان، آبی به شهر اصفهان نرسد و ماهی ها بمیرند! از هموطنان عزیز تهرانی می خواهم برای پی بردن به این دروغ بزرگ، به شهر اصفهان بروند و سپس از آنجا به شهر لنجان و مبارکه بروند و ببینند که زیبایی و لطف طبیعت زاینده رود، تا آن نقطه زنده است ولی پشت سد سودجویی وزارت نیرو در نکوآباد، عملاً خشک شده است.

عوامل زیادی در خشک شدن زاینده رود در منطقه پائین دست لنجان و مبارکه و محل شهر اصفهان موثر هستند؛ انتقال غیر اصولی و غیر علمی آب از سرشاخه های زاینده رود در منطقه کوهرنگ بختیاری به استانهای کرمان و یزد و شهر کاشان و...، احداث غیر منطقی و طبیعت ستیزانه صنایع بزرگ نظیر فولادسازی و پتروشیمی در حاشیه رودخانه در استان اصفهان که آب زیادی مصرف می کنند، پائین بودن راندمان کشاورزی در استانهای چهارمحال و بختیاری و اصفهان بویژه استان اصفهان که حجم کشاورزی آن بسیار بیشتر از استان کوچک چهارمحال و بختیاری است، کاشت محصولات کشاورزی پر مصرف نظیر برنج و ذرت علوفه ای، برداشت آب از رودخانه و پمپاژ آن به دامنه های کوه ها برای کاشت و آبیاری درختان تزئینی ویژه پارک ها و کمپ های گردشگری و...

اما شوربختانه عده ای سودجو بر خلاف نظر صریح اساتید دانشگاه و کارشناسان آب و محیط زیست، چنین وانمود می کنند که چهارمحال و بختیاری حق آبه استان اصفهان را رعایت نکرده و کلید حل مشکل زاینده رود در دست استان همسایه است و بعد نتیجه می گیرند که باید از شرکت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری به نفع شرکت آب منطقه ای اصفهان خلع ید شود و «مدیریت واحد» شکل بگیرد و مثل گذشته شرکت آب منطقه ای اصفهان بر منابع آب چهارمحال و بختیاری مسلط شود و یا لااقل طرح های انتقال آب نظیر تونل کوهرنگ ۱ و ۲ و۳ و خدنگان و بهشت آباد و... با سرعتی بیش از گذشته اجرا شود تا مشکل حل شود!

این رسانه ها هرگز نمی گویند که چهارمحال و بختیاری حق آبه استان اصفهان را به طور کامل و بلکه مازاد بر آن رهاسازی می کند. این رسانه ها هرگز نمی گویند زاینده رود تا مبارکه و نجان پرآب است و از آنجا به بعد خشک می شود. این رسانه ها هرگز نمی گویند کم آبی و خشکسالی مخصوص اصفهان نیست و گریبانگیر چهارمحال و بختیاری هم هست. این رسانه ها هرگز نمی گویند شهرها و روستاهای بختیاری از لردگان تا دهدز و ایذه و مسجدسلیمان و لالی و اندیکا از کمبود آب شرب رنج می برند و آب آشامیدنی خود را با کامیون های تانکر دریافت می کنند! این رسانه ها هرگز عکس و خبر جانسوز مرگ یک کودک ۶ ساله زیر چرخهای تانکر آب رسانی در بخش مرکزی شهر ایذه را منتشر نمی کنند ولی به طور مکرر عکس ماهی های زاینده رود در زیر سی و سه پل را منتشر می کنند!

لابی رسانه ای شرکت آب منطقه ای اصفهان، این تصویر غلط از ماهیت معضل محیط زیستی زاینده رود را بویژه در تهران ایجاد کرده و مرتب به این پنداره غلط دامن می زند تا افکار عمومی به سمت حل درازمدت این مشکل نروند! و در این میان سایت خبری تابناک بعنوان پر بیننده ترین سایت کشور، به تریبون آب منطقه ای اصفهان تبدیل شده و هر روز علیه فعالان محیط زیست اصفهان و مردم چهارمحال و بختیاری تیتر می زند. تابناک به دروغ به مخاطبان خود میگوید اگر می خواهید بحران زاینده رود حل شود و دوباره به روزهای خوب گذشته برگردد، باید آب بیشتری را از دهان مردم و کشاورزان چهارمحال و بختیاری بگیریم و در تونل و لوله کنیم و به اصفهان منتقل کنیم. این سخن، یک دروغ آشکار است و اساتید دانشگاه چه در اصفهان و چه در شهرکرد مخالف این نظر هستند.

در این نوشتار نگاهی به مواضع ناحق و غیر علمی ۶ ماه اخیر سایت تابناک در ماجرای طرح انتقال آب بهشت آباد و بحران محیط زیستی رودخانه زاینده رود در پائین دست لنجان و مبارکه اصفهان خواهیم داشت. علت اینکه تابناک را برای بررسی انتخاب کردیم این بود که این سایت هم پر بیننده ترین سایت کشور است و هم منسوب به یکی از چهره های ملی بختیاری است و میخواهم بگویم ما چقدر مظلوم هستیم که هیچ رسانه ای نداریم و مورد بمباران خبری شرکت آب منطقه ای اصفهان هستیم و صدایمان به جایی نمی رسد و وقتی رسانه منسوب به برادر خودمان اینچنین ما را داغ می کند، چه انتظاری از دشمن داریم؟! به امید حقیقت گرایی در همه رسانه های کشور و جامعه خبری عاری از انحصارطلبی و تعصبات کور منطقه ای و قومی و نیز به امید روزی که هموطنان خوبمان در اصفهان و تهران و ... بدانند مافیای آب منطقه ای اصفهان چگونه برای پنهان کردن سوء مدیریت و سودجویی خود تعصبات کور منطقه ای و قومی مردم را علیه فعالان محیط زیست اصفهان و عموم مردم چهارمحال و بختیاری تحریک می کند؛ آن روز به مدد درک روشن اصحاب رسانه های استانی در اصفهان و شهرکرد و رسانه های پایتخت، سودجویان نخواهند توانست به سیاست شوم سودجویی و تفرقه انگیزی خود ادامه دهند. ان شاء الله

خبر اول:
زاینده رود خشک شد
http://www.tabnak.ir/fa/news/۱۶۱۶۰۶

تابناک در تاریخ ۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۰ در مطلبی با عنوان «زاینده رود خشک شد» با کد خبر ۱۶۱۶۰۶ نوشت:

خشکسالی باز دامن زاینده رود را گرفت. معاون بهره برداری و حفاظت شرکت آب منطقه ای استان اصفهان با بیان اینکه خشکسالی امسال به نسبت سه سال گذشته شدیدتر بوده است، گفت: بارندگی امسال در مقایسه با متوسط درازمدت در استان حدود ۴۰ درصد کاهش یافته و کاهش بارندگی در حوزه زاینده رود نیز به همین میزان است. غلامحسین حیدرپور با اشاره به اینکه به علت خشکسالی سه سال گذشته ورودی به سد زاینده رود حدود ۴۰ درصد کاهش یافته است گفت: حجم آب پشت این سد به نسبت متوسط درازمدت ۶۰ درصد کاهش یافته است. او با اشاره به درنظر گرفتن اولویتهای مصرف گفت: فقط در بخش شرب و صنعت با کاهش ۳۰ درصدی ،آب تحویل می شود و در بخش کشاورزی آب توزیع نمی شود. معاون بهره برداری و حفاظت شرکت آب منطقه ای استان اصفهان گفت: اکنون فقط حدود ۱۵۰ کیلومتر زاینده رود تا سد نکو آباد آب دارد و ۲۰۰ کیلومتر باقیمانده این رودخانه تا تالاب گاوخونی از خشکی رنج می‌برد.

نکته: تابناک در این خبر هیچ اشاره ای به عومل اصلی خشکشدن پائین دست زاینده رود (بعد از سد نکوآباد) نمی کند. و سخن منتقدان آب منطقه ای درباره سوء مدیریت و رفتار غیر علمی این شرکت عظیم دولتی را منتشر نمی کند.

خبر دوم:
نفس‌های زاینده رود به‌شماره افتاد
http://www.tabnak.ir/fa/news/۱۶۱۶۳۵

تابناک در تاریخ ۰۹ اردیبهشت ۱۳۹۰ در مطلبی با عنوان «نفس‌های زاینده رود به‌شماره افتاد» با کد خبر ۱۶۱۶۳۵ نوشت:

این روزها زاینده رود مانند سالهای قبل رو به خشکی رفته و بوی تعفن ناشی از ماهیانی که در چاله های نیمه آب بستر رودخانه در حال جان دادن هستند تنفس را برای رهگذران حاشیه زاینده رود با مشکل مواجه کرده است. در حال حاضر دبی خروجی آب از سد زاینده‌رود بین ۱۸ تا ۲۰ متر مکعب در ثانیه است و این حجم خروجی آب با هدف تأمین آب بخش صنعت و تأمین آب چاه‌های فلمن انجام می‌شود.در هر صورت زاینده رود از مبدأ خود که سد زاینده رود است تا تالاب گاوخونی مسیری نزدیک به ۳۵۰ کیلومتر را باید طی کند که اکنون تنها نزدیک به ۱۲۰ کیلومتر آن دارای آب است و ادامه مسیر از خشکی رنج می‌برد و البته آنچه بیشتر نمایان است حاشیه پارک‌ها در اصفهان است.

یک پژوهشگر در این خصوص می گوید: خشک شدن زاینده رود علاوه بر اینکه از لحاظ بصری بسیار آزار دهنده است در نهایت زندگی کشاورزان اصفهانی به خصوص در منطقه شرق را نیز به شدت با مشکل روبرو می‌کند و باید در این خصوص با نگاهی ویژه تأمل کرد. خشکسالی‌های اخیر ارتزاق کشاورزان را با مشکلاتی فراوان روبرو و زندگی آنان را با مشکل مواجه کرده و علاوه بر این خشکی زاینده رود می‌تواند آلودگی هوا، گرم شدن هوا را نیز به دنبال داشته باشد و اکو سیستم را نیز با مشکل مواجه کند. شاه کرمی همچنین به کاهش توجه گردشگران داخلی و خارجی به اصفهان با توجه به خشک شدن زاینده رود نیز اشاره کرد.

در هر صورت نباید فراموش کرد خشک شدن زاینده رود علاوه بر اینکه شهر اصفهان را از شادابی که دارد می‌اندازد، زیان‌های دیگری را نیز به همراه دارد که زیان‌های اقتصادی به کشاورزان، تأثیر بیماری‌های روانی و زیان به بناهای تاریخی از جمله آن است. انتظار می‌رود تا در کنار مدیریت قوی دستگاه‌های متولی، بارش‌های باران و ... شاهد باشیم تا در آینده‌ای نه چندان دور زاینده رود اصفهان که در طول تاریخ خشکسالی را نیز به خود دیده است حیاتی دوباره گیرد و رونق و طراوت را به اصفهان باز گرداند.

نکته: تابناک در این خبر، خواستار «مدیریت قوی» برای حل مشکل شده ولی از مدیریت های غیرعلمی نگفته است. چرا به جای مدیریت قوی، از اصطلاح مدیریت علمی استفاده نکنیم؟ مدیریت قوی، تداعی کننده نوعی «مدیریت چکمه پوش رضاشاهی» و مقدمه ای برای پایمال کردن محیط زیست استان اصفهان و تضییع منافع استان همسایه توسط سودجویی های آب منطقه ای اصفهان نخواهد بود؟

خبر سوم:
زنده‌رود مُرد!
http://www.tabnak.ir/fa/news/۱۶۱۷۵۹

تابناک در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰ در مطلبی با عنوان «زنده‌رود مُرد!» و کد خبر ۱۶۱۷۵۹ نوشت:

زنده رود که زمانی زنده بود و سر زنده، حالا میان دشت اصفهان، میان نیمی از جهان، جان می‌دهد! و مردم اصفهان زانو بغل گرفته و غم زده، چشم بر این بیمار تب زده، نفسهای آخرش را می شمرند! زنده رود که زمانی شاد و لبریز، از چهار هزار متری زردکوه سر به فلک ساینده تا کویر خشک و مردابی گاوخونی، افتان و خیزان، می‌پیچید و زندگی را جاری می‌ساخت، حالا گندابی شده است که آخرین پرده از مرگ آبزیانش را نمایش می‌دهد! این روزها، رود محبوب اصفهانیها، پیش چشمانشان می‌میرد و غمگین‌تر از مردم دیار نصف جهان شاید، ساکنان این رود باشند که مردن زنده رود، آخرین صفحه از حیاتشان را ورق می‌زند...

راستی چرا زنده رود مرد؟! خشکسالی آن را خشکاند؟! اگر عوامل طبیعی هنوز تا این اندازه در زندگی ما تاثیر می‌گذارند و باد و باران سیل مخرب می‌سازد و کم بارانی خشکسالی جانکاه؛ پس چه فرقی میان ما و پسر عموهای غارنشین پارینه سنگی‌مان؟! چند سالیست که اصفهانی‌ها به جان کندن زنده رود عادت کرده‌اند... حالا می خواهد بارش ۴۰ میلیمتر باشد یا ۲۴۰ میلیمتر! سال تر باشد یا خشک، مهم این است که هر سال مسوولان این شهر، سال را سالی خشک می‌دانند! و مردن زنده رود را ناشی از خشکسالی ... راستی پس مسوولان مسوول چه هستند؟! چه کسی باید مسوولیت خشک شدن زنده رود را بر عهده گیرد؟! "خشکسالی "؟!

نکته: جا داشت تابناک پس از این متن دلسوزانه که دل هر دوستدار محیط زیست ایران زمین را به درد می آورد، به مخاطبانش می گفت که به اعتقاد تمامی فعالان محیط زیست اصفهان، این مدیریت غیر علمی شرکت آب منطقه ای اصفهان بوده که چنین بلایی را بر سر اصفهان نازل کرده است.

خبر چهارم:
تصاویر: زاینده رود باز هم خشک شد
http://www.tabnak.ir/fa/news/۱۶۱۷۶۱

تابناک در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰ در مطلبی با عنوان «تصاویر: زاینده رود باز هم خشک شد» و کد خبر ۱۶۱۷۶۱ نوشت:

این روزها زاینده رود مانند سالهای قبل رو به خشکی رفته و بوی تعفن ناشی از ماهیانی که در چاله های نیمه آب بستر رودخانه در حال جان دادن هستند، تنفس را برای رهگذران حاشیه زاینده رود با مشکل روبه رو کرده است.

نکته: در ادامه گزارش تصویری تابناک، عکس هایی از مرگ ماهی ها و... ارائه شده که دل هر بیننده ای را به درد می آورد. بی آنکه به نقش شرکت آب منطقه ای اصفهان در این فاجعه اشاره کند و بگوید زاینده رود تا لنجان و مبارکه آب دارد و فراوان هم دارد ولی آب را رها نمی کنند تا ماهی ها بمیرند.

خبر پنجم:
زاینده ‌رود خاموش شد؛ خداحافظ گاوخونی
http://www.tabnak.ir/fa/news/۱۶۲۲۹۰

تابناک در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۰ در مطلبی با عنوان «زاینده ‌رود خاموش شد؛ خداحافظ گاوخونی» و کد خبر ۱۶۲۲۹۰ نوشت:

حمیدرضا فولادگر نماینده مردم اصفهان در مجلس با بیان این که رودخانه زاینده‌رود به صورت کامل خشک شده است، گفت: بارندگی امسال در مقایسه با متوسط درازمدت در استان حدود ۴۰ درصد کاهش یافته و کاهش بارندگی در حوزه زاینده رود نیز به همین میزان است. هم اکنون آب رودخانه درون شهر که به‌طور کامل خشک شده است، اما بیرون شهر در نزدیکی سد زاینده‌رود آب تا چند متر جریان دارد. خشکسالی سه سال گذشته تأثیرهای فراوانی بر حجم آب سد‌های استان گذاشته است و حجم آب پشت سد زاینده‌رود به نسبت متوسط درازمدت، ۶۰ درصد کاهش یافته است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس، درباره پروژه‌های انتقال آب برای کمک به شهر اصفهان، تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین پروژه‌ها که از ۱۵ سال پیش تا کنون ادامه داشته، پروژه انتقال آب از تونل سه کوهرنگ به اصفهان که تا کنون اعتباری افزون ‌بر ۳۷ میلیارد تومان اختصاص داده شده است. زاینده‌رود یکی از بزرگترین رودخانه‌های ایران است که در مرکز کشور، یعنی استان اصفهان، از مغرب به مشرق جریان دارد، این رودخانه مص�'فا، رگ حیاتی و عامل اصلی سرسبزی و حاصلخیزی اصفهان به شمار می‌رود.

نکته: تابناک از قول نماینده اصفهان وانمود کرده تنها چاره حل مشکل زاینده رود، انتقال آب از چهارمحال و بختیاری است. چرا نظر مخالف مطرح نشده است؟ ضمناً این سخن نماینده اصفهان یک موضع غیر علمی و خلاف نظر اساتید دانشگاه و کارشناسان شهر اصفهان است.

خبر ششم:
زاینده رود ترک برداشت؛ طومار شیخ بهایی درهم پیچید
http://www.tabnak.ir/fa/news/۱۶۶۰۰۱

تابناک در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۰ در مطلبی با عنوان «زاینده رود ترک برداشت؛ طومار شیخ بهایی درهم پیچید» و کد خبر ۱۶۶۰۰۱ نوشت:

زاینده رود برای چندمین بار خشک شد تا هر از گاهی اگر آبی در آن جاری شد برای اصفهانی ها خوشایند باشد و برایش جشن بگیرند. اما با همه این‌ها بی آبی زنده رود برای اصفهانی‌ها داغی است که هرگز التیامی نمی‌یابد و اگر چه پای درد و دل مردم بنشینی می‌توانی چشم‌هایی را ببینی که بر لب خشکیده زاینده رود گریه می‌کنند. جالب آنکه عمده مردم اصفهان دلایل خشک شدن زاینده رود را ناشی از عواملی همچون خشکسالی، احداث مترو و... می‌دانند ولی انتقال آب زاینده رود به رفسنجان، کرمان، یزد، کاشان و قم دلیل دیگری بر خشکی زنده رود بیان می‌شود. دلیل و دلایل هرچه هست، کارشناسان این حوزه نیز ضمن اعلام میزان اندک آب انتقالی به استان‌های مرکزی کشور، اعلام می‌کنند که خشکسالی‌های اخیر و نیز ضرورت آبرسانی به برخی منابع صنعتی مانند پالایشگاه و ذوب آهن اصفهان عمده‌ترین دلیل بستن آب زاینده رود بوده است. اما اگر پای درد دل مردم چهارمحال و بختیاری (که زاینده رود از زمین‌ها و مناطق آنان سرچشمه می‌گیرد) بنشینی، همواره از اینکه اصفهانی‌ها حقابه آنان را به یغما می‌برند، شکایت دارند و خود را نیازمندتر و محق‌تر برای بهره‌برداری بیشتر از این ثروت ملی می‌دانند که البته این موضوع نیز در نوع خود قابل تأمل است.

کمبود آب در ایران به خصوص در حوزه مرکزی کشور، موضوعی است که همواره نیازمند مدیریت بوده و هست و شاید به همین خاطر بود که شیخ بهایی سالیان دور حقابه ها را تعیین کرد اما با دور شدن از سالهایی که اصفهان به طراوت و شادابیش می‌بالید، حالا باید بر رنج این رود گریست و کسی نیز برای کارکردهای آمایش سرزمین جواب قانع کننده‌ای ندارد.

در راستای حل این مشکل، برخی مأموریت‌ها، به رغم سادگی در آغاز، تبدیل به مأموریت‌هایی غیرممکن شده است. طرح‌های بسیار دیگری هم به خاطر بودجه و مسائل دیگر یا کامل اجرانشده و یا به صورت ناقص اجرا شده‌اند. یکی از این طرح‌ها هم که از قبل آن قرار بود زاینده رود جان دوباره بگیرد احداث تونل سوم کوهرنگ بود که در سال ۱۳۷۷ سازمان آب منطقه‌ای اصفهان به منظور تأمین و انتقال آب به میزان حدود ۲۵۵ میلیون متر مکعب در سال، جهت تأمین قسمتی ازکمبود آب منطقه مرکزی ایران برای مصارف شرب صنعت، کشاورزی و افزایش حجم آب تنظیم شده سد زاینده رود اصفهان با استفاده از سد مخزنی کوهرنگ سه، طراحی و عملیات اجرایی آن را آغاز کرد اما با ورود این طرح به تونل پیچیده معادلات بودجه‌ای و بوروکراسیهای نامربوط، هنوز هم باید صبر کرد تا آب از این تونل در شریان زاینده رود جاری شود.

این در حالیست که خشکی زاینده رود دمار از روزگار کشاورزان هم درآورده و البته بماند که کشاورزی کشور خیلی وقت است به برخی بیماری‌های مزمن تاریخی دچار شده که در نهایت این بیماری‌ها، خود را در شرایط بحران و خشکسالی نشان می‌دهد و یکی از پیامدهای این بیماری‌ها، اتلاف آب کشاورزی در سطح وسیع در سراسر کشور است.

نکته: تابناک در اینجا تلاش می کند به دروغ به مخاطبان خود بگوید که برای حل مشکل زاینده رود باید منابع آب چهارمحال و بختیاری را به هر قیمت ممکن تاراج کنیم. حال آنکه مشکل زاینده رود تنها با اتخاذ رویکرد علمی حل می شود. مشکل فعلی در پائین دست لنجان و مبارکه، ناشی از سوءمدیریت و سودجویی است نه کمبود آب. اساساً چرا تابناک یکبار هم خبری منتشر نمی کند که ریشه مشکل را مدیریت غیر علمی وزارت نیرو بداند؟ براستی تاکید بر اجرای طرح غیرکارشناسی تونل سوم کوهرنگ، دهن کجی به مردم چهارمحال و بختیاری نیست. چرا در کنار نظر نماینده اصفهان، نظر نمایندگان چهارمحال و بختیاری درج نشده است؟ چرا به نظر مخالفان احترام گذاشته نشده است؟

تابناک در همین گزارش خبری می افزاید:

در این رابطه عباس حاج رسولی‌ها عضو شورای اسلامی شهر اصفهان نیز می گوید: برداشتهای بی رویه از حوزه زاینده رود موجب شده که بحث آب به مشکل حادی تبدیل شود و بر مشکلات استان بیافزاید. با نگاه به ۱۰ سال گذشته و اعمال مدیریت مجزا برای منابع آبی استان، می بینیم در۱۰ سال گذشته مدیریت مجزا برای حوزه آبی زاینده رود مناسب نبوده و باید به مدیریتی واحد تبدیل شود.

کارشناسان معتقدند ریشه اصلی بحران در اتفاقاتی است که طی سه دهه گذشته روی داده و می‌توان گفت که ریشه اصلی بحران در تخلفات قانونی در برداشت از حوزه، توسعه بدون لحاظ عدالت و رعایت حق‌آبه‌ها‌، تفکیک مدیریت حوزه، عدم رعایت الگوی کشت مناسب، برداشت از حوزه بدون جایگزین کردن منابع است.

نکته: در اینجا تابناک توطئه دیگری را ساز می کند و مردم دو استان را علیه همدیگر تحریک می کند. مدیرت واحد منابع آب، کجا خواست مردم اصفهان است؟ خواست آب منطقه ای را باخواستمردم یکی نکنید. چرا به جای ارائه خبر و تحلیل درست به افکار عمومی، درصدد تحریک افکارعمومی اصفهان بر علیه مردم استان چهارمحال و بختیاری هستید؟ جز اینکه میخواهید ذهن مردم اصفهان را از سوء مدیریت آب منطه ای اصفهان منصرف کنید؟ کوبیدن بر طبل «مدیریت واحد»، عملاً خبرسازی علیه شرکت نوپای آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری است که پس از پنجاه سال تأخیر غیر قانونی، با لطف و پیگیری رئیس جمهور محترم در دولت نهم شکل گرفته است. چرا و به چه حقی تابناک علیه این شرکت نوپا خط و نشان می کشد و خواستار انحلال و خلع ید این شرکت به نفع آب منطقه ای اصفهان می شود بی آنکه نظر اساتید دانشگاه در اصفهان و شهرکرد را در خصوص این طرح های زیانبار منعکس نماید.

خبر هفتم:
زاینده‌رود سهم اصفهان یا چهارمحال‌وبختیاری؟
http://www.tabnak.ir/fa/news/۱۶۷۲۳۱

تابناک در تاریخ ۰۶ خرداد ۱۳۹۰ در مطلبی با عنوان «زاینده‌رود سهم اصفهان یا چهارمحال‌وبختیاری؟» و کد خبر ۱۶۷۲۳۱ نوشت:

نماینده مردم اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ در مجلس با بیان این که رودخانه زاینده‌رود حق مشترک استان‌های چهار محال و بختیاری و اصفهان است، گفت: ساخت تونل گلاب در اصفهان موجب نابودی کشاورزی و محیط زیست و همچنین کاهش مسافرت گردشگران به استان چهارمحال و بختیاری می‌شود. نورالله حیدری افزود: رودخانه زاینده‌رود از چشمه‌ای در قلب استان چهارمحال و بختیاری می‌جوشد و بعد از گذشتن از شهر‌های استان چهارمحال و بختیاری به طرف استان اصفهان می‌رود. پروژه گلاب، در منطقه حجت‌آباد اصفهان در نقطه مشترک مرزی احداث شده و کار این پروژه به این صورت است که تمام آب رودخانه زاینده‌رود را بدون گذشتن از استان چهارمحال ‌ و بختیاری به استان اصفهان انتقال می‌دهد. حیدری گفت: زاینده رود یک رودخانه مشترک بین استان چهارمحال و بختیاری با استان اصفهان است. این رودخانه تنها برای یک استان نیست، به همین علت مسئولان استان اصفهان باید حق آبه استان ما را در نظر بگیرد.

نکته: تابناک پس از دهها بار انعکاس مواضع نمایندگان اصفهان، یکبار هم سراغ نماینده ای بختیاری رفت و سخنان او را منعکس کرد. اما چگونه؟ تابناک برای این خبر تیتر بسیار منافقانه ای برگزیده است. در حالی که نماینده اردل در همین مصاحبه مکرراً تاکید کرده این رودخانه بین دو استان مشترک است، تابناک با انتخاب تیتر منافقانه «زاینده‌رود سهم اصفهان یا چهارمحال‌وبختیاری؟» ، عملاً مخاطب را بر سر دو راهی اصفهان و چهارمحال بختیاری می گذارد و تلاش می کند به مخاطبان چنین القاء کند که باتوجه به گزارش های قبلی تابناک درباره کم آبی اصفهان، سخن نماینده اردل بی انصافانه تلقی شود. این رفتار جز تحریک مردم دو استان همسایه علیه همدیگر، چه معنای دیگری دارد؟

خبر هشتم:
تغییر مسیر زاینده‌رود صحت ندارد
http://www.tabnak.ir/fa/news/۱۶۹۵۹۶

تابناک در تاریخ ۱۹ خرداد ۱۳۹۰ در مطلبی با عنوان «تغییر مسیر زاینده‌رود صحت ندارد» و کد خبر ۱۶۹۵۹۶ نوشت:

محمدمهدی اسماعیلی معاون سیاسی امنیتی استاندار اصفهان گفت: خبر تغییر مسیر زاینده‌رود صحت نداشته و کذب است. وی با اشاره به تجمع مردم و بعضی از مسئولان استان چهارمحال و ‌بختیاری در ارتباط با حفر تونل گلاب توسط مسئولان استان اصفهان، گفت: حفر تونل گلاب هیچ گونه تأثیر منفی بر روی چشمه‌ها و منابع آبی استان چهارمحال و بختیاری نمی‌گذارد. طرح تونل گلاب از سال‌های گذشته توسط وزارت نیرو مقرر شده بود. کل مسیر تونل گلاب از خود استان اصفهان عبور می‌کند و راه‌اندازی این طرح هیچ گونه آسیبی به زاینده‌رود نمی‌رساند. در راه‌اندازی این تونل به هیچ‌وجه خبر تغییر مسیر زاینده‌رود صحت ندارد.

نکته: پس از آنکه کارشناسان آب و فعالان محیط زیست و اساتید دانشگاه اصفهان (دقت کنید؛ کارشناسان اصفهان و نه شهرکرد) به انتقاد از آب منطقه ای اصفهان پرداختند و سوء مدیریت این شرکت در پائین دست لنجان و مبارکه و انحراف آب از مسیر اصلی در کانال های فرعی را عامل بحران زاینده رود در شهر اصفهان دانستند، تابناک سراسیمه وارد عمل شد. تابناک با اینکه هرگز سخن آن منتقدان را چاپ نکرده بود، خود را متعهد دانست که سخنان معاون استاندار را در پاسخ به آنها منتشر کند!

تابناک در همین گزارش خبری می افزاید:

اسماعیلی با اشاره به تجمعات صورت گرفته جمعی از مردم استان چهارمحال و ‌بختیاری در حاشیه زاینده‌رود بیان داشت: تمام مسئولان زیر چتر نظام جمهوری اسلامی و دولت قرار گرفته‌اند بنابر این نباید برخی از مسئولین و نمایندگان در ‌چنین اقدامات تنش‌زا پیشقدم باشند و توقع می‌رود از این اعمال جلوگیری کنند. اگر اعتراضی در زمینه این طرح است باید در مجامع قانونی پیگیری شود.

وی راه‌اندازی تونل گلاب را مثبت ارزیابی کرد و گفت: مسئولان استان اصفهان دو طرح مهم آب چشمه لنگان و تونل سوم کوهرنگ را طی سال جاری به بهره‌برداری می‌رسانند که به افزایش حجم آب پشت سد زاینده‌رود کمک می‌کند. از مجموع میزان آبی که مقرر شده از طریق این تونل انتقال داده شود نهایت حدود ۱۰ میلیون متر مکعب است. این آب به وسیله پمپاژ انتقال می‌یابد و باعث کاهش هزینه برای مسئولان می‌شود. انتقال مقداری از آب زاینده‌رود به شهر کاشان تاثیر منفی در بحث جریان کلی آب ندارد. با انتقال آب از طریق تونل گلاب میزان آب به مناطق حاشیه کاشان اضافه می‌شود.

نکته: تابناک در اینجا رفتار آرام مردم و کشاورزان چهارمحال و بختیاری را که با برگزاری تجمع قانونی نسبت به خطرات طرح های غیرکارشناسی و زیان بار گلاب و بهشت آباد هشدار داده بودند، اقدامات «تنش زا» معرفی کرده و از زبان معاون استاندار اصفهان برای مردم استان همجوار خط و نشان می کشد و توضحی نمی دهد که آیا این رفتار خودش تنش زا هست یا خیر؟

خبر نهم:
مشکل زاینده‌رود یک مسئله ملی است نه استانی
http://www.tabnak.ir/fa/news/۱۷۵۷۷۷

تابناک در تاریخ ۱۸ تیر ۱۳۹۰ در مطلبی با عنوان «مشکل زاینده‌رود یک مسئله ملی است نه استانی» و کد خبر ۱۷۵۷۷۷ نوشت:

محمدکریم شهرزاد نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با نشریه نسل فردا گفت: مشکل آب زاینده‌رود تنها در سایه یک مدیریت واحد از سوی دولت قابل حل است. ما باید از استان‌های همجوار و از مناطق دور‌دست و از دل کوه‌ها و تونل‌ها آب را استحصال کنیم و آن‌ را انتقال دهیم که هر کدام یک موضوع جدی و کارشناسی است!

شهرزاد افزود: نمایندگان اصفهان از جمله من در طول ۳ سالی که در مجلس بودیم بر این نظر تاکید داشتیم که باید براساس اصل ۱۲۷ قانون اساسی اختیارات رئیس‌جمهور و هیأت وزیران به فردی تفویض شود که در مسائل بالا دستی و ساماندهی آب در استان و استفاده بهینه از آب در بخش کشاورزی بتواند اختیارات کافی داشته باشد تا بتواند حرف آخر را بزند. چون ما الان با مسائل مختلفی از جمله بحث صنعت و کشاورزی، استان‌های فرادستی، تنش‌های اجتماعی، توقف پروژه‌ها، تونل گلاب، تونل سوم کوهرنگ مواجه هستیم که ایجاب می‌کند ما براساس یک نگاه جامع با یک مدیریت واحد به حل مسائل بپردازیم. البته ما این موضوع را بارها حتی در جلسه استانداری، معاون اول رئیس‌جمهور هم مطرح کردیم. و می‌خواهیم کاری صورت بگیرد که تلاش‌ها به ثمر بنشیند. و تا وقتی که فعالیت‌های پراکنده صورت بگیرد و جمع‌بندی نشود ما به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید. لذا به‌نظر می‌رسد که طبق اصل ۱۲۷ قانون اساسی باید رئیس‌جمهور اختیارات خود را در حوزه زاینده‌رود تفویض نمایند تا به ساماندهی و ارتقای حوزه زاینده‌رود چه در کوتاه مدت چه در بلندمدت کمک شود. وقتی تفویض اختیارات شد این مسئول می‌تواند با جمع‌آوری نظرات دستگاه‌های ذی‌ربط به مدیریت منابع بپردازد.

نماینده اصفهان گفت: اخیرا بحثی درخصوص تونل گلاب که پروژه‌ای است که سال‌ها آغاز شده و حتی کار کارشناسی آن در دولت‌های گذشته صورت گرفته شروع شده است و الان دلیلی وجود ندارد که در مورد آن تنشی ایجاد شود. به‌هر‌حال ما نمایندگان استان اصفهان هم خود را در مقابل مردم عزیز چهارمحال و بختیاری مسئول می‌دانیم و خود را نماینده آنها هم می‌دانیم و از آنها حمایت می‌کنیم و انتظار داریم متقابلا نمایندگان این استان نیز خود را در مقابل این شرایط غم‌انگیزی که در رودخانه زاینده‌رود ایجاد شده مسئول بدانند.

شهرزاد گفت: ما امروز با خشک شدن زاینده‌رود مواجه شدیم و آقای رئیس‌جمهور هر‌چه سریع‌تر باید طبق اصل ۱۲۷ باید به شخصی تفویض اختیارات کنند تا شرایط ساماندهی شود. اگر چنین اتفاقی رخ ندهد تلاش‌های گذشته به نتیجه نمی‌رسد و مستهلک خواهد شد. اینجا پیشنهاد می‌کنم جلسه‌ای میان نمایندگان ۲ استان اصفهان و چهار‌محال بختیاری نیز تشکیل شود تا در مورد بحران آب به‌صورت کلی و جامع بحث شود و نماینده تام اختیار نیز از سوی دولت معرفی شود.

نکته: تابناک در اینجا مطلبی را از یک نشریه محلی اصفهان برداشته و در سطح ملی مطرح کرده بی آنکه به تبعات آن فکر کند. به لحن «درون استانی» نماینده دقت کنید: « ما باید از استان‌های همجوار و از مناطق دور‌دست و از دل کوه‌ها و تونل‌ها آب را استحصال کنیم و آن‌ را انتقال دهیم». طوری می گوید مناطق دوردست و دل کوه که انگار مردمی در آن دوردست و کوهها زندگی نمی کنند! آنجایی که بدان اشاره می کنید، مردم بختیاری ساکن هستند و کشاورزی دارند. نماینده اصفهان عذرش در این نوع سخن گفتن موجه است ولی تابناک به چه حقی ناروا می گوید؟ مگر وکیل مدافع آب منطقه ای اصفهان است؟ چرا تابناک همه جا درصدد تضعیف شرکت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری است و برای لاپوشانی سوء مدیریت آب منطقه ای اصفهان در خشکاندن زاینده رود در پائین دست لنجان و مبارکه، بر طبل «مدیریت واحد» منابع آب می کوبد؟ تز «مدیریت واحد»، را کسانی مطرح می کنند که معتقدند مردم چهارمحال و بختیاری حق مدیریت بر منابع آب استان خود را ندارند و صغیر و مهجور اند و نیاز به قیم و آقابالاسر دارند. در اینجا تابناک که ادعای مستقل و بی طرف بودن دارد، در حد یک سایت محلی و بلکه در حد وبلاگ شخصی یکی از مدیران آب منطقه ای اصفهان تنزل می کند و هر چه میخواهد دل تنگش، می گوید!

خبر دهم:
کاهش ۲۵ درصدی ورودی آب به زاینده رود
http://www.tabnak.ir/fa/news/۱۷۵۹۰۱

تابناک در تاریخ ۱۸ تیر ۱۳۹۰ در مطلبی با عنوان «کاهش ۲۵ درصدی ورودی آب به زاینده رود» و کد خبر ۱۷۵۹۰۱ نوشت:

امسال حجم آب ورودی به مخزن سد زاینده رود ، حدود ۲۵ درصد کاهش یافت. مدیرعامل آب منطقه ای اصفهان با اعلام این خبر گفت: این کاهش در پی کاهش ۱۶درصدی بارش ها دراصفهان و ۱۳ درصدی در استان چهارمحال و بختیاری در سه ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال بوجود آمده است. آقای طرفه افزود: هم اکنون حجم آب موجود در مخزن این سد ۶۱۴ میلیون متر مکعب است که درمقایسه با مدت مشابه پارسال ۲ درصد بیشتر است. تنها ۴۲ درصد از حجم سد مخزنی زاینده رود از آب پر شده است.

نکته: «پری رو» تاب مستوری ندارد! در این خبر، خود کارفرمای محترم تابناک که (به اذعان همه فعالان محیط زیست اصفهان، خود متهم ردیف اول خشکاندن زاینده رود در پائین دست لنجان و مبارکه می باشد)، وارد صحنه می شود و زبان به سخن می گشاید و به کمک تابناک سعی دارد به افکار عمومی بگوید مشکل از آسمان است نه ما !

خبر یازدهم:
«نگاه شما»: زاینده رود زنده است
http://www.tabnak.ir/fa/news/۱۷۹۰۶۷

تابناک در تاریخ ۰۵ مرداد ۱۳۹۰ در مطلبی با عنوان «نگاه شما: زاینده رود زنده است» و کد خبر ۱۷۹۰۶۷ می نویسد:

بسیاری از هموطنان بر این باورند که زاینده رود خشکیده است. اما باید بدانند زاینده رود در مسیر زیبای خود تا شهر مبارکه اصفهان همچنان پرخروش و زیبا جاری است و در این منطقه در محل سد نکوآباد آب این رودخانه به منظور استفاده در مصارف کشاورزی در دو کانال شرقی و غربی توزیع می شود. هموطنان گرامی هنگام سفر به اصفهان می توانند با طی مسیری ۴۰ کیلومتری در شهرهای منطقه لنجان و مبارکه از زیبایی ها و لطافت طبیعت حاشیه زاینده رود بهره مند گردند.

نکته: در اینجا تابناک رودست می خورد و به اشتباه عکس های ارسالی یکی از کاربران را در بخش «نگاه شما» که به عکسهای ارسالی مردم اختصاص دارد، منتشر می کند! انسان به یاد تماس رندانه برخی هموطنان با ماهواره های سلطنت طلب نظیر هخا و... می افتد که پوچی تبلیغات آنها را به طرز خنده آوری نمایان می کردند! فرستنده این عکسها که یکی از فعالان و دلسوزان محیط زیست اصفهان بوده و از نزدیکی تابناک به آب منطقه ای اصفهان خبر داشته، با ظرافت قابل ستایشی عکسها و متن کوتاه خود را تنظیم و ارسال کرده و بدون اینکه نامی از شرکت آب منطقه ای اصفهان بیاورند، عملکرد آن را زیر سوال برده است. احتمالاً مسئول سرویس «نگاه شما» در سایت تابناک، فردی غیر از مسئول انتشار اخبار است. و در اثر «توجیه نبودن»! مسئول بخش «نگاه شما»، این عکسها منتشر شده است که احتمالاً تابناک باید بزودی از خجالت دوستان آب منطقه ای اصفهان درآید و جبران مافات کند وگرنه می رنجند و دل نازکشان می شکند!

خبر دوازدهم:
«نگاه شما»: اصفهان بدون زاینده رود!
http://www.tabnak.ir/fa/news/۱۸۱۵۱۴

تابناک در تاریخ ۱۶ مرداد ۱۳۹۰ در مطلبی با عنوان «نگاه شما: اصفهان بدون زاینده رود!» و کد خبر ۱۸۱۵۱۴ ، یک گزارش تصویری بدون شرح (بدون متن) از کم آبی و خشکیدن زاینده رود در زیر سی و سه پل و مرگ ماهی ها را منتشر کرد.

نکته: پس از آنکه تابناک از فعلان محیط زیست اصفهان رودست خورد و خواسته یا ناخواسته عکس هایی از زاینده رود پر آب در لنجان و مبارکه را منتشر کرد، این بار در همان بخش «نگاه شما» که به عکس های ارسالی مردم اختصاص دارد، با استفاده از عکس های تکراری خبرگزاری ها، گزارش تصویری مفصل و دردناکی از مرگ ماهی ها در زیر سی و سه پل ارائه می کند تا بلکه اثر گزارش قبلی خنثی شود!

خبر سیزدهم:
سوگنامه خشکسالی زاینده‌رود تنظیم شد
http://www.tabnak.ir/fa/news/۱۸۲۱۳۷

تابناک در تاریخ ۱۶ مرداد ۱۳۹۰ در مطلبی با عنوان «سوگنامه خشکسالی زاینده‌رود تنظیم شد» و کد خبر ۱۸۲۱۳۷ نوشت:

نیما محمدی وکیل پرونده شاکیان خشکسالی زاینده‌رود اصفهان گفت: به دنبال شکایت ۸۵۰ شهروند اصفهانی از خشکسالی زاینده‌رود،‌ ‌سوگنامه‌ای تحت عنوان «رودی که زنده نیست» از سوی وکلای این پرونده تنظیم شد و برای نخستین بار پرونده‌ای در دادسرای عمومی اصفهان به علت فروش آب زاینده‌رود، خشکسالی آن و باتلاق گاوخونی تشکیل شده است. در حال حاضر ۸۵۲ نفر از شهروندان اصفهانی با امضا خود خواستار بررسی هر چه زودتر این پرونده و برخورد با عوامل فروش آب شدند.

وکیل پرونده شاکیان خشکسالی زاینده‌رود اصفهان تصریح کرد: در چند سال اخیر آب زاینده‌رود در پی قانون‌گریزی مدیران شهری قطع شده و این بهره‌برداری غیرقانونی از موضع مقام اجرایی، خسارات جبران ناپذیری را به بار آورده است. بر مبنای عرف چند هزار ساله مسیر شریان زاینده‌رود مشخص بوده و هست و تغییر مسیر و انتقال آن با تصمیم بعضی از مدیران استان اصفهان خلاف قانون است. مقامات آبرسان استان باید از جایگاه قانونی خود استفاده نیکو و مفید به مصالح عمومی ببرند و نه اینکه با بهره‌جویی خلاف منافع ملی و مغایر قواعد بین‌المللی حقوق و امتیازات میراث فرهنگی و طبیعی را نادیده انگارند و در نهایت حق بشری را پایمال کنند.

وکیل پرونده شاکیان خشکسالی زاینده‌رود اصفهان که خشکسالی زاینده‌رود اصفهان را از کم‌آبی ندانست،‌ اضافه کرد: سوء مدیریت در اصفهان علت اصلی خشکسالی زاینده‌رود و باتلاق گاوخونی است. پیش از این،‌ اداره کل حقوقی قوه قضائیه در مورد عبور خسارت بار قطار شهری و دادخواهی گروه پرشماری از دلسوزان این آب و خاک اعلام کرد که این دست شکایات نه تنها حق افراد است بلکه در زمره تکالیف امر به معروف و نهی از منکر قلمداد می‌شود.

نکته: انتشار این خبر در تابناک جای تقدیر و تشکر دارد چون برای اولین بار فریاد مظلومیت دوستداران محیط زیست اصفهان و ایران را منتقل کرده و از زبان وکیل رسمی دوستداران زاینده رود در شهر اصفهان، شرکت آب منطقه ای اصفهان را مقصر دانسته است.

خبر چهاردهم:
شاکیان پرونده خشک شدن زاینده رود از ۳۳۰۰ نفر گذشت
http://www.tabnak.ir/fa/news/۱۸۷۱۷۹

تابناک در تاریخ ۰۷ شهریور ۱۳۹۰ در مطلبی با عنوان «شاکیان پرونده خشک شدن زاینده رود از ۳۳۰۰ نفر گذشت» و کد خبر ۱۸۷۱۷۹ نوشت:

یک کارشناس محیط زیست گفت: طبق آخرین آمار تعداد شاکیان پرونده خشک شدن زاینده رود تا ابتدای شهریور از مرز ۳۳۰۰ نفر گذشت و روند افزایش تعداد شاکیان این پرونده همچنان ادامه دارد. ویی اظهار داشت: بر اساس گزارشی که اخیرا مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان منتشر کرده است، انتقال و برداشت بی رویه آب، زاینده رود را به کام مرگ تدریجی و خاموش کشانده است. مشکل زاینده رود در اثر سوءمدیریت در سالهای گذشته به وجود آمده است. از انتقال غیر اصولی آب زاینده رود به شهرها و استانهای دیگر، احداث غیر منطقی و طبیعت ستیزانه صنایع بزرگ در حاشیه رودخانه ، عدم راندمان مناسب در صنایع کشاورزی استانهای چهارمحال بختیاری و اصفهان، کاشت محصولات کشاورزی نظیر برنج، نگاه استانی به زاینده رود و... همه و همه در خشک شدن پر آب ترین رود فلات مرکزی ایران نقش داشته است.

نکته: تابناک در خبر قبلی از زبان وکیل مدافع رسمی دوستداران زاینده رود در شهر اصفهان،
سوء مدیریت آب منطقه ای اصفهان را عامل خشکی زاینده رود در پائین دست لنجان و مبارکه دانسته بود. چند روز بعد، از زبان یک کارشناس محیط زیست، عوامل دیگری را نیز به این لیست اضافه می کند تا دوباره بر طبل مدیریت واحد و انتقال آب از چهارمحال بختیاری به اصفهان بکوبد. جالب اینکه کل کشاورزی چهارمحال و بختیاری در برابر یک مزرعه کشت مکانیزه ذرت علوفه ای در حومه اصفهان، رقم ناچیزی است؛ آن وقت این عامل را به عنوان تهدید پائین دست مطرح کرده اند و اشاره ای به برنج کاری انبوه و ذرت علوفه ای وسیع در اصفهان با مجوز آب منطقه ای نکرده است.

خبر پانزدهم:
رفع مساله زاینده‌رود نیازمند نگاه منصفانه‌
http://www.tabnak.ir/fa/news/۱۸۷۷۰۱‌
تابناک در تاریخ ۱۱ شهریور ۱۳۹۰ در مطلبی با عنوان «رفع مساله زاینده‌رود نیازمند نگاه منصفانه‌» و کد خبر ۱۸۷۷۰۱ نوشت:

حجت‌ الاسلام و المسلمین محمدتقی رهبر نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت: برای رفع مسئله زاینده‌رود باید نگاه کارشناسانه و منصفانه‌ای داشت. شرق اصفهان متشکل از چند بخش است که متاسفانه کشاورزان این مناطق از زندگی ساقط شده و در شرایط بسیار سخت به سر می‌برند، به گونه‌ای که انگار اهالی این مناطق به فراموش سپرده شده‌اند. باغات، محصولات و زمین‌های زراعی در مناطق دیگر اصفهان نیز در شرایط بسیار سخت و دشواری قرار دارد و با کمبود آب برای آبیاری مواجه هستند، این در شرایطی است که استان چهارمحال و بختیاری که بخشی از حوزه زاینده رود است، با جمعیتی حدود ۵۰۰ هزار نفر بهترین بهره‌برداری را از منابع آبی دارد و استان اصفهان با جمعیتی حدود ۵ میلیون نفر در شرایط سخت قرار دارد و با کمبود منابع آبی دست و پنجه نرم می‌کند.

رهبر پیرامون اعتراض نمایندگان چهارمحال و بختیاری در مجلس به طرح بهشت آباد و اظهارات اخیر استاندار این استان پیرامون ممانعت از اجرایی شدن پرو‍ژه تونل دوم گلاب تصریح کرد: این بحث‌ها باید به صورت کارشناسانه مورد بررسی قرار گیرد، پروژه تونل دوم گلاب، طرحی ملی و کشوری است و این طرح اجرا خواهد شد و اجرایی شدن یا نشدن آن دست استاندار این استان نیست، که بخواهد بایدها و نبایدهایی را برای کسی تعریف کند، زیرا میلیاردها تومان برای ساخت این پروژه هزینه شده است.

نکته: یک بار دیگر تیتر و متن مطلب را با هم مقایسه کنید؟ لحن حجت الاسلام رهبر را حتی در اصفهان هم مردم نمی پسندند. از جناب رهبر انتظار نمی رود که نوع دیگری سخن بگوید ولی تابناک چرا؟ مگر تابناک بی طرفانه به فکر راه حل نیست؟ چرا به جای سخن فعالان محیط زیست، مرتب نظرات سیاسی نمایندگان و مدیران آب استان را بازتاب می دهد؟ دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را ؟ «رویکرد منصفانه» که در تیتر آمده، همین است؟ سخن نماینده اصفهان حتی در میان مردم اصفهان هم خشن و نخراشیده تلقی می شود چه رسد در میان مردم چهارمحال و بختیاری. همه میدانند که اینطور نیست که چهارمحال و بختیاری «بهترین بهره‌برداری را از منابع آبی» را داشته باشد. تابناک همچون مدیران سیاسی استان اصفهان مرتب به صحرای کربلا گریز می زند و می خواهد نتیجه گیری کند که آب منطقه ای اصفهان بی تقصیر است و باید با صرف هزینه های هنگفت آب را از کوه های بختیاری درون لوله و تونل کنیم و به اصفهان بیاوریم تا برای دو سه سال دیگر سرپوش جدیدی بر سوء مدیریت آب منطقه ای اصفهان گذاشته شود. این خبر علاوه بر اینکه غیر علمی و خلاف نظر اساتید دانشگاه در اصفهان و شهرکرد است، مصداق بارز تحریک اقوام و مناطق مختلف علیه یکدیگر است. هرچه نماینده اصفهان در شرایط خاصی گفت که شما نباید در سطح ملی منتشر کنید؟

خبر شانزدهم:
خشکی زاینده ‌رود به اندازه مترو نگران کننده است
http://www.tabnak.ir/fa/news/۱۸۸۵۴۱

تابناک در تاریخ ۱۴ شهریور ۱۳۹۰ در مطلبی با عنوان «خشکی زاینده ‌رود به اندازه مترو نگران کننده است» و کد خبر ۱۸۸۵۴۱ نوشت:

حمیدرضا فولادگر نماینده مردم اصفهان در مجلس با اشاره به انتشار اخباری در خصوص ترک خوردن پایه‌های سی و سه پل بر اثر عملیات احداث مترو، آن را فاقد صحت دانست و اظهار داشت: این ترک‌ها هرچند وقت یکبار در بخش‌هایی از سی و سه پل و در نتیجه مرور زمان ایجاد می‌شود که مرمت آن به سرعت آغاز می‌شود. براساس نظر کارشناسان زمین‌شناسی و میراث فرهنگی پایه و فونداسیون این پل به گونه‌ای طراحی شده که استحکام آن در رطوبت بیشتر است. بنابراین اگر خشکی رودخانه در درازمدت ادامه یابد، امکان خطر برای سی و سه پل وجود دارد.

نکته: وقتی فعالان محیط زیست استان اصفهان (دقت کنید؛ اصفهان نه شهرکرد) گفتند خشک شدن زاینده رود در قسمت زیر سی و سه پل و ترک خوردن این پل، به خاطر فعالیت های عمرانی مترو اصفهان در زیر زمین و زه کش شدن آب ها بوده است، باز هم سر و کله تابناک پیدا شد تا موضوع را رفع و رجوع کند. تابناک بدون اینکه اصل موضعگیری فعالان محیط زیست علیه مترو اصفهان را منتشر کند، خود را متعهد می داند که از زبان نماینده اصفهان به این موضوع پاسخ دهد و دوباره انگشت اتهام را به سمت کم آبی اشاره رود و اصطلاحاً توپ را در زمین همسایه بیاندازد.

خبر هفدهم:
تصاویر: خشکی رودخانه زاینده رود اصفهان
http://www.tabnak.ir/fa/news/۱۹۰۷۱۴

تابناک در تاریخ ۲۴ شهریور ۱۳۹۰ در مطلبی با عنوان «تصاویر: خشکی رودخانه زاینده رود اصفهان» و کد خبر ۱۹۰۷۱۴ ، یک گزارش تصویری بدون شرح (بدون متن) حاوی عکس های دردناکی از مرگ تأثر برانگیز ماهی های زاینده رود در زیر سی و سه پل منتشر کرد.

نکته: تا لحظه تهیه این گزارش در تاریخ ۲۴/۰۶/۹۰ ، هنوز خبر هجدهم تابناک منتشر نشده است ولی می توان تیتر آن را حدس زد: شرکت آب منطقه ای اصفهان شرکت برتر حوزه آب کشور شد و طی مراسمی با حضور مدیران سایت تابناک، تندیس بلورین ماهیان خشک شده زاینده رود به مدیرعامل آن اهداء گردید!

منبع: ایبنانیوز

   
  

نظرات کاربران: 3 نظر (فعال: 2 ، در صف انتشار: 0، غیر قابل انتشار: 1)
مرتب سازی بر حسب ( قدیمیترین | جدیدترین | بیشترین امتیاز | کمترین امتیاز | بیشترین پاسخ | کمترین پاسخ)
مهدی
| 1390/6/26 - 17:01 |     1     1     |
ای تابناک
ما را به خیر تو امید نیست ....

امید
| 1390/6/28 - 16:08 |     6     0     |
ای کارون
عده ای برای نابودی تو کمر همت بسته اند . منافعشان را در گروی خشکی تو جستجو میکنند . اما تو همه زیبایی و خاطرات شهر من هستی ،سالهاست که با تو سیراب شده ام و خروش توست که سبب حیات در این استان شده است حال که طوطی صفتان بر سر تو معامله میکنند به تو قول میدهم با تمام توان از تو حمایت کنم حتی اگر بدنام شوم!


نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
  مخاطب گرامی از انتشار نظرات تکراری و یا به زبانی غیر از فارسی و یا حاوی توهین معذوریم
  کد امنیتی:
 
 آخرین اخبار
  ۸۰ بسته پوشاک به ایتام شهرستان پاوه اهداء شد
  نگاه ما به موضوع حجاب و عفاف هرگز امنیتی و انتظامی نیست
  شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  اسلامشهر بیشترین نذورات برای عتبات عالیات در استان تهران را دارد
  امدادرسانی به حادثه دیدگان آبگرفتگی گلستان به ۱۹۶ نفر رسید
  ۲۱ هزار داوطلب در اردبیل وارد کارزار کنکور شدند
  طرح نهضت ملی مسکن از اقدامات خوب دولت سیزدهم است
  کشور مهیای برگزاری دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس است
  صدور اسناد مالکیت برای ۴ میلیون مترمربع از اراضی ملی شهر مهاجران
  صادرات ۵ هزار تن مرغ به عراق در روزهای آینده
  واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت
  قبض برق کسانی که کولر گازی دارند، چقدر افزایش می‌یابد؟
  ۸۶ درصد متقاضیان، وام ازدواج دریافت کردند
  صید ماهی مرکب در استان بوشهر ممنوع شد
  وقوع ۵۹ درصد تصادفات تهران در بزرگراه ها
  رتبه افسردگی در کشور
  فاصله ازدواج و فرزندآوری به ۳ سال رسیده است
  ۱۰ هزار دانش آموز قزوینی مهارت تیراندازی را فرا گرفتند
  ۸۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به عشایر لرستان پرداخت شد
  اعزام ۱۵۰۰ عمره‌گزار به خانه خدا در ۳ روز
  وزیر آموزش و پرورش: ۱۰ امتیاز ویژه به رتبه‌بندی دانشجومعلمانِ مدرس تعلق گرفت
  بازار سیاه تایر از بین می رود
  نوشیدنی‌های مفید برای میان وعده کودکان
  کشف بیش از ۷ تن برنج تقلبی در شهرستان مشهد
  ایلام استانی راهبردی در کشور شناخته می شود
  کاهش ۱۴ درصدی جانباختگان تصادفات جاده‌ای
  سوءاستفاده از احساسات زنان با پیج مادر
  تداوم پنجشنبه های مهربانی با کمک یکی از کارمندان زندان یزد
  ساخت بلوک بتنی سبک ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎده ﺍﺯ ﻣﺤﺼﻮل ﺟﺎﻧبی ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﻼﻣﯿﻦ
  رونمایی از نخستین دستگاه ((HPGR)) پروژه بار برگشتی شرکت سنگ آهن مرکزی
  عملیات «وعده صادق» صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
  ۵۰۰ هکتار از اراضی پلدختر به کشت باقلا اختصاص پیدا کرد
  موتورسیکلت‌ها با ۳۵ درصد از عوامل تصادفات درون شهری هستند
  هشدار سخنگوی صنعت برق به پرمصرف ها
  اولین فرزندان مرکز ناباروری ساوه پا به عرصه هستی گذاشتند
  نقش حروف الفبا در نمرات دانش‌آموزان
  لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نهایی می‌شود یا فراموش؟
  مشاغل ذهنی خطر زوال عقل را کاهش می دهند
  پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  مهار آتش سوزی در دبیرستان دخترانه اسما اهواز
  اعزام ۲۵۵ زائر حج عمره خوزستانی به سرزمین وحی
  غذا خوردن به این شکل شما را افسرده حال می‌کند
  ۵ لوازم خانگی که قبض برق شما را نجومی می‌ کنند
  ۲۷.۳ سالگی میانگین سن مادران ایرانی در تولد اولین فرزند؛ پدر ۳۲.۱ سالگی
  ادامه آخرین اخبار
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
خوزنا شروع فعالیت: 1388
khoozna@gmail.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار