به گزارش پایگاه خبری خوزنا حجتالاسلام و المسلمین رضا حیدری، استاد حوزه علمیه خوزستان، با اشاره به آیه شریفه 《إن الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم 》گفت:
قانون الهی این است که هرگونه تغییر در سرنوشت ملت ها و گروهها باید از طریق خود آنها صورت گیرد. باید برای تغییر اساسی اهتمام نشان دهند و پس از آن نصرت الهی را شاهد باشند. کاری که ملت ایران در سال ۵۷ انجام داد و برای تغییر انقلاب کرد و تا امروز از انقلاب خود حراست کرده است.
این استاد سطوح عالی حوزه علمیه خوزستان که روز چهارشنبه ۱۹ بهمن در ستاد فرماندهی انتظامی کلانشهر اهواز و در جمع فرماندهان و کادر و نیروهای وظیفه سخن می گفت؛ با بزرگداشت ۲۲بهمن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ملت بزرگ ایران به رهبری امام خمینی گفت: شعارهای انقلاب ما شعارهایی فطری اند لذا هیچگاه کهنه نخواهند شد؛ شعار استقلال طلبی، عزت، آزادی خواهی، عدالت، اخلاق مداری، برادری و برابری، معنویت و دین.
این استاد پژوهشگر با اشاره به اینکه پس از چند دهه استقرار نظامی مبتنی بر انقلاب اسلامی دیدگاه های متفاوتی به وجود آمده است گفت: در مقطع کنونی چند دیدگاه وجود دارد ؛ گروه اول با شمردن مشکلات و نابسامانی ها به این نتیجه می رسند که راه را اشتباه آمده ایم، نباید انقلاب می کردیم، باید با استکبار سازش کنیم، و نتایجی از این قبیل... معمولا دشمن هم همین دیدگاه را القاء میکند. گروه دوم با تکیه بر اصیل بودن اهداف و آرمان ها و حقانیت نظریه ولایت فقیه و ویژگیهای دو امام انقلاب، هرگونه نقد عملکرد دستگاهها و نهادها و آیین نامه ها و ساختارها و مسئولان را برنمی تابند و به نقدها حساسیت منفی نشان می دهند. این هر دو گروه در دو سوی افراط و تفریط اند. خطر گروهی که دیدگاه دوم را دارند اگر از گروه اول بیشتر نباشد کمتر نیست. این هردو، لبه های یک قیچی اند که ارتباط مردم با انقلاب را قطع می کنند.
دیدگاه سوم که اکثریت به آن معتقدند و دیدگاه درستی است این است که: باید با حفظ ارزشها، برخی روش ها را تغییر داد. اهداف انقلاب ما بلند و مترقی است و مبانی ما اصیل است، رهبری ما از حقانیت و مشروعیت برخوردار است و در اینها تجدید نظر نخواهیم کرد اما ناکارایی و اثربخش نبودن برخی روشهای ما و نا کارآمدی و خطای برخی مسئولان ما و نادرستی برخی ساختارهای ما اینها غیر قابل انکار است و باید در آنها تجدیدنظر کنیم. بر اساس بیانیه گام دوم، انقلاب ما یک پدیده زنده است لذا نقد ها را می شنود و عملکرد خود را ارزیابی می کند و برای تصحیح خطاهای خود آمادگی دارد.
وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به مشکلات معیشتی مردم گفت: ممکن است جوانها بپرسند با وجود ضعف ها، اختلاس ها، فاصله طبقاتی، فقر و محرومیت و کاهش قدرت خرید چگونه از انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی دفاع می کنید؟ در جواب باید گفت؛ واقعیت های موجود و وضع فعلی به هیچ وجه رضایت بخش نیست هرچند کارهای خوبی شده است. بدتر از فقر و محرومیت، وجود تبعیض یا احساس تبعیض است. اینکه مردم ببینند عده ای ویژه خواهی و ویژه خواری می کنند یا برخی مسئولان شعارهایشان با زیست فرزندان و خانواده شان همخوانی ندارد اینها بیشتر آزار دهنده است و تولید نارضایتی و خشم می کند و مقبولیت اجتماعی نظام را با خطر جدی مواجه می کند هرچند تعداد این موارد اندک باشد.
اما اگر با انصاف و اشراف بنگریم نسبت به پیش از انقلاب کارهای زیادی شده است هرچند هنوز راه نرفته بسیار داریم. وضعیت موجود تا وضعیت مطلوب فاصله دارد، فاصلهی زیادی هم دارد و باید تلاش مضاعف کرد. تلاشهای خوب زیادی در این چهل و چند سال برای بسط عدالت صورت گرفته اما روشها دقیق و اصیل و ناب و اسلامی نبوده. این یک واقعیت است. وجود ناعدالتی ها یک واقعیت است تلاشها برای بسط عدالت هم واقعیت است. تحقق عدالت نسبت به قبل از انقلاب واقعیت است راضی کننده نبودن وضع فعلی هم یک واقعیت است. لذا باید به فکر افتاد و با هم اندیشی و هم افزایی و البته پس از آن شجاعت و قاطعیت اقدامات اصلاحی را انجام داد.
|