صفحه اول     درباره ما     پیوندها  
پنجشنبه، 6 مهر 1402 - 15:19   
  تازه ترین اخبار:  
 یادداشت
  صحابه در رکاب حسین (ع)
  جامعه‌شناسی دینی و دیوار کوتاهش!
  از (( سنگ نگاره ها )) تا فضای مجازی
  *پارک بی بی مریم ایذه تفریگاه یا قتلگاه؟
  راز لوح پاشی و عنوان بخشی به عبدالباقی چه بود !
  زوج رئیسی و رضایی، عصر جدیدی را در عبور دولت از تفکرات اقتصادی نئولیبرال رقم می زند
  دانش بنیان را بد، گنگ و ناقص تعریف نکنید
  چرا استاندار و مجمع نمایندگان خوزستان برای احداث جاده میانبر مسجدسلیمان به الیگودرز تلاش نمی کنند؟
  چرا سیدمحسن محبوب بود؟
  محسن!
 
 گزارش
  دست دلالان از قیمت گذاری برنج کوتاه می‌شود
  آمایش سرزمین در برنامه هفتم مورد توجه قرار گیرد
  آیین نکوداشت استاد زال پور در دزفول برگزار گردید
  قطع آب کرخه در ۱۰ هزار هکتار زمین‌ کشاورزی دشت‌آزادگان
  پیاز به نرخ دلار و خرمایی که به دهان خارجی‌ها شیرین است
  آهوی ریم در دام بی تدبیری!
  فاضلاب شهری؛ بزرگترین تهدید سلامتی انسان
  از زالودرمانی تا فواید بسیار آن
  سد گتوند بلای جان کشاورزی در خوزستان
  نشست هیئت علمی موسسه ی زبان خوزی گویش(دزفولی/شوشتری) برگزار گردید
 
 معرفی کتاب
تجدید الدوارس و تحدید المدارس
- اندازه متن: + -  کد خبر: 151224صفحه نخست » اخبار ویژهپنجشنبه، 17 شهریور 1401 - 15:58
آرامش سیاسی چگونه در دولت سیزدهم محقق شد
دولت سیزدهم با احیای سنت حرمت به منتقد و مشی تعاملی با مخالفانش رسم همراهی با موافق و مخالف را نشان داد تا تداوم آن امید را به پیکره جامعه ایران باز گرداند. در پی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران، دولتی بر سرکار آمد که گفتمان خود را مردم و هرآنچه به نفع آن‌هاست، تعریف کرد
  


فاضل حیدری مدیرمسول
دولت سیزدهم با احیای سنت حرمت به منتقد و مشی تعاملی با مخالفانش رسم همراهی با موافق و مخالف را نشان داد تا تداوم آن امید را به پیکره جامعه ایران باز گرداند. در پی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران، دولتی بر سرکار آمد که گفتمان  خود را مردم و هرآنچه به نفع آن‌هاست، تعریف کرد. دولتی که به ریاست آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» و در یکی از دشوارترین مقاطع کشور تشکیل شد. دولت سیزدهم در حالی سکان هدایت امور اجرایی کشور را بر عهده گرفت که اقتصاد آلوده به رانت ارزی و نظام توزیع یارانه در کشور، از مسیر عدالت خارج شده بود و شرایط معیشتی مردم چندان مطلوب نبود. شاخص اعتماد اجتماعی و امید مردم به بهبود شرایط افول قابل ملاحظه‌ای را نشان می‌داد و مردم به ویژه در مناطق محروم از بی‌توجهی‌ها ناراضی وگله مند بودند. در عرصه روابط بین‌الملل همه چشم‌ها به برجام و مذاکرات و سه کشور اروپایی و آمریکا دوخته و در عرصه سیاست داخلی هم درگیری‌های لفظی اعضای قوای مجریه و مقننه به روتین تریبون‌های کشور تبدیل شده بود. این بخشی از چالش‌هایی بود که دولت سیزدهم در آغاز کار با آن روبرو بود و برای اصلاح هریک از این رویه‌های اشتباه در یک سال گذشته به صورت جهادی وشبانه‌روز در میدان بوده است. اکنون در نخسین سالگرد آغاز رسمی کار و مسئولیت دولت در گزارش‌های مختلف به‌مرور این تلاش‌های جهادی در عرصه‌های مختلف می‌پردازیم. آری، اینک به مرور تصمیمات، رفتارها و اقداماتی از سوی دولت خواهیم پرداخت که همین رفتارپسندسده منجر به ایجاد آرامش سیاسی در کشور شده است. التهابات
 سیاسی و ناامیدی اجتماعی؛ توصیف ایران پیش از انتخابات را که همه میدانیم! آری، هنوز مدت زمان
 زیادی از روزهایی نمی‌گذرد که تریبون‌های رسمی کشور، صحنه انتقاد و حتی اتهام‌زنی اعضای قوا به
یکدیگربودند و گروه‌های منتقد دولت وقت، دلسوزان واقعی نظام متهم به انواع اتهامات و وصله های
 ناچسب بودند!  شوربختانه زمانی که کشور در یکی از سخت‌ترین شرایط اقتصادی به سر می‌برد، عرصه جدل‌های کلامی بی‌حاصلی بود که بیش از همه مردم را خسته می‌کرد. جامعه نیازمند همراهیهمه قوا و مسئولان بود تا تحمل شرایط اقتصادی آسان‌تر شود اما نه تنها همراهی کمرنگ بود بلکه رسیدن به نقطه‌ای مشترک برای حل چالش‌ها هم بعید به نظر می‌رسید. همین موضوع بستر ناامیدی ودرنهایت نارضایتی بیشتر مردم را به وجود می‌آورد و ضرورت مقابله با آن را یادآور می‌شد. آیت‌الله رئیسی با درک چنین مهمی بود که در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم از همان ابتدای ثبت‌نام تا روزهای پیروزی و یک سال پس از آغاز دولتش، تلاش کرد تا حد امکان آرامش را به تریبون‌های سیاسی کشور بازگردانده و ازاین رهگذر حافظ آرامش و امید مردم باشد. همه به یاد داریم که در روزهای تبلیغات انتخاباتی، زمانی که رقبا از هر شایعه و تهمتی برای بی‌اعتبار کردن وی استفاده می‌کردند، او جز به انصاف و آرامش دعوت‌شان نکرد و تا زمانی که پای منافع مردم درمیان نبود، برای موضوعات شخصی وارد جدل کلامی با آن‌ها نشد. گفتنی است کهپس از پیروزی در انتخابات و آغاز دولتش هم بر همین سیاق پایبند ماند و به وعده خود مبنی بر «رئیس‌جمهور همه مردم ایران بودن» جامه عمل پوشاند.
 در یک سال گذشته اعضای دیگر قوا، به عنوان متحدان دولت در کنارش بودند و همدلی بین آن‌ها،
بسیاری از چالش‌ها را رفع کرد. منتقدان هم از تریبون‌ها کنایه سیاسی نشنیدند و حتی طرف مشورت
 آیت‌الله رئیسی هم قرارگرفتند. آری، در راستای ایجاد آرامش سیاسی
یک هفته پس از اعلام رسمی پیروزی آیت‌الله رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری، نخستین نشانه‌های اراده جدی دولت برای ارتباط با چهره‌هایی از جریان‌های سیاسی منتقد و رقیب آیت‌الله رئیسی آغاز شد و چهره‌های مطرحی از اصلاح‌طلبان در کانال‌های شخصی و حساب‌های توییتری خود از تماس تلفنی دفتر رئیس جمهور منتخب با آن‌ها و مشورت درباره مهمترین مشکلات کشور و راه‌های رفع آن، خبر دادند. از «غلامحسین کرباسچی» عضو حزب کارگزاران سازندگی و «جواد امام» دبیرکل مجمع ایثارگران، تا «مصطفی کواکبیان» دبیرکل حزب مردم‌سالاری و «اکبر منتجبی» سردبیر روزنامه سازندگی و «مجید انصاری» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام این تماس‌ها را تایید و اغلب مثبت ارزیابی کردند..
شانزده آذر سال گذشته و روز دانشجویش هم عرصه دیگری بود تا آیت‌الله رئیسی نشان دهد که برخلاف بسیاری از هجمه‌های رسانه‌ای با دانشگاه و دانشجویان بسیار همراه‌تر است. دانشجویان در گرامیداشت روز خود تندترین انتقادات را از شخص وی و دولتش کردند و جز احترام و توجه چیز دیگری ندیدند. رئیس‌جمهور نکات سخنان و دغدغه‌های همه را یادداشت کرد و نشان دادکه آمده است اول خوب بشنود و بعد خوب پاسخ دهد.

نجابت کلامی آیت‌الله رئیسی برکسی پوشیده نیست. حرکت جهادی، اصلاح امورزیربنایی کشور به دور ازجنجال و هیاهو و مقصریابی‌های معمول و بی‌فایده، روشی بود که هم خود رئیس‌جمهور و هم دولتمردانش در پیش گرفتند و جزدر موارد معدودی، درباره عملکرد دولت پیشین سخنی مبنی بر قصور و تقصیر گفته نشد. نشست‌های شخص رئیس‌جمهور، نماینده یا معاونین وی یا وزرایش با گروه‌های متعدد و متنوع علمی، دانشگاهی و سیاسی از اقتصاددان و جامعه‌شناس تا بازاریان و اصناف و هنرمندان از سنت حسنه‌ای نشانه داشت که حتی تندترین منتقدانش هم نمی‌توانستند انکارش کنند. در این یک‌سال رئیس جمهور با توجه به شیوع کرونا در کشور، بارها با مدیران و متخصصان نظام بهداشت و درمان نشست هم‌اندیشی برگزار از مجاهدت‌های آنها قدردانی کرد. میزبان ذاکرین اهل‌بیت (ع) و نیز اساتید، فعالان و تشکل‌های دانشجویی بود و به سوالات و انتقادات آنان شفاف پاسخ داد و دعوت‌شان کرد بدون لکنت با رئیس جمهور سخن بگویند.
۱۷۰ هنرمند عرصه‌های مختلف کشور با گرایش‌های سیاسی و فکری متنوع مهمان افطاری رئیس‌جمهور بودند، علما و روحانیون هم در مهمانی رمضان رئیس‌جمهور به طرح دغدغه‌های خود پرداختند. فرهنگیان و فعالان حوزه تعلیم‌وتربیت و ورزشکاران، مربیان و مدیران ورزشی هم طرف مشورت آیت‌الله رئیسی در یک سال گذشته بودند.
مهمترین دیدارهای رئیس‌جمهور اما با نمایندگان مجلس شورای اسلامی بود. آیت‌الله رئیسی در یک ‌سال مسئولیت خود با نمایندگانِ همه ۳۱ مجمعِ استانیِ ۳۱ استان کشور، جلسه برگزار کرد. به معنای دیگر با تک‌تک ۲۹۰ نماینده قوه مقننه، در «یک» سال دیدار و گفت‌وگو کرده است. همچنین رئیس جمهور در یک سال نخست ریاست جمهوری، مجموعا ۷ بار در مجلس حضوریافت. حضور معاونین رئیس جمهور و وزرا هم در مجلس قابل توجه بوده و اعضای کابینه سیزدهم تاکنون ۲۵۲ بار در مجلس حاضر شده‌اند که ۳۶ بار آن در جلسات علنی و غیرعلنی صحن و بقیه حضور در کمیسیون های مجلس بوده است. این حضور و گفت وگو، وقت و انرژی که شخص رئیس‌جمهور و اعضای کابینه‌اش برای شنیدن دیدگاه نمایندگان ملت اختصاص داد، از مهمترین دلایل آرامش روانی است که این روزها جامعه از رهگذر رابطه همدلانه مجلس و دولت، تجربه می‌کند. به جرات می‌توان گفت دولت آیت‌الله رئیسی در مسیر ساختن ایرانی آباد برای همه ایرانیان از پیشگامان بوده است و شاهد این مدعا هم دعوت‌هایی است که از تندترین منتقدان خود برای نشستن پشت میز مشورت به عمل آورده است. اردیبهشت سال جاری، آیت‌الله رئیسی میزبان فعالان سیاسی از جریان‌ها و جناح‌های مختلف سیاسی بود، از همراه‌ترین آن‌ها تامنتقدترین آن‌ها. همه را درباره آسیب‌های قبیله‌گرایی در کشور هشدار داد و آن را نقطه آغاز انحراف در عرصه سیاست دانست.در این دیدار رئیس‌ جمهور تحزب و کار تشکیلاتی در حوزه سیاسی را نه مقصد بلکه یک مسیر برای اصلاح امور و پیشرفت جامعه دانست و گفت: احزاب و تشکل‌های سیاسی باید در خدمت تحقق عدالت، اصلاح جامعه و حاکم کردن ارزش‌ها باشد و اگر حزب مقصد و معبد افراد شد، قبیله‌گرایی بر فضای فعالیت‌های سیاسی حاکم می‌شود و این نقطه آغاز انحراف عرصه سیاست است».
۱۷ تن از شخصیت‌ها و فعالان سیاسی هم در این دیدار به بیان مهمترین دغدغه‌های خود و ضرورت‌های کشور پرداختند و لزوم توجه جدی به کاهش اعتماد عمومی در کشور، ایجاد ثبات در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی، پیگیری دولت برای اجرای صحیح و کامل قانون اساسی، چاره‌اندیشی برای کنترل گرانی‌ کالاها و خدمات، لزوم اصلاح ریل سیاست‌گذاری‌های اقتصادی کلان، تسریع درتعیین تکلیف انتصابات در دستگاه اجرایی، تلاش برای دیده شدن آثار گشایش‌های اقتصادی در زندگی مردم، ارتقای سهم و نقش اجتماعی زنان، قدردانی از دولت بابت حذف تشریفات زاید، لزوم ارائه برنامه روشن برای حل مسائل اقتصادی، از مهمترین محورهای مطرح شده در این دیدار بود.
اصحاب رسانه هم در یک سال گذشته و در نشست‌های خبری شده و نشده، به طرح دیدگاه‌های خود با رئیس‌جمهور و اعضای کابینه‌اش پرداختند. رییس جمهور رمضان سال جاری میزبان بیش از ۶۰ مدیرمسئول و فعال رسانه‌ای از جریان‌های سیاسی مختلف بود و از جنگ روایت‌هایی سخن گفت که در حال حاضر در جهان برقرار است و رسانه‌ها را میدان‌دار این جنگ دانست. این دیدارها را فرصت مغتنمی برای خود و دولتش اعلام کرد و از مدیران رسانه‌ها اطلاع‌رسانی صادقانه و منصفانه خواست تا پل ارتباطی میان دولت و مردم باشند. در این دیدارها اصحاب رسانه، دولت و حتی خودش را به نقد کشیدند اما پس از پایان نشست همگی از سعه‌صدرش قدردانی کردندو در روایت‌های خود نشست با رئیس‌جمهور را سازنده دانستند و تاکید کردند که رئیس‌جمهور گلایه‌های انتقادی را به همان اندازه تعریف وتاییدات گوش کرد و مورد توجه قرار داد. در همین دیدار بود که کتاب‌های روزنامه‌نگار منتقد خود را با روی باز پذیرفت و در برابر این جمله او که «ما از شما زیاد انتقاد کرده‌ایم»، گفت که اشکالی ندارد و از این نقدها استقبال هم می‌کند. این دیدارهای رئیس‌جمهور تنها بخشی از نشست‌هایی بود که برای شنیدن دیدگاه‌های صاحب‌نظران با عقاید و سلایق مختلف سیاسی و اجتماعی در یک سال گذشته برگزار شد. آیت‌الله رئیسی در برهه‌های حساس و تصمیم‌های سخت با کارشناسان اقتصادی با گرایش‌های مختلف هم دیدار و گفت‌وگو داشت و در تدوین طرح‌های دولتش از دیدگاه‌های آنان هم بهره برد تا با احترامی که به انتقاد و منتقد در دولتش گذاشته می‌شود آرامش سیاسی به عرصه قدرت و آرامش روانی به جامعه بازگردد.هم شخص رئیس‌جمهور و هم دولتش در یک سال گذشته با شایعات و حاشیه‌های بسیاری علیه خود روبرو شدند وبرای حفظ آرامش به کارخود ادامه دادند.  همان گروه‌هایی که مدعی بودند رئیسی، با منتقدان برخورد سخت خواهد کرد، در یک سال ریاست جمهوری وی، تندترین انتقادات را از او کردند اما دولت کانون تمرکز خود را بر یک اصل قرار داد و آن دوری از حاشیه بود. شوخی‌ و طنزهایی که گاهی حتی رنگ توهین و تحقیر هم می‌گرفت، نه تنها آزرده‌اش نکرد که به گفته سخنگوی دولتش از لبخند مردم خوشحال هم شد و تاکید کرد «اگر مردم هم با حواشی خوشحال باشند، اشکالی ندارد». آری،  رسم همراهی با موافق و مخالف همین است که دیدیم بیش از یکسال از عمر دولت سیزدهم گذشت اما منتقدانش «به جهنم» دعوت نشدند، کنایه‌های سیاسی علیه اعضای دیگر قوا شنیده نشد، رئیس‌جمهورش با مخالف و موافق سر یک سفره نشست و از تکاپو برای ایران سخن گفت. هرآن اندازه که می‌توانست ومی‌شد، تلاش کرد که برنامه‌ها و دغدغه‌های منتقدانش را پیگیر باشد و اینک در آستانه یک سالگی دولتش، شاید منتقدانش بتوانند، درباره عملکرد اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی وی، انتقاداتی را (به حق یا ناحق) مطرح کنند اما نمی‌توانند منکر مشی تعاملش باآن‌ها و رسم همراهی با موافق و مخالفش باشند رسمی که اعتماد مردم به قوا را باز خواهد گرداند، از پراکندگی های سیاسی جلوگیری و از ناامیدی بیشتر مردم پیشگری خواهد کرد، همان وعده ای که رئیسی داده بود تا امید را به جامعه بازگرداند. آرامش سیاسی و آرامش سیاسی.

 

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
  مخاطب گرامی: از انتشار نظرات تکراری ، بدون نام ونشان و یا حاوی کلمات توهین آمیز معذوریم
  کد امنیتی:
 
 آخرین اخبار
  سامانه تسهیلات نوسازی مسکن در خوزستان فعال شد
  مشارکت هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ انبوه‌سازی در طرح نهضت ملی مسکن خوزستان
  کیا و هیوندای فراخوان دادند
  جزئیات مسیرهای ارتباط دستگاه‌های اجرایی و دانشگاه‌ها
  استفاده از منابع ارزی منتقل شده به ۶ بانک ایرانی در قطر عملیاتی شد
  شتاب‌دهی طرح‌های دانش‌بنیان با بسته 15 هزار میلیارد تومانی
  سرویس‌ مدرسه تپسی آغاز به کار کرد
  جزئیات دیدار رئیس جمعیت هلال احمر با سفیر ایران در ژنو
  توسعه مرکز آموزشی و تحقیقاتی شبیه‌سازی شده حوادث و بلایا در ایران
  عرضه برخط ۱۰۰ قلم کالا در سه حراج اموال تملیکی
  استفاده از منابع ارزی ایران در قطر وارد مرحله عملیاتی شد
  علی آبادی: خودروهای برقی و خودران تولید می کنیم
  چرا صنایع بزرگ ملزم به احداث نیروگاه هستند؟
  یزد 24 هزار دانش آموخته بیکار دارد
  افتتاح کارخانه آهن اسفنجی، درآمد شرکت سنگ‌آهن مرکزی ایران را ۲ برابر می‌کند
  آغاز اجرای ۵۶۰۰ مگاوات نیروگاه خودتامین صنایع
  بذرپاش: سوداگری در بازار مسکن باید به صفر برسد
  ایجاد بازار ۱۵ همتی برای صنایع دانش بنیان
  دیدار استاندار خوزستان با خانواده شهدا و مدافع حرم در آبادان
  دمای هوا در خوزستان کاهش می‌یابد
  لزوم راه‌اندازی مجدد مراکز سلامت غیرفعال هلال‌احمر در سایر کشورها
  تدابیر پیشگیرانه و اعمال وظیفه مقتدرانه فراجا ستودنی است
  کشف ۳۰ تن گوشت فاسد در ری
  پیگیری ارائه تسهیلات «سربازی» به دانش‌آموختگان فنی حرفه‌ای
  دستیابی به تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق تا ۱۴۰۴
  علت توقف واردات گوشت قرمز اعلام شد
  گمرک اخطار داد؛ ورود هر نوع کشنده بدون ثبت سفارش ممنوع است
  چرا به خودروساز رانت بدهیم؟
  رشد ۴/۶ درصد تولید مسکن در مرکز آمار و بانک مرکزی
  سیمان و فولاد باید ارزان شود
  خاندوزی: از تله رشد اقتصادی پایین و سرمایه گذاری صفر خارج شدیم
  ۳ وزارتخانه برای توسعه صنعت دانش بنیان تفاهم نامه امضا کردند
  تولید 8 میلیون 655 هزارتن محصولات زنجیره فولاد در چادرملو
  ایجاد فرصت شغلی مهمترین هدف راه اندازی هنرستان جوار کارخانه
  تجسم رشد صنعت خودروهای الکتریکی
  تدوین برنامه جامع افزایش تاب‌آوری تهران در برابر زلزله
  از هر ۸ ایرانی یک نفر شب‌ها در تهران سکونت و تردد می‌کند
  هدف‌گذاری کسب رتبه چهارم صادرات سنگ تزئینی در دنیا
  جمع شدن بساط رانت و دلالی با عرضه سیمان در بورس کالا
  افزایش تولید گوشت قرمز در کشور
  قیمت روغن و شکر اعلام شد
  بسیج جامعه پزشکی از مهم‌ترین تشکل‌ها در نظام سلامت است
  شرط افزایش سرمایه‌گذاری در صنعت داروسازی کشور
  مخبر از نمایشگاه دارو بازدید کرد
  معاینه فنی از درب منازل انجام می‌شود
  هنوز تعریف جامعی از صنایع دستی با گذشت ۵۶ سال وجود ندارد
  تکمیل ۹۰ درصد مخازن نیروگاهی کشور برای زمستان
  سازمان برنامه: مطالبات گندم کاران تا پایان مهر تسویه می‌شود
  امتیازات عراق به تولیدکنندگان ایرانی برای حضور در شهرک های صنعتی
  تجمیع کارت‌های بانکی و خدماتی در کارت ملی هوشمند
  تحویل ۷ هزار واحد مسکن مهر تا پایان پاییز
  تردد گردشگران از مرز شلمچه با خودرو شخصی و مجوز
  افزایش ۱۲ درصدی صدور پروانه‌های بهره‌برداری در گردشگری خوزستان
  تنها راه ثروتمند شدن، ورود به حوزه گردشگری است
  طرح جامع ستاد گردشگری استان هفته‌ آینده تدوین می‌شود
کد نمایش در سایت یا وبلاگ
  ادامه آخرین اخبار
 
 وب گردی
تصاویری خیره کننده از سطح مریخ
تصاویری خیره کننده از سطح مریخ
  6 توصیه جدی و کاربردی برای جان سالم به در بردن از پاییز 1399
6 توصیه جدی و کاربردی برای جان سالم به در بردن از پاییز 1399
  چطور و چند دقیقه نان را ضدعفونی کنیم؟
چطور و چند دقیقه نان را ضدعفونی کنیم؟
  چکار کنیم گوشی با شارژ کم خاموش نشود؟
چکار کنیم گوشی با شارژ کم خاموش نشود؟
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
خوزنا شروع فعالیت: 1388
khoozna@gmail.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار