صفحه اول     تماس با ما     پیوندها     درباره ما  
سه شنبه، 25 اردیبهشت 1403 - 03:25   
  تازه ترین اخبار:  
 پربازدیدترین اخبار
  هزینه هر بیمار تالاسمی به ۱۵ میلیون تومان در هر ماه رسیده است
  شیرخشک یارانه ای فقط برای کودکان زیر ۲ سال است
  هدف وزارت کار از اصلاح قانون بیمه بیکاری چیست؟
  ایران اسلامی در اوج اقتدار؛
  آغاز بهار روابط تجاری و اقتصادی ایران و هند
  ۵۴۵ فرصت شغلی توسط بسیج سازندگی دزفول ایجاد شد
  افزایش قیمت نفت در بازار جهانی
  "رویداد ملی فضایی" گامی برای پرورش نخبگان فضایی ایران
  اتصال واحد ۶ نیروگاه رامین اهواز به شبکه سراسری برق
  تولد بیش از ۲۱ هزار نوزاد در کردستان طی یک‌سال اخیر
  نائب قهرمانی فولادخوزستان درلیگ برتر فوتبال نوجوانان
  ایران آماده تولید بنزین یورو ۵ می شود
  معلم خوزستانی جایگاه نخست جشنواره ملی سنجش کلاسی را کسب کرد
  برگزاری نشست کمیته ارتقاء راهبردی خدمات بخش اورژانس بیمارستان بافق
 
 یادداشت
  اربعین؛ نمایش بزرگی از اقتدار و ظرفیت جامعه اسلامی
  عامل موفقیت دکترین نظامی کشور چیست؟
  لزوم مبارزه با مبانی دیکته شده غربی ها
  عشق و ارادت علامه امینی به مولا علی (ع)
  صحابه در رکاب حسین (ع)
  جامعه‌شناسی دینی و دیوار کوتاهش!
  از (( سنگ نگاره ها )) تا فضای مجازی
  *پارک بی بی مریم ایذه تفریگاه یا قتلگاه؟
  راز لوح پاشی و عنوان بخشی به عبدالباقی چه بود !
  زوج رئیسی و رضایی، عصر جدیدی را در عبور دولت از تفکرات اقتصادی نئولیبرال رقم می زند
 
 گزارش
  دست دلالان از قیمت گذاری برنج کوتاه می‌شود
  آمایش سرزمین در برنامه هفتم مورد توجه قرار گیرد
  آیین نکوداشت استاد زال پور در دزفول برگزار گردید
  قطع آب کرخه در ۱۰ هزار هکتار زمین‌ کشاورزی دشت‌آزادگان
  پیاز به نرخ دلار و خرمایی که به دهان خارجی‌ها شیرین است
  آهوی ریم در دام بی تدبیری!
  فاضلاب شهری؛ بزرگترین تهدید سلامتی انسان
  از زالودرمانی تا فواید بسیار آن
  سد گتوند بلای جان کشاورزی در خوزستان
  نشست هیئت علمی موسسه ی زبان خوزی گویش(دزفولی/شوشتری) برگزار گردید
 
 وب گردی
- اندازه متن: + -  کد خبر: 197740صفحه نخست » آخرین اخبار جمعه، 10 فروردین 1403 - 17:29
شاخص دندان‌های پوسیده کودکان در ۱۲ استان بالاتر از میانگین کشوری است
  
خوزنا :

آمارها نشان می‌دهد میانگین ملی شاخص دندان‌های پوسیده، از دست رفته و پُر شده در کودکان ۶ و ۱۲ ساله به‌ترتیب ۵.۸۴ و ۱.۸۴ است که این شاخص در ۱۲ استان بالاتر از میانگین کشوری است. 

 ایرنا، امروزه پوسیدگی دندانی درمان نشده در دندان های دائمی، شایع ترین بیماری در تمام جوامع بشری است که آثار اجتماعی و اقتصادی گسترده ای دارد. درمان های دندانپزشکی نیز همیشه جزو گران ترین درمان ها در میان تمام بیماری های مزمن بوده است و بار اقتصادی زیادی هم بر افراد و هم بر سیستم های مراقبت بهداشتی تحمیل می کند؛ کشور ما نیز از این قاعده مستثنا نیست و لازم است ضمن احصای چالش های حوزه بهداشت دهان و دندان، پیشنهادهای لازم به منظور ارتقای وضعیت موجود تعیین شوند.

بر این اساس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی به بررسی چالش ها و راهکارهای خدمات بهداشتی و درمانی دهان و دندان در ایران پرداخته و در این باره آورده است: چالش های ارتقای سلامت دهان و دندان در سه بُعد بهداشت و پیشگیری، درمان و آموزش دسته بندی شده است. از جمله چالش های حوزه بهداشت و پیشگیری می توان به دانش ناکافی مراقبین سلامت و مادران باردار درخصوص سلامت دهان و دندان، اجتناب از ارائه خدمات دندانپزشکی توسط برخی از دندانپزشکان شاغل در مراکز بهداشتی به مادران باردار (به دلیل عدم وجود راهنمای ارائه خدمات، نداشتن بیمه مسئولیت و ترس از شکایات احتمالی) و ناکافی بودن منابع انسانی مربوط به حوزه بهداشت و پیشگیری در مدارس اشاره کرد.

توزیع نامناسب دندانپزشکان در استان های کشور و همچنین عدم پوشش کافی هزینه های مربوطه توسط بیمه ها از جمله چالش های مهم حوزه درمان است. نبود تعداد کافی هیات علمی و فقدان برنامه اثربخش برای نگهداشت ایشان و همچنین برنامه آموزشی درمان محور، از جمله چالش هایی است که درخصوص حوزه آموزش دندانپزشکی اعلام می شود.

بر اساس نتایج آخرین پیمایش هزینه - درآمد خانوار در سال ۱۴۰۰ در ایران، سهم خدمات دندانپزشکی از کل پرداخت از جیب هزینه‌های سلامت در سطح کل جمعیت، ۲۱.۱۴ درصد است. بدین ترتیب، پس از دارو (۳۱.۸۴ درصد)، خدمات دندانپزشکی در رتبه دوم سهم پرداخت از جیب کل قرار دارد.

علاوه‌بر این، در شاخص هزینه‌های کمرشکن که بر اساس روش سازمان بهداشت جهانی، به‌صورت بالاتر رفتن پرداخت‌های مستقیم از جیب از ۲۵ درصد از کل هزینه‌های مصرفی و ۴۰ درصد از ظرفیت پرداخت خانوار تعریف می‌شود، در سطح کل جمعیت و خانوارهای شهری، خدمات دندانپزشکی سبب بیشترین مواجهه با هزینه‌های کمرشکن سلامت بوده‌اند.

این گزارش تاکید دارد که با وجود گران بودن درمان‌های دندانپزشکی، حفاظت مالی مردم در برابر هزینه‌های درمان دندانپزشکی بسیار ناچیز بوده، به‌گونه‌ای که افراد نیازمند به درمان را با هزینه‌های کمرشکن مواجه می‌کند. همچنین، سلامت دهان و دندان در صورت اجرای برنامه‌های پیشگیرانه به‌خصوص در سنین ۶ و ۱۲‌سالگی ارتقا می‌یابد.

در این گزارش آمده است که میانگین ملی شاخص دندان‌های پوسیده، از دست رفته و پُر شده (DMFT) در کودکان ۶ و ۱۲ ساله به‌ترتیب ۵.۸۴ و ۱.۸۴ است. میانگین DMFT در ۱۲ استان بالاتر از میانگین کشوری است.

کارشناسان این مرکز با اشاره به اینکه اجرای سیاست‌های بهداشت عمومی برای کاهش نابرابری اجتماعی، می‌تواند یک عامل تأثیرگذار برای ارتقای سلامت دهان و دندان باشد، معتقدند پیمایش ملی انجام شده در کشور در حوزه شاخص دندان‌های پوسیده، از دست رفته و پر شده در دندان‌های اولیه و دائمی نشان داد مسواک زدن بیش از یک‌بار در روز و استفاده از مراقبت‌های پیشگیرانه با شاخص یاد شده رابطه منفی و معناداری دارد.

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس ادامه می‌دهد که براساس آخرین آمار منتشر شده توسط سازمان نظام پزشکی ایران، سرانه دندانپزشکان عمومی و متخصص در ایران به‌ترتیب ۳۸ و ۶ دندانپزشک در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است.

استان تهران و سیستان و بلوچستان به‌ترتیب با سرانه ۱۰۱ و ۱۵ دندانپزشک عمومی، ۱۶ و ۳ دندانپزشک متخصص به‌ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، برخوردارترین و محروم‌ترین استان از نظر سرانه دندانپزشکان عمومی و متخصص در کشور هستند.

این گزارش ضمن بررسی چالش‌های ارتقای سلامت دهان و دندان در حوزه‌های بهداشت و پیشگیری، درمان و آموزش دندانپزشکی و بررسی چالش‌های حوزه بهداشت و پیشگیری در سه بخش آموزشی، محیطی و سازمانی، بیان کرده است که از جمله چالش‌های حوزه بهداشت و پیشگیری می‌توان به دانش ناکافی مراقبین سلامت و مادران باردار در خصوص سلامت دهان و دندان، اجتناب از ارائه خدمات دندانپزشکی توسط برخی از دندانپزشکان شاغل در مراکز بهداشتی به مادران باردار (به‌دلیل عدم وجود راهنمای ارائه خدمات، نداشتن بیمه مسئولیت و ترس از شکایات احتمالی) و ناکافی بودن منابع انسانی مربوط به این حوزه در مدارس اشاره کرد.

این گزارش ادامه می‌دهد که از جمله چالش‌های محیطی حوزه بهداشت و پیشگیری می‌توان به قدیمی بودن و ناکافی بودن زیرساخت‌های فیزیکی و تجهیزات موجود، مانند یونیت‌های دندانپزشکی، ابزار و مواد، برای ارائه آموزش و خدمات دهان و دندان و غربالگری دندان و همچنین کمبود و نامناسب بودن فضای فیزیکی (اتاق بهداشت، محل مسواک زدن گروهی) در مدارس اشاره کرد.

حجم کاری زیاد، کمبود منابع انسانی و وجود عوامل کاهش انگیزه برای مراقبین سلامت مدارس همچون تفاوت قائل شدن میان مراقبین سلامت و سایر پرسنل اداری و آموزشی مدارس در بهره‌مندی از مزایای شغلی، از جمله چالش‌های سازمانی اعلام شده در حوزه ارائه خدمات دندانپزشکی در مراکز بهداشتی است.

 

در این گزارش چالش مهم حوزه درمان نبود دسترسی مالی و جغرافیایی به خدمات دندانپزشکی دانسته شده و آمده است که توزیع نامناسب دندانپزشکان در استان‌های کشور منجر به محرومیت برخی از استان‌ها از خدمات دندانپزشکی می‌شود که از جمله چالش‌های مهم این حوزه است.

نبود تعداد کافی هیات‌علمی، نبود برنامه اثربخش برای نگاهداشت آنان در دانشگاه‌ها و نداشتن برنامه آموزشی درمان محور دندانپزشکی از جمله چالش‌های حوزه آموزش دندانپزشکی است و این مرکز پیشنهاد کرده است که سازوکارهای انگیزشی مناسب برای تقویت ارائه خدمات پیشگیرانه در حوزه بهداشت دهان و دندان در مراکز آموزشی ایجاد شود و تجهیزات بهداشت دهان و دندان در مراکز بهداشتی نوسازی شده و ارتقا یابد.

اجرای برنامه افزایش و بهینه سازی اتاق‌های بهداشت و محل‌های مناسب برای مسواک زدن گروهی مجهز در سطح مدارس کشور، تقویت آموزش‌های مربوط به بهداشت دهان و دندان در کوریکولوم آموزشی رشته‌های مامایی و بهداشت، آموزش مراقبین سلامت در مورد بهداشت دهان و دندان، تقویت آموزش‌های مربوط به بهداشت دهان و دندان به مادران و زنان باردار، تدوین و ابلاغ راهنمایی ارائه خدمات در مراکز بهداشتی، ایجاد سازوکار اطمینان در خصوص پوشش بیمه مسئولیت حرفه‌ای دندانپزشکان، تقویت پوشش بیمه‌ای خدمات ضروری دندانپزشکی، پیش بینی سازوکارهای انگیزشی با محوریت افزایش تمایل دندانپزشکان به ارائه خدمات در مناطق محروم و بازتوزیع دندانپزشک، تدوین و اجرای برنامه جذب و نگهداشت اعضای هیئت‌علمی حوزه دهان و دندان و تقویت برنامه‌های آموزشی دندانپزشکی با محوریت تقویت اقدامات پیشگیرانه از دیگر اقداماتی است که می تواند به بهبود بهداشت دهان و دندان در کشور منجر شود

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
  مخاطب گرامی از انتشار نظرات تکراری و یا به زبانی غیر از فارسی و یا حاوی توهین معذوریم
  کد امنیتی:
 
 آخرین اخبار
  حسینی‌پور معاون پارلمانی رئیس‌جمهور شد
  وقتی شما تأیید صلاحیت شدی «جمهوریت» مشکل نداشت؟!
  زمان واریز یارانه دهک اول تا سوم اعلام شد
  "تل آویو سقوط کرد"؛ شبکه موساد، پیام را گرفت
  عکس/ کتابی که نظر رهبر انقلاب را به خود جلب کرد
  دستبند پلیس اندیمشک بر دستان قاتل فراری
  کشف بیش از ۴ هزار قرص روانگردان در آبادان
  بازی استقلال یک - صفر فولاد
  صنایع آلاینده به بازسازی ذخایر آبزیان ورود کنند
  «واپسین نفس» ‌خوزستان‌ به تئاتر ایثار رسید
  هوای ‌سه‌ شهر خوزستان در وضعیت «نارنجی»
  روستای دوستدار ‌کتاب‌ خوزستان به نمایشگاه کتاب تهران رفت
  خوزستان همراه با ‌بارش‌های پراکنده و گرد و خاک
  آغاز پذیرش ‌کارشناسی‌ ارشد بدون آزمون
  اتصال واحد ۶ نیروگاه رامین اهواز به شبکه سراسری برق
  آمار سزارین در استان مرکزی از میانگین کشوری بالاتر است
  برگزاری کنگره بین‌المللی طب انتقال خون در ایران
  "رویداد ملی فضایی" گامی برای پرورش نخبگان فضایی ایران
  جمع‌آوری مدارس کانکسی با ۱۰ دانش‌آموز تا مهر
  تولید ۷۰ درصد مواد اولیه دارویی در داخل کشور
  قرارداد ۱۰ساله سرمایه‌گذاری هندی‌ها در بندر چابهار امضا شد
  نرم افزار کمک آموزشی حجه الکمال و رادیو مناسک رونمایی شد
  ابرکوه یزد، معطر به عطر حرم رضوی شد
  اجرای محدودیت ترافیکی در محور اهواز- خرمشهر
  ضبط کالای قاچاق در اندیمشک
  بارش تگرگ و باران در مناطق شمالی خوزستان
  مرگ یک نفر بر اثر اصابت صاعقه در دزفول
  افزایش قیمت نفت در بازار جهانی
  ۵۴۵ فرصت شغلی توسط بسیج سازندگی دزفول ایجاد شد
  جشن معنوی دختران زیر پوشش بهزیستی در اهواز برگزار شد
  یک‌هزار حوزه برای امتحانات نهایی کشوری در خوزستان آماده شد
  تداوم فعالیت سامانه بارشی تا اواخر هفته در خوزستان
  شهروند دزفولی بر اثر برخورد صاعقه جان باخت
  به دنبال ‌افزایش‌ وام دانشجویی هستیم
  ۲۷۴۹ مورد سگ گزیدگی در بابل طی یکسال
  ۸۰ درصد افراد شاغل در حوزه برق و کامپیوتر از رشته‌های دیگرند
  صدور کارت سوخت از ابتدای خرداد یک هفته طول می‌کشد
  کاهش ۱۰ تا ۳۰ درصدی قیمت صیفی‌جات و نوبرانه‌ها
  هدف وزارت کار از اصلاح قانون بیمه بیکاری چیست؟
  خوزستان، ‌زیستگاه‌ بیش از ۳۰۰ گونه پرنده مهاجر و بومی
  آغاز ثبت‌نام اینترنتی جشنواره ورزشی بازنشستگان کشوری
  ریشه روان‌پریشی در کدام مرحله زندگی نهفته است؟
  نوشیدن چای تا چند فنجان مجاز است؟
  آغاز بهار روابط تجاری و اقتصادی ایران و هند
  پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در دانشگاه علوم قضایی
  ادامه آخرین اخبار
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
خوزنا شروع فعالیت: 1388
khoozna@gmail.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار