حمید رضاپور
همه ناظران داخلی و خارجی اذعان دادند که ایران در آستانه دهه سرنوشت قرار دارد. دکتر رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، اخیراً در سخنانی، سه چالش دهه آینده جمهوری اسلامی را موضوع "مشکلات اقتصادی"، "آسیبهای محیط زیستی و تغییر اقلیم" و "نفوذ و جنگ نرم" معرفی کرده است؛ سه چالشی که به واقع مسائل اساسی پیش روی آینده کشور هستند.
در حوزه اقتصاد باید گفت اگر اقتصاد کشور تغییر ریل پیدا نکند و بر پایه اصول علمی، مردمی و منافع ملی قرار نگیرد، با مشکلاتی نظیر افزایش نقدینگی، کاهش ارزش پول ملی، رکود اقتصادی، افزایش نابرابری اجتجاعی و شکاف طبقاتی و... می تواند همچون یک بمب ساعتی عمل کند و آسایش، رفاه و همزیستی تاریخی ایرانیان را به چالش کشیده و امنیت ملی و حتی تمامیت ارضی کشور را با خطر روبرو سازد.
از طرف دیگر، «محیط زیست» به مثابه یک میراث بین نسلی، امروز قربانی نگاه کاسبکارانه و سودجویانه در کشور شده است؛ امری که باعث خواهد شد با تخریب طبیعت، آب، هوا و... زندگی برای انسان ها و دیگر جانوران با خطرات جدی روبرو شود. نگاه تزاحمی بین محیط زیست و توسعه که در ذهن برخی مدیران کشور وجود دارد، نگاه نادرستی است که می تواند محیط زیست را به قربانگاه ببرد.
از دیگر سو، جریان «نفوذ» به مثابه «ستون پنجم» دشمن در کشور، با تحریف حقایق، دستکاری اذهان، منحرف کردن مطالبات مردم، جابجایی اولویت های ذهنی مردم و مسئولان و اقدام علیه اولویت های ملی و مصالح جمعی، می تواند به کشور ضربه زند.
بنابراین نگاه آسیب شناسانه دکتر رضایی درخصوص خطرات پیش روی آینده کشور و انقلاب، دغدغه همه دلسوزان است و چاره اندیشی فوری درباره این چالشهای سه گانه، واجد اهمیت ضروری است.
به نظر می رسد تنها در صورتی می توانیم دست به دست هم دهیم و ارتقای مدیریت اجرایی کشور را محقق سازیم که بسترهای لازم از جمله مشارکت واقعی مردم در چارچوب نهضت شکوفایی اقتصادی فراهم شود و بدون فوت وقت و هدر دادن تواناییهای ملت ایران، در مسیر تحول آفرینی و تحقق یک ایران مرفه تر و قوی تر حرکت کنیم و به الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و تمدن نوین ایرانی اسلامی نزدیک شویم.
|