خوزنا-نکته سنج اهوازی- یکی از خبرگزاری های داخلی ماجرای موافقت دولت با تشکیل وزارت بازرگانی را مورد بررسی قرار داده است.در این بررسی برخی کارشناسان تشکیل چنین وزارتخانه ای را صلاح ندانسته اند و گفته اند که تشکیل وزارت بازرگانی در شرایط فعلی، فارغ از آنکه موجب افزایش ناهماهنگی میان بخش های تولیدی و تجاری کشور و زیان تولیدکنندگان خواهد شد، به دلیل افزایش هزینه های دولت و ساختارهای دولتی، بر خلاف اصل ۷۵ قانون اساسی و ماده ۲۸ قانون برنامه ششم توسعه کشور است.
این کارشناسان همچنین برآورده کرده اند که تشکیل مجدد وزارت بازرگانی 10 هزار میلیارد تومان بودجه جدید میخواهد. آنها می گویند که طبق بررسی های انجام شده در سال ۱۳۹۰ که منابع مالی لازم برای اداره وزارت بازرگانی در قانون بودجه محاسبه شده بود، حدود ۹۱.۲ میلیارد تومان برای این مهم در نظر گرفته شده بود. در همان سال بودجه وزارت صنایع و معادن نیز معادل ۴۴۰ میلیارد تومان بود.اما پس از انحلال وزارت بازرگانی در سال ۹۰ و ادغام آن در وزارت صمت، منابع مالی وزارتخانه جدید دولت در سال ۱۳۹۲ به حدود ۵۵۴ میلیارد تومان تغییر کرد.
صاحبنظران ادامه می دهند که در نتیجه بودجه مورد نیاز تشکیل مجدد وزارت بازرگانی با احتساب تورم سالیانه ۱۱ سال اخیر، جابهجایی نیروهای فعلی و جذب نیروهای جدید، تشکیل پستهای جدید سازمانی، خرید و اجاره ساختمانهای جدید برای این وزارتخانه، ایجاد مراکز استانی و سایر هزینه های جاری، رقمی بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان خواهد شد. حالا اینکه این وزارتخانه اگر تشکیل شود دوباره چه دماری از اقتصاد و واردات و صادرات این مملکت در خواهد آورد هم در جای خود درست. اما ما معتقدیم بهتر است این وسط نظر ما را که نخود هرآش هستیم را هم بشنوند. بنظر ما پول چرک کف دست است بالاتر از 10 هزار میلیارد تومان هم شد مردم می دهند. چه باک؟.اصلا هرچیزی مال خود آدم باشد خوب است.از جمله وزارت بازرگانی.بعضی چیزها هم مال دیگران باشد خوب است.حالا چرا؟ عرض می کنم خدمتتان.
اولا که از قدیم گفته اند که بهترین مکان برای خواب خونه خوده آدمه.راحت ترین توالت، توالت خونه خوده آمده.راحت ترین لباس، لباسه خوده آدمه.خوش فرمون ترین ماشین، ماشینه خوده آدمه.بهترین جزوه، جوزه خوده آدمه.تمیزترین دست، دست خوده آدمه.بامزه ترین بچه، بچه خوده آدمه.ولی خوشبوترین ادکلن، ادکلنه کسیه که تو خیابون از کنارت رد میشه!
درست است که بعد از نوش جان بودجه ها ممکن است چیزی ته کاسه باقی نماند.ولی دستکم یک مدتی برای عده ای خوب می شود.عده ای که یک روز می گویند کوچک کردن دولت خوب است و یک روز دیگر اصرار به بزرگ شدنش دارند.ولی آن شیرینی بودجه را یادمان نرود.اصل داستان همان است.چون مثل آجیل شب عید است. نباید به تاریخ تمام شدن آجیل شب عید توجه کرد.آخر بادام هندی اول فروردین،پسته دوم فروردین،بادام چهارم فروردین،فندق پنجم فروردین،تخم کدو ۱۱ فروردین،تخمه ژاپنی ۱۳ فروردین و نخودچی و دیگر هله هوله های نچسب باقی مانده ته ظرف هم از۲۸ آبان به بعد تمام می شود.آیا این بدست؟!
|