شیخ و قانون مطبوعات !
◼️ علی عبدالخانی
◼️ روزنامه نگار
▫️ اشاره: خاطرات و مطالبی از شخصیت اقتصادی و اجتماعی و صفات فردی مرحوم حاج حسن عبدالخانی وجود دارد که هر کدام می تواند برای مخاطبانِ مختلف خواندنی و جالب باشد. قسمت چهارم این سلسله مطالب را با هم می خوانیم:
🔹سالها قبل در روزنامه روزان فعالیت می کردم و به حکم تخصصم نقدی بر عملکرد یکی از مدیران محلی که از قضا رفاقتی با حاج حسن داشت نوشتم. آن شخص از نقدِ من بشدت آزرده خاطر شده، موضوع را با مرحوم حاج حسن در میان گذاشته بود.
🔹مدتها بعد متوجه شدم که حاج حسن به آن شخص گفته که منتقد از دایره انصاف خارج نشده و صرفاً بخشی از عملکرد شما را با احترام مورد انتقاد قرار داده است.
🔹مرحوم عبدالخانی به آن شخص گفته بود که: انتقاد یک فرصت طلایی و رایگان برای اصلاح است و بجای گله از شخصِ نویسنده، به نظرم ضعفها و کاستیهای کار خود را رفع بکنید و مطمئن باشید با این کار همان نویسنده شما را ستایش خواهد کرد.
🔹در آخر و با توجه به تسلط وی بر بُعد مربوط به قوانین رسانه به آن شخص گفته بود که: اگر فکر می کنید که حقی از شما ضایع شده باب مرجع قانونی برای شما باز است همچنین می توانید جوابیه بدهید و روزنامه طبق قانونِ مطبوعات موظف به انتشار توضیحات شما خواهد بود.
🔹حاج حسن با این دفاع خود نشان داد که میان کارکردهای مدنی و قبیله ای تفاوتهای زیادی وجود دارد و نمی شود آنها را با همدیگر مخلوط کرد.
◼️ علی عبدالخانی
◼️ روزنامه نگار
◼️ ۱۷ خرداد ۱۴۰۱
|