صفحه اول     تماس با ما     پیوندها     درباره ما  
جمعه، 28 دی 1403 - 10:48   
  تازه ترین اخبار:  
 پربازدیدترین اخبار
  پرداخت وام اشتغالزایی به سربازان
  شاخص کیفیت هوای ۹ شهر خوزستان در شرایط آلوده قرار دارد
  نصیرنیا مجدداً رییس هیات مدیره استقلال خوزستان شد
  نصب ۵ هزار سامانه خورشیدی برای مددجویان
  رشد ۵۰ درصدی حجم تجارت ایران و تاجیکستان
  بخشی از ناترازی‌ها با همراهی مردم حل شدنی است
  چگونه پیامک قبض تلفن ثابت را دریافت کنیم؟
  نتایج امتحانات نهایی دیماه دوازدهمی ها اعلام شد/ امکان اعتراض به نتایج تا ۷۲ ساعت
  تقدیر کانون بازنشستگان و معاون درمان سازمان تامین اجتماعی ازمدیریت درمان خوزستان
  توقیف بیش از ۹۰۰ خودروی شوتی
  توسعه حمل‌ونقل عمومی و بهبود کیفیت سوخت در اولویت کارگروه آلودگی هوا است
  حضرتی: انتقال آرمان‌های شهدا به نسل جوان از ضرورت‌ها است
  دعوت به راهپیمایی جمعه نصر و جشن پیروزی در سراسر کشور
  اهواز میزبان انتخابی تیم‌ملی نونهالان بوکس شد
 
 یادداشت
  لزوم خدمت دائمی پزشکان متخصص در مناطق محروم
  غنی سازی اوقات فراغت با اقتصاد
  حریق در بیشه
  اربعین؛ نمایش بزرگی از اقتدار و ظرفیت جامعه اسلامی
  عامل موفقیت دکترین نظامی کشور چیست؟
  لزوم مبارزه با مبانی دیکته شده غربی ها
  عشق و ارادت علامه امینی به مولا علی (ع)
  صحابه در رکاب حسین (ع)
  جامعه‌شناسی دینی و دیوار کوتاهش!
  از (( سنگ نگاره ها )) تا فضای مجازی
 
 گزارش
  چرخشِ چرخه‌ی امید در تولید
  دست دلالان از قیمت گذاری برنج کوتاه می‌شود
  آمایش سرزمین در برنامه هفتم مورد توجه قرار گیرد
  آیین نکوداشت استاد زال پور در دزفول برگزار گردید
  قطع آب کرخه در ۱۰ هزار هکتار زمین‌ کشاورزی دشت‌آزادگان
  پیاز به نرخ دلار و خرمایی که به دهان خارجی‌ها شیرین است
  آهوی ریم در دام بی تدبیری!
  فاضلاب شهری؛ بزرگترین تهدید سلامتی انسان
  از زالودرمانی تا فواید بسیار آن
  سد گتوند بلای جان کشاورزی در خوزستان
 
 وب گردی
- اندازه متن: + -  کد خبر: 194167صفحه نخست » آخرین اخبار دوشنبه، 23 بهمن 1402 - 13:16
ایران در تولید ۲۲ محصول کشاورزی، جزء ۷ کشور برتر دنیا است
  
خوزنا :

بر اساس آمار جهانی فائو ایران در تولید ۲۲ محصول کلیدی در حوزه کشاورزی، در بین ۷ کشور برتر دنیا قرار دارد.

 خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی مرکز، یک‌صد و پنجاه و هفتمین نشست علمی - تخصصی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده نگری با عنوان "کشت فراسرزمینی؛ امنیّت آب و غذا" برگزار شد. در این نشست علی کیانی‌راد؛ رئیس مؤسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی به عنوان مدیر علمی نشست و رضا فتوحی؛ مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح کشت فراسرزمینی و سیّد فخرالدّین عامریان؛ رئیس انجمن کشت فراسرزمینی ایران به‌عنوان سخنرانان در این نشست به ایراد نقطه‌نظرات خود پرداختند.

در ابتدای نشست علی کیانی‌راد؛ رئیس مؤسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی به عنوان مدیر علمی نشست، ضمن اشاره به توجه دنیا به کشاورزی فراسرزمینی گفت: عبارت کشت فراسرزمینی اصطلاح اشتباهی است که به جای کشاورزی فراسرزمینی مورد استفاده واقع شده است، چون کشت فراسرزمینی تنها محدود به محصولاتی می‌شود که باید کشت شوند و این درحالی است که کشاورزی فراسرزمینی می‌تواند بسیار فراتر از محصولات کشتی باشد. در دنیا تقریباً بعد از دهه ۱۹۸۰ به کشاورزی فراسرزمینی توجه شده است. در ایران نیز اوج‌گیری این مفهوم در وزارت جهاد کشاورزی به اواخر سال ۱۳۹۲ بازمی‌گردد که وزیر وقت جهاد کشاورزی یک مأموریتی را به مؤسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی دادند که یک سری مطالعات در رابطه با سابقه، موانع و مشکلات کشاورزی فراسرزمینی انجام شود تا در نهایت به یک آئین‌نامه ختم بشود. پیش‌نویس این آئین‌نامه در ۳۵ ماده به هیأت دولت ارائه شد و پس از اعمال نظرات کارشناسانه، نهایتاً آئین‌نامه کشت فراسرزمینی در تاریخ ۲۹ فروردین‌ماه ۱۳۹۵ در هشت ماده به تصویب هیئت وزیران رسید.

وی ادامه داد: در این آئین‌نامه اجرایی تکالیف هر یک از دستگاه‌های اجرایی مشخص شده است. به عنوان مثال در ماده ۲ این آئین‌نامه تکالیف وزارت جهاد کشاورزی، در ماده ۳ تکالیف وزارت امور خارجه، در ماده ۴ تکالیف وزارت امور اقتصادی و دارایی، در ماده ۵ تکالیف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، در ماده ۶ تکالیف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در ماده ۷ تکالیف صندوق توسعه ملی مشخص شده است. در این میان وظیفه اصلی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی بود.

در ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ وزیر وقت جهاد کشاورزی جناب آقای ساداتی نژاد، نظام‌نامه کشاورزی فراسرزمینی را ابلاغ کردند. این نظام‌نامه تکالیف وزارت جهاد کشاورزی در حوزه کشاورزی فراسرزمینی را به صورت عملیاتی و اجرایی مشخص کرده است.

در ادامه این نشست سیّد فخرالدّین عامریان؛ رئیس انجمن کشت فراسرزمینی ایران، در مورد کشاورزی فراسرزمینی گفت: کشورهای دیگر خیلی وقت پیش وارد فعالیت در این حوزه شده‌اند. به نظر من در کشور ما از سال ۱۳۸۸ با سفری که آقای دکتر احمدی‌نژاد رئیس جمهور وقت به برزیل داشتند موضوع کشت فراسرزمینی و خرید زمین‌های فراسرزمینی شروع شد. در آن زمان در کشور برزیل قوانین سختی را برای فروش زمین به سایر کشورها وضع نکرده بود، در همان زمان زمین یک میلیون هکتاری در اختیار کشور ما قرار گرفت و مقرر شد تجار، سرمایه‌گذاران یا کشاورزان ما شروع به خرید این زمین‌ها کنند که متأسفانه انجام نشد.

عامریان افزود: وقتی که از کشاورزی فراسرزمینی یا همان کشت فراسرزمینی صحبت می‌شود چیزی که در ذهن افراد متبلور می‌شود این است که کشاورزان باید این کار را بکنند در حالی که اطلاع دارید خیلی از کشاورزهای ما دارای یک زمین در مقیاس زیر ۱۰ هکتار هستند و کشاورزی به صورت سنتی را تا امروز انجام می‌دادند. به همین دلیل سرمایه‌گذاری در سایر کشورها برای کشاورزان کشور ما خیلی سخت و دشوار است. بنابراین باید سرمایه‌گذارانی وجود داشته باشند چه از طرف بخش خصوصی و چه دولت که در زمینه کشت فراسرزمینی سرمایه گذاری کنند.

رئیس انجمن کشت فراسرزمینی ایران در ادامه به بیان مشکلات موجود در موضوع کشت فراسرزمینی پرداخت و گفت: اول اینکه یک نظام‌نامه مناسب که وزارت جهاد کشاورزی در زمینه کشت فراسرزمینی تصویب کرده باشد تا چند وقت پیش وجود نداشت و در طی دو سال اخیر این نظام‌نامه در حال اجرایی‌سازی است. دوم اینکه در حال حاضر بانک مرکزی هیچ‌گونه قانونی برای تخصیص ارز در حوزه کشت فراسرزمینی ندارد و این مورد مهم‌ترین قفل در خرید زمین‌های کشاورزی در کشورهای دیگر است. مشکل دیگر در کشت فراسرزمینی خرید محصولاتی نظیر دانه‌های روغنی از سایر کشورها است که در این مورد باید دولت با کشاورزان فراسرزمینی درخصوص تأمین دانه‌های روغنی از قبیل ذرت، جو، گندم و… ارتباط داشته باشد تا بتواند محصولاتی از این قبیل را با قیمت ارزان‌تری خریداری کند.

در ادامه نشست رضا فتوحی؛ مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح کشت فراسرزمینی، ضمن اشاره به حمایت از بخش خصوصی در توسعه کشورها، گفت: باید از بخش خصوصی حمایت شود تا آنها بتوانند با حمایت دولت از بخش خصوصی، در سایر کشورها ورود کرده و بتوانیم از منابع آب و خاک دنیا استفاده کنیم.

فتوحی افزود: در تمام دنیا امنیت غذایی بسیار حائز اهمیت است و در نظام جمهوری اسلامی ایران نیز هم بنیان گذار انقلاب اسلامی و هم مقام معظم رهبری در بیانات خودشان بخش کشاورزی را در رأس امور قرار داده‌اند و ما بایستی امنیت غذایی را ویژه‌تر از گذشته ببینیم.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی در تعریف امنیت غذایی گفت: امنیت غذایی به این معنی است که مجموعه انسان‌ها به غذای کافی و سالم دسترسی داشته باشند تا هم غذای کافی برای افراد وجود داشته باشد و هم با سلامت غذایی، یک پیشگیری در سلامت جسمی و روحی انسان‌ها وجود داشته باشد. اگر در امنیت غذایی کاستی وجود داشته باشد موجب ایجاد خساراتی در بهداشت و سلامت افراد می‌گردد. موضوع مهم دیگر در امنیت غذایی دسترسی به غذا و پایداری دسترسی به غذا برای افراد است، یعنی غذای کافی و همیشگی برای همه افراد وجود داشته باشد.

وی در مورد آمارهای موجود در حوزه کشت فراسرزمینی در ایران گفت: بر اساس آمار جهانی فائو، ایران در تولید ۲۲ محصول کلیدی در حوزه کشاورزی، در بین ۷ کشور برتر دنیا قرار دارد. کشور ما در تولید محصولاتی مثل پسته، زعفران و خرما جزو کشورهای برتر دنیاست.

رضا فتوحی ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که خاک و اقلیم مناسب در سراسر جهان به صورت یکسان توزیع نشده است و این امر در کشور ما هم صادق است؛ در نتیجه باید با سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی بستری را فراهم کنیم تا بتوانیم از شرایط اقلیمی و منابع آب و خاک سایر کشورها برای بهبود امنیت غذایی در کشور خودمان استفاده کنیم.

وی در انتهای سخنان خود به ارائه راهکارها برای بهبود عملکرد کشاورزی فراسرزمینی پرداخت و مواردی از جمله، ایجاد بستر سرمایه‌گذاری در کشورهای هدف برای حفظ و ایجاد امنیت غذایی، ارتباط و تعامل سازنده با کشورهایی که منابع آبی و خاکی مناسب دارند، آینده‌نگری نیازها و برنامه مناسب برای رفع آنها و اعلام حمایت همه‌جانبه ایران از سرمایه‌گذاران خارجی در بحث کشت فراسرزمینی را از جمله این راهکارها یاد کرد.

در ادامه نشست، علی کیانی‌راد؛ رئیس مؤسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی به عنوان مدیر علمی نشست، در جمع‌بندی این نشست گفت: اهداف کشورها از کشاورزی فراسرزمینی و سرمایه‌گذاری در آن، در ۴ دسته کلی قرار می‌گیرد. هدف اول برای تأمین کالاهایی است که امکان تولید آن در کشور مبدأ وجود ندارد و باید در کشور مقصد تولید شود، هدف دوم افزایش عمق نفوذ سیاسی در سایر کشورها است، هدف سوم صدور فناوری و خدمات فنی و مهندسی حوزه کشاورزی به سایر کشورها و هدف چهارم نیز در جهت فعالیت برای رسیدن به سه هدف مذکور است.

در انتهای نشست، کارشناسان و صاحب‌نظرانی که به صورت حضوری و مجازی در نشست شرکت داشتند به بیان نقطه‌نظرات و سوالات خود پرداختند.

شایان‌ذکر است این نشست روز سه‌شنبه ۱۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۲، به‌صورت حضوری و مجازی و با مشارکت دستگاه‌های اجرایی ملی و استانی، دانشگاه‌ها، اندیشکده‌ها و مراکز پژوهشی کشور در سالن دکتر عظیمی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری برگزار شد.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
  مخاطب گرامی از انتشار نظرات تکراری و یا به زبانی غیر از فارسی و یا حاوی توهین معذوریم
  کد امنیتی:
 
 آخرین اخبار
  تنها ۴۴ درصد ظرفیت سدهای کشور پر است
  شهدای انتظامی با جان خود امنیت و آرامش کشور را تضمین کردند
  روغن وارد بازار می شود
  دستور وزیر راه برای ارتقای خدمات در سفرهای نوروزی
  پیش‌بینی بارش برف در ارتفاعات خوزستان
  توسعه کشاورزی خوزستان در دستور کار
  ۷۵ جراحی رایگان آب مروارید چشم در دزفول انجام شد
  اجرای ۹۰ کیلومتر عملیات شانه‌سازی محورهای شهرستان لالی
  تشکیل کمیته اختصاصی برای حل مشکل سوخت کشاورزی در دزفول
  ضرورت حمایت‌ از کارآفرینان جوان و استارت آپ‌ها
  دعوت به راهپیمایی جمعه نصر و جشن پیروزی در سراسر کشور
  نصیرنیا مجدداً رییس هیات مدیره استقلال خوزستان شد
  اهواز میزبان انتخابی تیم‌ملی نونهالان بوکس شد
  تقدیر کانون بازنشستگان و معاون درمان سازمان تامین اجتماعی ازمدیریت درمان خوزستان
  پرداخت وام اشتغالزایی به سربازان
  نتایج امتحانات نهایی دیماه دوازدهمی ها اعلام شد/ امکان اعتراض به نتایج تا ۷۲ ساعت
  چگونه پیامک قبض تلفن ثابت را دریافت کنیم؟
  رشد ۵۰ درصدی حجم تجارت ایران و تاجیکستان
  بخشی از ناترازی‌ها با همراهی مردم حل شدنی است
  ایجاد اشتغال پایدار با توسعه صنایع دستی و گردشگری در خوزستان
  الزام قانونی برای ایجاد کمربند سبز در شهر‌های خوزستان
  تحویل واحد‌های ساخته شده مسکن تا پایان سال جاری
  تمدید پذیرش تکمیل ظرفیت کارشناسی بدون آزمون پیام نور
  همتی: روابط اقتصادی ایران و تاجیکستان در یک سال اخیر ۵۰ درصد رشد داشت
  توسعه حمل‌ونقل عمومی و بهبود کیفیت سوخت در اولویت کارگروه آلودگی هوا است
  ایران جایگاه سومین تولیدکننده اوپک را حفظ کرد
  حضرتی: انتقال آرمان‌های شهدا به نسل جوان از ضرورت‌ها است
  رییس جمهور به همراه ۱۰ عضو هیات دولت به خوزستان سفر خواهد کرد
  نصب ۵ هزار سامانه خورشیدی برای مددجویان
  صدور دسته چک از یکشنبه منوط به ثبت اطلاعات در سامانه اسکان شد
  هزینه بخشی از مالیات صنایع خوزستان در بخش تحقیقات، تحول حوزه فناوری را به دنبال دارد
  نصب بیش از ۲ هزار تجهیزات ترافیکی در محورهای شوشتر
  شاخص کیفیت هوای ۹ شهر خوزستان در شرایط آلوده قرار دارد
  مسمومیت چهار نفر بر اثر استنشاق گاز مونوکسیدکربن در گتوند
  توقیف بیش از ۹۰۰ خودروی شوتی
  آماده باش امدادگران در پی هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۷ استان
  وزیر: بیش از ۵۰۰هزار دانش‌آموز در آیین اعتکاف شرکت کردند
  ارائه تسهیلات ویژه به سرمایه‌گذاران انرژی‌های تجدیدپذیر
  افزایش ۱۸۶ درصدی مستمری مددجویان کمیته امداد
  عملیات اجرایی مسیر شادگان به دارخوین در سفر رییس جمهور تعیین تکلیف می‌شود
  امضای ۱۳ سند همکاری بین فعالان اقتصادی ایران و تاجیکستان
  معاون عمرانی استاندار خوزستان منصوب شد
  توسعه صنایع دستی و گردشگری در ایجاد اشتغال پایدار موثر است
  کشف بیش از ۸۲۶ هزار لیتر سوخت قاچاق و دستگیری ۵۳ نفر در خوزستان
  سه‌راهی سیاه منصور - چهارراه آوج در دزفول بهسازی شد
  ادامه آخرین اخبار
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
خوزنا شروع فعالیت: 1388
khoozna@gmail.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار