صفحه اول     تماس با ما     پیوندها     درباره ما  
جمعه، 28 اردیبهشت 1403 - 23:18   
  تازه ترین اخبار:  
 پربازدیدترین اخبار
  “کلان‌تخصص روابط‌عمومی” چه چیز نیست؟
  مشاغل روابط عمومی طبقه‌بندی می‌شوند
  مقام نخست صادرات فنی و مهندسی کشور متعلق به صنعت آب و برق است
  تولید سالانه ۶۸ هزار تن گل محمدی در کشور
  برای صفرشدن صف وام ازدواج ۸۰۰ همت نیاز است
  معاون رئیس جمهور: اقتصاد اولویت نخست کشور است
  قیمت شکر افزایش یافت
  رضویان: رسانه چشم بینا و صدای رسای جامعه است
  ضرورت هدایت جامعه صیادی خوزستان به سمت آبزی‌پروری دریایی
  شستن گوشت قبل از پخت یا فریز کردن؛ خوب یا بد؟
  توصیه‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از افزایش فشار خون
  قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  پارک تخصصی شیلات و علوم دریایی در آبادان راه‌اندازی شد
  حضور بیش از ۳۶۰۰ زائر خوزستانی در حج امسال
 
 یادداشت
  حریق در بیشه
  اربعین؛ نمایش بزرگی از اقتدار و ظرفیت جامعه اسلامی
  عامل موفقیت دکترین نظامی کشور چیست؟
  لزوم مبارزه با مبانی دیکته شده غربی ها
  عشق و ارادت علامه امینی به مولا علی (ع)
  صحابه در رکاب حسین (ع)
  جامعه‌شناسی دینی و دیوار کوتاهش!
  از (( سنگ نگاره ها )) تا فضای مجازی
  *پارک بی بی مریم ایذه تفریگاه یا قتلگاه؟
  راز لوح پاشی و عنوان بخشی به عبدالباقی چه بود !
 
 گزارش
  دست دلالان از قیمت گذاری برنج کوتاه می‌شود
  آمایش سرزمین در برنامه هفتم مورد توجه قرار گیرد
  آیین نکوداشت استاد زال پور در دزفول برگزار گردید
  قطع آب کرخه در ۱۰ هزار هکتار زمین‌ کشاورزی دشت‌آزادگان
  پیاز به نرخ دلار و خرمایی که به دهان خارجی‌ها شیرین است
  آهوی ریم در دام بی تدبیری!
  فاضلاب شهری؛ بزرگترین تهدید سلامتی انسان
  از زالودرمانی تا فواید بسیار آن
  سد گتوند بلای جان کشاورزی در خوزستان
  نشست هیئت علمی موسسه ی زبان خوزی گویش(دزفولی/شوشتری) برگزار گردید
 
 وب گردی
- اندازه متن: + -  کد خبر: 199038صفحه نخست » آخرین اخبار چهارشنبه، 29 فروردین 1403 - 14:05
اجرای طرح استانداردسازی نان‌های مسطح در کشور
  

خوزنا :

رییس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی گفت: این مجموعه امسال طرحی را تحت عنوان استانداردسازی و ارتقای کمی و کیفی نان‌های مسطح به عنوان یک طرح ملی در کشور آغاز کرده است.

 مهر، حسین دهقانی سانیج پیش از ظهر چهارشنبه در نشست خبری گرامیداشت روز ملی گندم و نان که در سالن جلسات مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی برگزار شد، نامگذاری یکی از روزهای کشور به نام روز ملی گندم و نان در تقویم ملی را ضرورت تشکیل این جلسه دانست و گفت: برای دستیابی به اهداف این نامگذاری باید دریابیم که چگونه این مؤسسه می‌تواند اثربخش باشد.

وی مطرح کرد: توسعه سطح زیر کشت و توسعه گندم یکی از نگاه‌های موجود است اما مسائل فنی و مهندسی که به بهره وری چرخه تولید نان تا سر سفره مردم کمک می‌کند، موضوع مهم دیگری به شمار می‌رود که نیازمند توجه بیشتر کشور است. با توجه به مسائل تولید غذا در کشور، برداشت این است که گندم و نان از نظر اهمیت رقیبی برای نفت محسوب می‌شوند و به همان میزان حائز اهمیت هستند.

دهقانی با بیان اینکه برخی کشورهای پیشرو در تولید گندم، این محصول را یک قدرت سبز می‌دانند و می‌توانند با تولید گندم و نان برخی مسائل تحریمی را در مقیاس دنیا مدیریت کنند، بر اهمیت خوداتکایی و خودکفایی در تولید گندم تاکید و اظهار کرد: در کشورهایی مانند ایران که نان قوت اصلی است، برای تحقق خودکفایی و بهره وری باید به زنجیره تولید تا مصرف نگاه علمی داشته باشیم.

رئیس مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با تاکید بر اینکه منابع ما برای تولید نان در کشور محدود است، بنابراین باید حداکثر بهره وری را از منابع موجود برای تولید داشته باشیم، بیان کرد: این مؤسسه از پنج بخش پژوهشی تشکیل شده که تقریباً چهار بخش می‌توانند در زمینه تولید گندم و نان مؤثر باشند که بخش‌های تحقیقات آبیاری زهکشی و تحقیقات ماشین‌های کشاورزی از این جمله هستند.

افزایش ۵۰ درصدی ماندگاری نان با استفاده از آرد کامل

وی تحقیقات هوشمند سازی کشاورزی و صنایع غذایی و فناوری‌های پس از برداشت را دیگر بخش‌های مؤثر در این زمینه دانست و مطرح کرد: امروز برخی یافته‌ها وارد عرصه شده‌اند اما نیازمند توجه بیشتر دستگاه‌های اجرایی و تمرکز بیشتر بر این موضوع به منظور تحقق هدف بهره وری هستیم. از رسانه‌ها درخواست می‌شود برای معرفی این یافته‌ها به کشور و فعالیت دستگاه‌های اجرایی با تمرکز بر دانش و تفکر کمک کنند.

دهقانی با بیان اینکه نه فقط در عرصه تولید بلکه در حوزه سیلوداری و به ویژه نانوایی‌ها باید تمرکز بیشتری بر مساله دانش، پژوهش و آموزش انجام شود، عنوان کرد: این مؤسسه امسال طرحی را تحت عنوان استانداردسازی و ارتقای کمی و کیفی نان‌های مسطح به عنوان یک طرح ملی در کشور آغاز کرده که امیدواریم با توسعه آن شاهد ارتقای کیفیت نان در سفره مردم و کاهش استفاده از مکمل‌ها باشیم.

رئیس مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با اشاره به اینکه آرد کامل موجب می‌شود به طور متوسط ماندگاری نان ۵۰ درصد افزایش یابد، مطرح کرد: در بخش کشاورزی به این جمع بندی رسیده‌ایم و معتقدیم که زمانی همه فعالیت‌های ما پایدار و اثربخش هستند که با مشارکت مردم انجام شوند، بنابراین مردم را مبنای اقدامات مؤثر در حوزه تولید نان قرار داده‌ایم تا از این طریق افزایش کیفیت آرد و نان محقق شود.

وی خاطرنشان کرد: در طرح استانداردسازی و ارتقای کمی و کیفی نان‌های مسطح انتظار داریم همه نانوایی‌ها شبیه هم شوند. درست است که دستیابی به آرد کامل زمانبر است اما با آرد فعلی نیز آنچنان که باید و شاید به تولید نان پرداخته نمی‌شود. به نظر می‌رسد نانوایی‌ها باید آموزش‌های لازم در این زمینه را فراگیرند و دستگاه‌های تولید نان آنها به استانداردهای خاصی مجهز شود تا نان باکیفیت تولید کنند.

ورود به رتبه بندی نانوایی‌ها

دهقانی سانیج با اشاره به اینکه تمرکز این طرح بر نان‌های بربری و لواش است، بیان کرد: برنامه ریزی های لازم در حال انجام است تا این ادبیات در ۱۵ استان کشور جاری و طرح آغاز شود که تاکنون هشت استان بدین منظور اعلام آمادگی کرده‌اند. برخی استانداردهای مربوطه در کشور وجود دارند که سطح آنها باید ارتقا یابد. امید است با همکاری یکدیگر و مشارکت مردم و نانوایی‌ها بتوانیم این استانداردسازی را محقق کنیم.

رئیس مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی باز مهندسی فرآیندهای زنجیره تولید نان، انتقال دانش و ورود به سیلوها تا نانوایی‌ها را از جمله اهداف مدنظر عنوان و مطرح کرد: برای فعالیت‌های توسعه پایدار پنج شاخص وجود دارد که یکی از آنها این است که دانش پایه و مبنا قرار گیرد تا در عرصه تولید شاهد یکنواختی باشیم. همچنین قصد داریم به رتبه بندی نانوایی‌ها نیز ورود کنیم.

وی با اشاره به اینکه تدوین و تولید محتواهای آموزشی برای رده‌های مختلف نیز در دستورکار قرار دارد، بیان کرد: مراقب باشیم همه نیروها و توان ما برای داشتن آرد کامل متوقف نشود، باید بتوانیم کیفیت آرد فعلی را نیز در سطح نانوایی‌ها ارتقا دهیم. در این مسیر قصد استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان فعال در زمینه آرد و نان را نیز داریم تا بتوانیم این فرآیند را همه گیر کنیم و بحث کیفیت آرد و نان طی یکی دو سال در کشور جاری شود.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
  مخاطب گرامی از انتشار نظرات تکراری و یا به زبانی غیر از فارسی و یا حاوی توهین معذوریم
  کد امنیتی:
 
 آخرین اخبار
  رشد ۱۸ درصدی زایمان‌های سوم به بعد در کشور
  پیازهایی که اشک در می‌آورد
  اعزام ۹۸۰۰ زائر حج تمتع تا ساعت ۱۵ روز جمعه
  سلاجقه: ۵۵۰ نیروی جدید جذب سازمان محیط زیست می‌شوند
  پرسه‌زنی کودکان در هزارتوی مجازی
  پیشگیری از سقط ۴۰۰۰ جنین با اجرای طرح نفس
  چگونگی درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال
  آسمان خوزستان غبارآلود می‌شود
  ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی دزفول رفع تصرف شد
  حفظ جنگل‌های خوزستان نیازمند همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی است
  اعزام اولین گروه حجاج خوزستانی به سرزمین وحی
  انتظار می‌رود به تخلفات در هر جایی رسیدگی شود
  مجلس یازدهم به ایستگاه پایانی رسید
  برگزاری جشنواره غذاهای سنتی در بوکان
  مالیات ۹۰ درصد صنوف و مشاغل، فقط صفر تا ۲۰ میلیون
  موفقیت ایران در "کشت آکواپونیک" با ۹۸ درصد صرفه‌جویی آب!
  آغاز تجارت برق بین ایران و ترکیه
  ۹۹ درصد خدمات ناباروری در گلستان ارائه می‌شود
  سکته‌های مغزی در پی استرس رخ می‌دهد
  متلاشی شدنِ شبکه شیطان پرستی در غربِ تهران
  ۵۰ درصد گونه‌های حیات وحش را در نیم قرن اخیر از دست داده‌ایم
  پرداخت خسارت‌های درمانی بازنشستگان تامین اجتماعی تا اسفند
  با درمان‌های روان‌شناختی فشار خون آشنا شوید
  دانش آموزان نگران کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی نباشند
  ۱۵۸ واحد مشاغل خرد روستایی در خوزستان به بهره برداری می‌رسد
  زمین‌های ورزشی در شادگان احیا و بهسازی شوند
  انجام تمهیدات لازم برای تردد زائران در پایانه‌های مرزی خوزستان
  حضور بیش از ۳۶۰۰ زائر خوزستانی در حج امسال
  «خوابیدن» سموم مغز را دفع نمی‌کند!
  شستن گوشت قبل از پخت یا فریز کردن؛ خوب یا بد؟
  قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  خودروهای آفرود در معابر عمومی اجازه تردد ندارند
  کاهشی شدن «طلاق» در کشور پس از ۳ دهه
  میزان بروز آلرژی در مزاج‌های مختلف
  طب ایرانی می تواند مکمل پزشکی نوین باشد
  ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور زیر کشت گیاهان دارویی است
  دعوت از کشورهای همسایه برای انتخاب ایران به‌عنوان مسیر ترانزیت کالا
  ارتقای شهرکرد به «شهر جهانی نمد» مهم‌ترین مطالبه شهروندان است
  مقام نخست صادرات فنی و مهندسی کشور متعلق به صنعت آب و برق است
  استان‌ خوزستان چهارمین ایستگاه پروازی "هما" در حج تمتع ۱۴۰۳
  صدور مهارت‌های فنی و حرفه‌ای به کشورهای همسایه
  ارسال ۸۰۰ اثر به دبیرخانه چهارمین جشنواره اقوام ایران‌ زمین
  هشتمین جشنواره فرهنگ عشایر در یاسوج آغاز می‌شود
  ۱۵۸ واحد مشاغل خرد روستایی در خوزستان به بهره برداری می‌رسد
  حضور بیش از ۳۶۰۰ زائر خوزستانی در حج امسال
  ادامه آخرین اخبار
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
خوزنا شروع فعالیت: 1388
khoozna@gmail.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار