صفحه اول     درباره ما     پیوندها  
یکشنبه، 12 آذر 1402 - 10:01   
  تازه ترین اخبار:  
 یادداشت
  صحابه در رکاب حسین (ع)
  جامعه‌شناسی دینی و دیوار کوتاهش!
  از (( سنگ نگاره ها )) تا فضای مجازی
  *پارک بی بی مریم ایذه تفریگاه یا قتلگاه؟
  راز لوح پاشی و عنوان بخشی به عبدالباقی چه بود !
  زوج رئیسی و رضایی، عصر جدیدی را در عبور دولت از تفکرات اقتصادی نئولیبرال رقم می زند
  دانش بنیان را بد، گنگ و ناقص تعریف نکنید
  چرا استاندار و مجمع نمایندگان خوزستان برای احداث جاده میانبر مسجدسلیمان به الیگودرز تلاش نمی کنند؟
  چرا سیدمحسن محبوب بود؟
  محسن!
 
 گزارش
  دست دلالان از قیمت گذاری برنج کوتاه می‌شود
  آمایش سرزمین در برنامه هفتم مورد توجه قرار گیرد
  آیین نکوداشت استاد زال پور در دزفول برگزار گردید
  قطع آب کرخه در ۱۰ هزار هکتار زمین‌ کشاورزی دشت‌آزادگان
  پیاز به نرخ دلار و خرمایی که به دهان خارجی‌ها شیرین است
  آهوی ریم در دام بی تدبیری!
  فاضلاب شهری؛ بزرگترین تهدید سلامتی انسان
  از زالودرمانی تا فواید بسیار آن
  سد گتوند بلای جان کشاورزی در خوزستان
  نشست هیئت علمی موسسه ی زبان خوزی گویش(دزفولی/شوشتری) برگزار گردید
 
 معرفی کتاب
تجدید الدوارس و تحدید المدارس
- اندازه متن: + -  کد خبر: 187839صفحه نخست » آخرین اخبار دوشنبه، 29 آبان 1402 - 12:30
اعطای برند «حکمت‌بنیان» در قالب شیوه‌های تشویقی به برخی عطاری‌ها
  
خوزنا:

معاون علمی رئیس‌جمهوری در سومین جلسه شورای ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی در خصوص ساماندهی عطاری‌ها گفت: با اعطای برند «حکمت‌بنیان» در قالب شیوه‌های تشویقی به برخی از عطاری‌ها و منوط کردن کسب این برند به کسب استانداردهای خاص و البته اختیاری می‌توانیم اقبال به گیاهان دارویی را جهت‌دهی کنیم.

 ایسنا، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی در سومین جلسه شورای ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی که به همت ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی و با حضور جمعی از اعضای این شورا در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان برگزار شد، اظهار کرد: طب سنتی، علیرغم تاکیدات حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری کماکان مظلوم و مهجور است و نیاز به اهتمام جدی‌تری در این حوزه داریم.

وی در خصوص ساماندهی عطاری‌ها، ادامه داد: ساماندهی عطاری دو بعد دارد؛ نخست، ارائه مجوز که ما در معاونت علمی نمی‌توانیم به آن ورود کنیم و به وزارت بهداشت مرتبط است، اما بعد دوم، اعطاء برند «حکمت‌بنیان» در قالب شیوه‌های تشویقی به برخی از عطاری‌ها است و طی آن، کسب این برند را منوط به احصاء استانداردهای خاص و البته اختیاری کنیم و همین شیوه را ترویج دهیم. 

به باور او، با این کار می‌توان اقبال به گیاهان دارویی را جهت‌دهی کرد.

نکته دیگری که معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری بر آن تاکید داشت، ضرورت حضور همه اعضا به‌ویژه وزرای علوم، بهداشت، صنعت و معدن، جهاد کشاورزی و کار در جلسات شورا بود و در این راستا، پیشنهاد کرد جلسات آتی شورا را به شکلی ماموریت‌گرا مشخصا به ماموریت‌های یک وزارتخانه معطوف شود تا بتوان از حضور وزرا در جلسات بهره برد.

طب سنتی، برآمده از فرهنگ و تمدن ایران است

محمدرضا شمس اردکانی، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی در این جلسه گفت: بحث طب سنتی و گیاهان دارویی نخست از آن جهت که توحیدمحور و کل‌نگر است، دوم  به سبب این که برآمده از فرهنگ و تمدن ایران است و سوم اینکه امروز هم در حوزه سلامت و سبک زندگی کاربرد دارد، به موضوعی خاص بدل شده‌ است.

وی ادامه داد: بازار پیش روی طب سنتی، بازاری پنج هزار میلیارد دلاری است و با توجه به موقعیت جغرافیایی و ظرفیت قابل توجهی که در کشت و تولید گیاهان دارویی داریم، می‌توانیم سهم ۲۰ درصدی را در این بازار داشته باشیم که خود عدد قابل توجهی است. یکی از مهم‌ترین رویکردهای ما در این حوزه، بهره‌گیری از ظرفیت بخش خصوصی و استفاده از هوش مصنوعی است.

در ادامه، دکتر مهدی سیف سهندی، دبیر سابق ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی به ارائه گزارشی از عملکرد شورای ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی پرداخت و برنامه‌های کلان این شورا را در سه دسته «صنعت»، «کشاورزی» و «سلامت»( طب سنتی) تقسیم‌بندی کرد.

وی همچنین در ادامه اهداف برنامه عملیاتی توسعه زیست‌بوم نوآوری، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی را در سه دسته نشاند؛ نخست «توسعه آموزش، پژوهش، خدمات و تولید در طب سنتی»، دوم «تکمیل زنجیره ارزش صنعت گیاهان دارویی و تولید محصولات فناورانه» و سوم «ترویج توسعه فرهنگی و روابط بین‌الملل».

سیف سهندی، مرکز جامع طب سنتی، تولید دارو و فرآورده‌های گیاهی و طبیعی، تجهیزات پاراکلینیک طب‌سنتی، ساماندهی اسناد علمی و میراث مکتوب دانشمندان اسلامی، ایجاد زنجیره ارزش گیاهان دارویی، پالایشگاه گیاهان دارویی، بانک ملی اطلاعات گیاهان دارویی، توسعه روابط بین‌المللی و توسعه اکوسیستم نوآوری و صندوق پژوهش و فناوری را از جمله اقداماتی دانست که این شورا عملیاتی کرده‌‍‌ است.

بستر لازم برای توسعه بازار صادراتی گیاهان دارویی با توجه به تنوع موجود فراهم است

پیمان صالحی، دبیر شبکه ملی پژوهش و فناوری گیاهان دارویی ظرفیت صادراتی نیز، بحث خود را در مورد ساماندهی طب سنتی و گیاهان دارویی با این نکته که ظرفیت ماده ۱۳ در قانون مالیات ۱۴۰۲ را از دست ندهیم، آغاز کرد و گفت: شرکت‌ها اغلب از ورود و سرمایه‌گذاری در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی نگرانی دارند و با اعطای تارگت سه درصدی به آن‌ها می‌توانیم انگیزه لازم را برای سرمایه‌‎گذاری در آنها ایجاد کنیم.

وی همچنین، به ظرفیت صادراتی گیاهان دارویی پرداخت و تاکید کرد: بستر لازم برای توسعه بازار صادراتی گیاهان دارویی با توجه به تنوعی که در این حوزه داریم، فراهم است و با ظرفیتی که ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی و مرکز تعاملات بین‌المللی معاونت علمی دارد، می‌توان این مهم (صادرات گیاهان دارویی) را به شکل گسترده‌تری بسط داد.

لیلا مرادی که به نمایندگی از وزارت صنعت، معدن و تجارت در جلسه حضور داشت هم بحث خود را بر مساله عطاری‌ها متمرکز کرد و علیرغم اینکه این بخش را بیشتر صنفی می‌دید، تاکیدکرد: برای ساماندهی این بخش به ورود و کمک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیاز جدی داریم. از آنجا که معاونت علمی نیز از قدرت اجرایی لازم برخوردار است، می‌تواند زمینه را برای تحقق این هم‌افزایی و کار بین بخشی فراهم کند.

در توسعه بازار ضابطه‌مند و هدفمند گیاهان دارویی، وزارت بهداشت حرف اول را می‌زند

خدادوست، معاون منابع انسانی توسعه مدیریت دانشگاه شهید بهشتی گفت: با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، اتفاقات خوبی در این حوزه رخ داده است و اساسا ۱۶، ۱۷ سال است که به این حوزه توجه حاکمیتی شده‌ است، اما متولی اصلی این حوزه وزارت بهداشت است و در توسعه بازار ضابطه‌مند و هدفمند گیاهان دارویی، وزارت بهداشت و مشخصا پزشکان حرف اول را می‌زنند؛ به تعبیری پزشک است که بازار را تعیین می‌کند و استفاده غیر علمی از گیاهان دارویی و عطاری‌های غیرمجاز به نظام سلامت آسیب می‌زند.

وی تاکید کرد: طب سنتی باید جزئی از نظام سلامت باشد و این استراتژی‌ای است که در برخی کشورها همچون چین، کره جنوبی و هند در دستور کار است و ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی حکم نخ تسبیح را دارد و اگر ظرفیت سازی نکنیم، همه تلاش‌ها بار نظام سلامت خواهد شد.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، در این جلسه نکات دیگری از سوی دیگر حضار اعم از پوشش بیمه‌ای خدمات حوزه طب سنتی، ادغام طب ایرانی در نظام سلامت و ضرورت تقویت کار بین بخشی طرح شد.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
  مخاطب گرامی: از انتشار نظرات تکراری ، بدون نام ونشان و یا حاوی کلمات توهین آمیز معذوریم
  کد امنیتی:
 
 آخرین اخبار
  پوشش بیمه‌ای هزینه‌های خدمات درمانی بیماران اتیسم
  کاهش ۸ ساعته فشار خون با ورزشی ساده
  والدین جای موبایل و کتاب را برای کودک عوض کنند
  رشد ۴ برابری ترافیک پستی خرید اینترنتی خوزستان در آبان ماه
  استفاده از اتوبوس‌ها و خودروهای برقی گامی موثر برای کنترل آلودگی هواست
  ۷۰ درصد از قوانین و مقررات مناطق آزاد اجرا نمی‌شود
  کدام کشور بیشترین سطح حمایت از ثروتمندان را دارد؟
  رایزنی مسئولان حج ایران و اندونزی در جاکارتا
  ۵ میلیون کارگر زیرزمینی بدون بیمه داریم
  واردات سیب ایران برای تنظیم بازار ۱.۴ میلیارد نفری هند
  موافقت نمایندگان با مسکوت ماندن لایحه تشکیل وزارت بازرگانی
  تقریظ رهبری بر مصحف شریف قرآن کریم، اوج کنگره شهدای محیط زیست بود
  درآمد گمرک یزد به ۶.۵ هزار میلیارد ریال رسید
  آزادسازی فاز دوم بلوار حضرت خدیجه (س) انجام می شود
  راه اندازی مرکز آموزش و نگهداری کودکان کار در یزد
  کارخانه های چوب در خوزستان راه‌اندازی شود
  توسعه تفریحگاه‌های دزفول در دستور کار مدیریت شهری است
  تجارت آبزیان در خوزستان تسهیل می‌شود
  آغاز توزیع شیر رایگان در مدارس خوزستان
  ۷۷ نفر متهم در اهواز دستگیر شدند
  برگزاری نخستین مدرسه هوش مصنوعی در زمینه سلامت در خوزستان
  ۱۹۴ مقاله از دبیرخانه دومین کنگره هوش مصنوعی دریافت شد
  فعالیت ۱۳ نهالستان مجوز دار در خوزستان
  عملکرد برخی هیئت‌های ورزشی خوزستان راضی کننده نیست
  کاهش قیمت جهانی، صادرات محصولات پتروشیمی را تحت تاثیر قرار داده است
  بررسی راهکارهای ارتقای امنیت اجتماعی در جلسه سران قوا
  سرلشکر باقری در بدو ورود به عراق: هدف از این سفر بررسی زمینه‌های توسعه روابط نظامی دوجانبه است
  راه درمان یبوست را بشناسید
  نرخ تورم تولید کننده در تابستان 43.2 درصد شد
  هدف نهایی طب ایرانی صرفا درمان دارویی نیست
  برگزاری نخستین مدرسه هوش مصنوعی در زمینه سلامت در خوزستان
  کارخانه های چوب در خوزستان راه‌اندازی شود
  ۱۹۴ مقاله از دبیرخانه دومین کنگره هوش مصنوعی دریافت شد
  فعالیت ۱۳ نهالستان مجوز دار در خوزستان
  برگزاری دومین جشنواره ی زعفران شهرستان دزپارت
  گذرنامه ۱۰ ساله در ایستگاه مجلس
  ۱۷۰ نوع ویروس پاپیلوما در جهان شناسایی شده‌است
  هزینه‌های درمانی بیماران اتیسم در قالب پوشش بیمه‌ای انجام می‌شود
  بازدید رئیس سازمان غذا و دارو از کارخانجات پودر شیر مشهد
  جلب مشارکت و سرمایه‌گذاری شهروندان راه مناسب تامین منابع مالی شهرهاست
  قالیباف: مردم قدرت بازپرداخت وام مسکن را ندارند
  زمان صدور سند مالکیت در روستاهای مازندران کاهش یافت
  راهکارهای رسیدن به ترانزیت ۱۰ میلیون تنی کالا بین ایران و روسیه
  مدیریت هزینه و کنترل قیمت محصولات خودرویی با داخلی‌سازی قطعات ارزبر
  گلوگاه ساختاری و فنی خودروهای برقی عمومی کجاست؟
  فراخوان سومین جشنواره استانی «تک فریم‌های کودکانه» منتشر شد
  سفر مسئولان دفتر نهاد مقام رهبری به واحد های دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان
  سه مزرعه استخراج رمز ارز غیرمجاز در شهرستان اهواز کشف شد
  تغییر کاربری خاک مجموعه کشاورزی را رنج می‌دهد
  هشدار هواشناسی خوزستان نسبت به افزایش غلظت آلاینده‌ها
  کارخانه‌های خوزستان در طرح توزیع شیر مدارس مشارکت جدی داشته باشند
  شعب ویژه رسیدگی به اختلافات عشایر در خوزستان راه‌اندازی شد
  فیلم کارگردان خوزستانی به جشنواره بین‌المللی کلمبیا راه یافت
  خانه تاریخی سوزنگر دزفول پس از رفع تصرف بازگشایی شد
  اتاق‌های بازرگانی خوزستان برای جذب سرمایه‌گذار در بخش تولید زعفران همکاری کنند
کد نمایش در سایت یا وبلاگ
  ادامه آخرین اخبار
 
 وب گردی
تصاویری خیره کننده از سطح مریخ
تصاویری خیره کننده از سطح مریخ
  6 توصیه جدی و کاربردی برای جان سالم به در بردن از پاییز 1399
6 توصیه جدی و کاربردی برای جان سالم به در بردن از پاییز 1399
  چطور و چند دقیقه نان را ضدعفونی کنیم؟
چطور و چند دقیقه نان را ضدعفونی کنیم؟
  چکار کنیم گوشی با شارژ کم خاموش نشود؟
چکار کنیم گوشی با شارژ کم خاموش نشود؟
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
خوزنا شروع فعالیت: 1388
khoozna@gmail.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار