این روزها تنور کاندیدای انتخاباتی یازدهمین دور مجلس شورای اسلامی داغ است. برخی نامزدهای انتخابات مجلس تجربه سالهای گذشته را داشته اند و برخی دیگر تازه نفس ، با انگیزه وانرژی مضاعف به میدان رقابت انتخاباتی آمده اند .
مهمترین اصل برای نامزدهای انتخاباتی داشتن برنامه و ایدههای عملی است این درحالیست که برخی کاندیدای مجلس جز حرف های تکراری و وعده های کاذب و تخریب دیگر رقیبان چیزی برای گفتن ندارند .
اهمیت انتخابات مجلس آنچنان است که مقام معظم رهبری آن را اساسی ترین مسئله کشور خوانده و در توصیه هایش به نامزدهای انتخاباتی تاکید داشتند ” بی محابا کاندید نشوید چرا که کنارهرمسئولیتی، تعهدی است که باید بررسی کرد می تواند آن تعهد را انجام داد یا خیر ؟ . آیت الله خامنه ای در بخش دیگری از سخنانش بیان کرده که درکشور مشکلات و گرفتاری هایی وجود دارد که برخی ناشی از تحریم ها و برخی هم ناشی از کم کاری هاست اما به دلیل آنکه در انتخابات موضوع آبروی نظام و امنیت کشور درمیان است مردم باید به میدان بیایند.”
مقام معظم رهبر انقلاب اسلامی در بیانات خود در خصوص انتخاب اصلح به شاخصه هایی مانند تدین و تقوا، توان مدیریتی، تنفر از فساد، حفظ عزت ملت، یکی بودن شعار و عمل، اخلاق و احساس مسئولیت، مرزبندی روشن با دشمن، ترجیح مصالح کلی بر مصالح منطقهای، صبر و بصیرت و سادهزیستى و پرهیز از اشرافیگری اشاره کرده اند که مردم فهیم و متدین باید برای انتخاب کاندید اصلح به این شاخصه ها توجه کنند.
مشخصا برای شرکت در انتخابات باید شرایطی ایجاد گردد که در راستای منافع ملی بوده و موجب ترغیب مردم بشود . نامزدهای انتخاباتی هم باید از توانایی، تخصص و تعهد لازم برای عمل به وعدههایشان برخوردار باشند تا شاهد رویکارآمدن مجلسی توانمند و در تراز قانون اساسی باشیم چراکه هنوز با مجلس مطلوب فاصله داریم ولی با تشکیل مجلسی توانمند از نمایندگان سالم و دارای روحیه آزادگی قدم اول برای سالمسازی جامعه برداشته میشود.
حضور مردم در انتخابات نمونه ای همبستگی اجتماعی و هم اندیشی ملی است . ازاین رو برای رسیدن به یک مجلس شایسته و راهگشا وگره گشا تعصبات گروهی وسهم خواهی ها باید کنارگذاشته واز خرده گیری نسبت به یکدیگر خودداری گردد تا اتحاد و وحدت بوجود آید .
یادداشت :شهرزاد امیری
|