خوزنا : دبیر شورای زکات و رییس کمیته امداد دزفول با بیان اینکه جمع آوری زکات فطریه بدون اخذ مجوز تخلف است، گفت: جمع آوری زکات فطریه توسط موسسههای خیریه و گروههای جهادی باید با مجوز فرمانداری و با هماهنگی شورای زکات شهرستان باشد.
مسعود رحیمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه طی ۲ سال اخیر جمع آوری زکات فطریه در دزفول ساماندهی و منظم شده است، افزود: هرگونه جمع آوی زکات فطریه بدون اخذ مجوزهای لازم برخلاف قانون است و با افراد متخلف برخورد قانونی می، شود.
وی جمع آوری هرگونه زکات فطریه بدون اخذ مجوز از فرمانداری و شورای زکات شهرستان دزفول را ممنوع و خلاف قانون دانست و ادامه داد: موسسههای خیریه و گروههای جهادی پس از اخذ مجوز از فرمانداری، محل برپایی صندوق آنها به طور دقیق مشخص میشود و ضمن شناسنامه دار کردن آنها، نشان شورای زکات در اختیار آنها قرار میگیرد.
رییس کمیته امداد دزفول گفت: گروههای جهادی و موسسههای فرهنگی دارای مجوز جمع آوری زکات فطریه به طور مستقل اقدام به توزیع زکات میان افراد فقیر میکنند که باید مبالغ و فهرست افراد دریافت کننده را به شورای زکات ارایه کنند.
وی افزود: تنها صندوقهای جمع آوری زکات فطریه کمیته امداد و بهزیستی مجاز به استقرار در حاشیه نمازعید در مصلای دزفول هستند و صندوق سایر موسسهها در سایر نقاط از جمله آرامستانها مستقر خواهند شد.
زکات فطریه جمع آوری شده باید در محل شرعی آن هزینه شود
امام جمعه دزفول نیز در این نشست با بیان اینکه جمع آوری زکات باید با نظارت دقیق انجام شود، گفت: محل شرعی مصرف زکات فطریه برای فقرا است و با توجه به وجود اختلاف فتوا میان برخی مراجع، هزینه کرد این زکات در جای دیگر خلاف احتیاط شرعی است.
حجت الاسلام و المسلمین مسعود بهرامپور افزود: زکات فطریه جمع آوی شده امانت مردم است و باید در محل شرعی آن هزینه شود.
وی ادامه داد: تمهیداتی باید اندیشیده شود تا میزان مبالغ جمع آوری شده و محل دقیق هزینه کرد آن به طور دقیق مشخص و قابل راستی آزمایی باشد.
صندوقهای مجاز جمع آوی زکات باید در مکان تعیین شده مستقر شوند
فرمانده انتظامی دزفول نیز در این نشست گفت: اقدامهای خوبی برای ساماندهی نحوه جمع آوری زکات فطریه در دزفول طی سالهای اخیر انجام شده که ضروری است با گسترش نظارتها از بروز هرگونه تخلف جلوگیری کرد.
سرهنگ روح اله یاری زاده ادامه داد: مکانهای استقرار صندوقهای جمع آوری زکات فطریه به طور دقیق مشخص میشوند و هر صندوق فقط مجاز به استقرار در مکان تعیین شده است.
وی با تاکید بر نهایی کردن فهرست موسسههای مجاز برای جمع آوری زکات فطریه در دزفول اظهارکرد: فهرست موسسههای مجاز باید به سرعت نهایی و پس از صدور مجوزهای لازم چند روز قبل از عید فطر اطلاع رسانی شود.
جمع آوری زکات فطریه توسط موسسهها با حساب شخصی ممنوع است
مسوول مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) دزفول نیز در این نشست با بیان اینکه با اقدامهای انجام شده طی سالهای اخیر جلوی بسیاری از نابسامانیها در وضعیت جمع آوری زکات فطریه برطرف شده است، گفت: سالهای گذشته صندوقهای بینام و نشان جمع آوری زکات در سطح شهر وجود داشت که تمام این مسایل طی ۲ سال اخیر ساماندهی شد.
حسن ایزد ادامه داد: برخی از موسسههایی که اقدام به جمع آوری زکات فطریه میکردند از محل هزینه کرد شرعی آن بیاطلاع بودند که آموزشهای لازم به متولیان این موسسهها ارایه میشود.
وی افزود: اگرچه جلوی صندوقهای غیرمجاز برای جمع آوری زکات گرفته شده است ولی سال گذشته شماره حسابهای فراوانی در فضای مجازی برای جمع آوری زکات منتشر شد که باید امسال این وضعیت ساماندهی شود.
مسوول مشارکتهای کمیته امداد امام خمینی(ره) دزفول گفت: تمام موسسههای خیریه که برای جمع آوری زکات فطریه مجوز میگیرند با آرم و نشان شورای زکات و تنها با شماره حساب حقوقی خاص موسسه، مجاز به جمع آوری زکات هستند.
وی با بیان اینکه جمع آوری زکات فطریه توسط موسسه ها با حساب شخصی ممنوع است، افزود: موسسههای دارای مجوز که قصد جمع آوی زکات فطریه دارند باید پس از اخذ مجوز و استقر صندوق در مکانهای تعیین شده با شماره حساب تایید شده متعلق به موسسه، مجاز به جمع آوری زکات هستند.
به گزارش ایرنا، در این نشست مقرر شد طی روزهای آینده با فراخوان موسسههای فعال در جمع آوری زکات فطریه ضمن ارایه آموزشهای لازم، فهرست نهایی آنها به صورت عمومی اطلاع رسانی شود.
همچنین در این نشست مقرر شد تا میزان زکات فطریه شهرستان دزفول با توجه به فتوای مراجع و قیمت نان و برنج در این شهرستان طی روزهای آینده اعلام شود.
زَکات فِطره یا فِطریه از واجبات مالی اسلام است که در روز عید فطر پرداخت میشود. مقدار زکات فطریه برای هر نفر، سه کیلوگرم از خوراک معمول مردم مانند گندم و برنج است که معادل پولی آنها را هم میشود پرداخت کرد.
طبق فتوای فقیهان، این زکات بر کسی واجب است که در شب عید فطر فقیر نبوده و عاقل، بالغ و هوشیار باشد. چنین شخصی باید زکات خود و نانخورهایش را پرداخت کند.
بهفتوای فقیهان، موارد مصرف زکات فطره، همان موارد هشتگانه مصرف زکات است؛ اما برخی فقها معتقدند بنا بر احتیاط واجب، فطریه را فقط باید به فقیر شیعه داد.
|