صفحه اول     درباره ما     پیوندها  
یکشنبه، 12 آذر 1402 - 10:27   
  تازه ترین اخبار:  
 یادداشت
  صحابه در رکاب حسین (ع)
  جامعه‌شناسی دینی و دیوار کوتاهش!
  از (( سنگ نگاره ها )) تا فضای مجازی
  *پارک بی بی مریم ایذه تفریگاه یا قتلگاه؟
  راز لوح پاشی و عنوان بخشی به عبدالباقی چه بود !
  زوج رئیسی و رضایی، عصر جدیدی را در عبور دولت از تفکرات اقتصادی نئولیبرال رقم می زند
  دانش بنیان را بد، گنگ و ناقص تعریف نکنید
  چرا استاندار و مجمع نمایندگان خوزستان برای احداث جاده میانبر مسجدسلیمان به الیگودرز تلاش نمی کنند؟
  چرا سیدمحسن محبوب بود؟
  محسن!
 
 گزارش
  دست دلالان از قیمت گذاری برنج کوتاه می‌شود
  آمایش سرزمین در برنامه هفتم مورد توجه قرار گیرد
  آیین نکوداشت استاد زال پور در دزفول برگزار گردید
  قطع آب کرخه در ۱۰ هزار هکتار زمین‌ کشاورزی دشت‌آزادگان
  پیاز به نرخ دلار و خرمایی که به دهان خارجی‌ها شیرین است
  آهوی ریم در دام بی تدبیری!
  فاضلاب شهری؛ بزرگترین تهدید سلامتی انسان
  از زالودرمانی تا فواید بسیار آن
  سد گتوند بلای جان کشاورزی در خوزستان
  نشست هیئت علمی موسسه ی زبان خوزی گویش(دزفولی/شوشتری) برگزار گردید
 
 معرفی کتاب
تجدید الدوارس و تحدید المدارس
- اندازه متن: + -  کد خبر: 159386صفحه نخست » آخرین اخبار سه شنبه، 4 بهمن 1401 - 16:22
ایران چگونه رتبه پنجم ذخیره سازی گاز را از دست داد؟
  

ایران در ابتدای  دهه ۹۰ یکی از ۵ کشور سکاندار در ذخیره سازی گاز بود، اما این سکانداری دیری نپایید که با تغییر سیاست ها جایگاه خود را از دست داده است.

به گزارش پایگاه خبری خوزنا و به نقل از خبرگزاری مهر،  ایران در ابتدای دهه ۹۰ یکی از ۵ کشور سکان دار در ذخیره سازی گاز بود، اما این سکان داری دیری نپایید و با تغییر سیاست ایران جایگاه خود را از دست داد و به مرور زمان با مسأله‌ای به نام نا ترازی گاز دسته و پنجه نرم کرد. این مساله به حدی حاد و جدی است که نمایندگان مجلس هم در این زمینه اظهار نظر کرده‌اند به طوری که حسین حسین زاده نماینده مجلس دوازدهم هم در این زمینه گفته بود: ایران متأسفانه در طول این سال‌ها در ذخیره سازی گاز بسیار ضعیف عملکرده است و در رتبه‌های آخر سهم ذخیره سازی گاز نسبت به مصرف قرار دارد، یعنی ما تنها ۱.۷ درصد مصرف خود، ذخیره سازی داشته‌ایم البته کارهای خوبی در سال‌های گذشته صورت گرفته که ظرفیت خوبی است اما بروکراسی اداری که در شرکت ملی نفت ایران وجود دارد جلوی کار را می‌گیرد.

به گفته نماینده مردم لارستان امروز کشورهای اروپایی از جمله آلمان به شدت در حال توسعه گاز ال. ان. جی هستند که عملاً در آینده وابستگی خود را نسبت به گاز روسیه قطع کنند، بنابراین بنظر می‌رسد ما باید در این بازار نقش آفرینی داشته باشیم و با توسعه ظرفیت گاز ال. ان. جی که در کشور وجود دارد به سبک کشور قطر قدم برداریم و همکاری‌های منطقه‌ای خود را در زمینه نفت و گاز افزایش دهیم.

در گذشته‌ای نه چندان دور سهم عظیمی از ذخایر گازی را داشته و به عنوان یکی از ۵ کشور ذخیره کننده گاز شناخته می‌شدیم، اما آیا طی سالهای جدید که با عدیده ای از مشکلات ناشی از ناترازی گاز برداشته‌ایم آیا به عنوان عنوان یکی از کشورهای دارنده گاز طبیعی، آیا گامی در این راستا برداشته شده است.

ابتدای شهریور سال جاری بود که احمد رجبی مدیر تولید شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت: از ابتدای ذخیره‌سازی گاز طبیعی امسال تاکنون مجموع گاز ذخیره شده در میدان‌های شوریجه D و سراجه قم از مرز ۲ میلیارد متر مکعب گذشت. انتظار می‌رود در صورت استمرار تحویل گاز طبق برنامه تنظیمی طی ماه‌های شهریور و مهرماه امسال، مجموع گاز ذخیره شده در دو میدان به رکورد جدیدی در حدود سه میلیارد متر مکعب برسد، این در حالی است که بالاترین مقدار رکورد ذخیره‌سازی دو میلیارد و ۸۷۰ میلیون متر مکعب در سال ۱۳۹۹ بوده است.

به گفته وی طرح‌های ذخیره‌سازی گاز شوریجه خانگیران و سراجه قم که از سال‌های ۱۳۹۱-۱۳۹۰ به بهره‌برداری رسیده‌اند، در فصل سرد سال حدود ۲۵ میلیون متر مکعب در روز معادل یک فاز پارس جنوبی گاز به شبکه سراسری ارسال می‌کنند.

این طور که به نظر می‌آید ذخیره سازی گاز در چند میدان گازی و گنبدهای نمکی در حال انجام است، اما توسعه این ذخیره سازی با اما و اگرهایی همراه است که خود جای سوال دارد. رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز در این راستا گفت: ما برای اینکه بتوانیم حدود ۲۰ درصد از گاز مصرفی در روزهای سرد سال را با ذخیره‌سازی تأمین کنیم، نیاز به سرمایه‌گذاری ۵ تا ۵.۵ میلیارد دلاری در ۱۴ پروژه داریم. در نتیجه ارقام سرمایه‌گذاری در پروژه‌های ذخیره‌سازی آن قدر بزرگ نیست و در حد چند ۱۰۰ میلیون دلار است که از منابع داخلی قابل تأمین است.

ذخیره سازی گاز برای روزهای سرد سال

به گفته مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز، فعلاً هدف ما رسیدن به سطح ذخیره‌سازی ۱۰ درصد است که بتوانیم حدود ۱۰۰ میلیون متر مکعب گاز از طریق ذخیره‌سازی در روزهای سرد سال به شبکه تزریق کنیم. اگر طبق همان ریل‌گذاری قبلی اقدام می‌شد، اکنون به هدف تأمین روزانه ۱۰۰ میلیون متر مکعب رسیده بودیم. که می‌توانستیم از این طریق تمامی سوخت نیروگاه‌ها در فصل سرد سال را با گاز تأمین کنیم و دیگر نیازی به مصرف روزانه حدود ۱۰۰ میلیون لیتر گازوئیل و مازوت در نیروگاه‌ها در ماه‌های سرد سال نبود. بدین صورت درآمدزایی و ارزآوری بالایی نیز از طریق صادرات سوخت مایع نصیب کشور می‌شد.

نوشادی بیان کرد: پس از حضور در شرکت مهندسی و توسعه گاز، موضوع ذخیره‌سازی به عنوان یک اولویت اصلی در دستور کار قرار دادم. در فرودین‌ماه سال جاری عملیات اجرایی فاز دوم ذخیره‌سازی گاز شوریجه آغاز شد. ذخیره‌سازی در میدان بانکول نیز ارزیابی و اسناد مناقصه آماده شده است. ذخیره‌سازی گاز در میدان سراجه مراحل آخر مناقصه را می‌گذراند.

ضربه سنگین تحریم‌ها برای سرمایه گذاری در ایران

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز گفت: میدان بانکول برای ذخیره‌سازی واگذار شده است، قزل تپه و مختار هم نهایتاً یکی دو ماه دیگر تعیین تکلیف می‌شوند، پیمانکارشان شناسایی و عملیات اجرایی‌شان شروع می‌شود. همچنین دو میدان دیگر هم برای ذخیره‌سازی گاز وجود دارد که نسبت به مابقی متفاوت هستند؛ یکی آبخوان یورتشا و دیگری نصرآباد کاشان. برای مطالعه ذخیره‌سازی گاز در میدان نصرآباد کاشان، ما در این دوره تحریم با یک شرکت اروپایی صاحب تجربه همکاری داشتیم، حالا اسم کشورش بماند.

به گفته نوشادی مطالعات میدان نصرآباد کاشان را نهایی کردیم چون ما اصلاً تجربه حضور در گنبدهای نمکی را نداریم و الان بسته کاری آن آماده است. ان‌شاءالله امیدواریم که بتوانیم سه ماهه اول سال ۱۴۰۲ وارد فرایند مناقصه آن شویم. وضعیت میدان آبخوان یورتشا هم همین طور است، یعنی مطالعاتش تمام شده و بسته کاری آن آماده است. طبق برنامه، در سال ۱۴۰۶ به توان عرضه ۱۰۰ میلیون متر مکعب گاز در روز خواهیم رسید.

خبرنگار مهر در انتها اضافه می‌کند، به باور کارشناسان انرژی در صورت ذخیره سازی گاز حتی امکان صادرات آن وجود داشت در صورتی که در این بازه زمانی نه تنها ذخیره سازی انجام نشده است بلکه کار تا جایی پیش رفت گمانه زنی‌هایی برای واردات گاز آن هم برای تأمین بخش خانگی وجود داشت در حالی که در گذشته‌ای نه چندان دور به به عنوان یکی از ۵ ذخیره کننده گاز در جهان شناخته می‌شد و اکنون یکی از عظیم‌ترین ذخایر گازی در جهان به خود اختصاص داده است، اکنون باید مجدد گامی در این راستا بردارد تا مبادا سال اینده با مشکلاتی که سال جاری داشتیم دست و پنجه نرم نکنیم. در این صورت نه نیازی به واردات گاز از کشورهای بیگانه داریم و نه افت فشار گاز در فصل سرد سال آن هم در استان‌های شمالی تجربه می‌کنیم.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
  مخاطب گرامی: از انتشار نظرات تکراری ، بدون نام ونشان و یا حاوی کلمات توهین آمیز معذوریم
  کد امنیتی:
 
 آخرین اخبار
  پوشش بیمه‌ای هزینه‌های خدمات درمانی بیماران اتیسم
  کاهش ۸ ساعته فشار خون با ورزشی ساده
  والدین جای موبایل و کتاب را برای کودک عوض کنند
  رشد ۴ برابری ترافیک پستی خرید اینترنتی خوزستان در آبان ماه
  استفاده از اتوبوس‌ها و خودروهای برقی گامی موثر برای کنترل آلودگی هواست
  ۷۰ درصد از قوانین و مقررات مناطق آزاد اجرا نمی‌شود
  کدام کشور بیشترین سطح حمایت از ثروتمندان را دارد؟
  رایزنی مسئولان حج ایران و اندونزی در جاکارتا
  ۵ میلیون کارگر زیرزمینی بدون بیمه داریم
  واردات سیب ایران برای تنظیم بازار ۱.۴ میلیارد نفری هند
  موافقت نمایندگان با مسکوت ماندن لایحه تشکیل وزارت بازرگانی
  تقریظ رهبری بر مصحف شریف قرآن کریم، اوج کنگره شهدای محیط زیست بود
  درآمد گمرک یزد به ۶.۵ هزار میلیارد ریال رسید
  آزادسازی فاز دوم بلوار حضرت خدیجه (س) انجام می شود
  راه اندازی مرکز آموزش و نگهداری کودکان کار در یزد
  کارخانه های چوب در خوزستان راه‌اندازی شود
  توسعه تفریحگاه‌های دزفول در دستور کار مدیریت شهری است
  تجارت آبزیان در خوزستان تسهیل می‌شود
  آغاز توزیع شیر رایگان در مدارس خوزستان
  ۷۷ نفر متهم در اهواز دستگیر شدند
  برگزاری نخستین مدرسه هوش مصنوعی در زمینه سلامت در خوزستان
  ۱۹۴ مقاله از دبیرخانه دومین کنگره هوش مصنوعی دریافت شد
  فعالیت ۱۳ نهالستان مجوز دار در خوزستان
  عملکرد برخی هیئت‌های ورزشی خوزستان راضی کننده نیست
  کاهش قیمت جهانی، صادرات محصولات پتروشیمی را تحت تاثیر قرار داده است
  بررسی راهکارهای ارتقای امنیت اجتماعی در جلسه سران قوا
  سرلشکر باقری در بدو ورود به عراق: هدف از این سفر بررسی زمینه‌های توسعه روابط نظامی دوجانبه است
  راه درمان یبوست را بشناسید
  نرخ تورم تولید کننده در تابستان 43.2 درصد شد
  هدف نهایی طب ایرانی صرفا درمان دارویی نیست
  برگزاری نخستین مدرسه هوش مصنوعی در زمینه سلامت در خوزستان
  کارخانه های چوب در خوزستان راه‌اندازی شود
  ۱۹۴ مقاله از دبیرخانه دومین کنگره هوش مصنوعی دریافت شد
  فعالیت ۱۳ نهالستان مجوز دار در خوزستان
  برگزاری دومین جشنواره ی زعفران شهرستان دزپارت
  گذرنامه ۱۰ ساله در ایستگاه مجلس
  ۱۷۰ نوع ویروس پاپیلوما در جهان شناسایی شده‌است
  هزینه‌های درمانی بیماران اتیسم در قالب پوشش بیمه‌ای انجام می‌شود
  بازدید رئیس سازمان غذا و دارو از کارخانجات پودر شیر مشهد
  جلب مشارکت و سرمایه‌گذاری شهروندان راه مناسب تامین منابع مالی شهرهاست
  قالیباف: مردم قدرت بازپرداخت وام مسکن را ندارند
  زمان صدور سند مالکیت در روستاهای مازندران کاهش یافت
  راهکارهای رسیدن به ترانزیت ۱۰ میلیون تنی کالا بین ایران و روسیه
  مدیریت هزینه و کنترل قیمت محصولات خودرویی با داخلی‌سازی قطعات ارزبر
  گلوگاه ساختاری و فنی خودروهای برقی عمومی کجاست؟
  فراخوان سومین جشنواره استانی «تک فریم‌های کودکانه» منتشر شد
  سفر مسئولان دفتر نهاد مقام رهبری به واحد های دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان
  سه مزرعه استخراج رمز ارز غیرمجاز در شهرستان اهواز کشف شد
  تغییر کاربری خاک مجموعه کشاورزی را رنج می‌دهد
  هشدار هواشناسی خوزستان نسبت به افزایش غلظت آلاینده‌ها
  کارخانه‌های خوزستان در طرح توزیع شیر مدارس مشارکت جدی داشته باشند
  شعب ویژه رسیدگی به اختلافات عشایر در خوزستان راه‌اندازی شد
  فیلم کارگردان خوزستانی به جشنواره بین‌المللی کلمبیا راه یافت
  خانه تاریخی سوزنگر دزفول پس از رفع تصرف بازگشایی شد
  اتاق‌های بازرگانی خوزستان برای جذب سرمایه‌گذار در بخش تولید زعفران همکاری کنند
کد نمایش در سایت یا وبلاگ
  ادامه آخرین اخبار
 
 وب گردی
تصاویری خیره کننده از سطح مریخ
تصاویری خیره کننده از سطح مریخ
  6 توصیه جدی و کاربردی برای جان سالم به در بردن از پاییز 1399
6 توصیه جدی و کاربردی برای جان سالم به در بردن از پاییز 1399
  چطور و چند دقیقه نان را ضدعفونی کنیم؟
چطور و چند دقیقه نان را ضدعفونی کنیم؟
  چکار کنیم گوشی با شارژ کم خاموش نشود؟
چکار کنیم گوشی با شارژ کم خاموش نشود؟
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
خوزنا شروع فعالیت: 1388
khoozna@gmail.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار