خوزنا : خبرنگار: الهام خلجی- شوشتر، معاون درمان دانشکده علوم پزشکی شوشتر گفت: مهمترین و حیاتی ترین اقدام اولیه در مواجهه با سکته های مغزی، تماس با فوریت های پزشکی ۱۱۵ می باشد.
دکتر گنج، اظهار داشت: امروزه برخی از اقدامات اولیه در مواجهه با بیماران سکته مغزی می تواند زندگی مجدد را برای آنان فراهم نماید.
وی افزود: اولین اقدام برای درمان این بیماران رساندن سریع به مرکز ۷۲۴ (مرکز ارائه دهنده خدمات استاندارد سکته مغزی در ۷ روز هفته و ۲۴ ساعته) بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) می باشد.
دکتر گنج در خصوص بروز علائم سکته های مغزی گفت: انحراف ناگهانی صورت، اختلال ناگهانی صحبت کردن و ضعف ناگهانی یک طرف بدن به ویژه دست از مهمترین علائم محسوب می شوند.
وی پیرامون راههای پیشگیری از سکته مغزی بیان داشت: کنترل مرتب فشارخون و درمان آن در صورت لزوم، انجام فعالیت های ورزشی مرتب، تغذیه مناسب و جلوگیری از چاقی، عدم استفاده از دخانیات و مشروبات الکلی و همچنین کنترل عوامل خطرناک زمینه ای نظیر بیماری قند، قلبی و سایر موارد از مؤثرترین راه های پیشگیری محسوب می شود.
وی یادآور شد: هشتم آبان ماه روز جهانی سکته مغزی و شعار امسال «آگاهی بیشتر، سکته مغزی کمتر» نامگذاری شده است.
معاون درمان تأکید کرد: در صورت تشخیص به موقع که زیر ۴ ساعت از شروع علائم سکته می باشد تحت درمان فوری قرار گرفته و از رخداد مرگ یا پیشرفت علائم ناتوان کننده جلوگیری می شود.
وی در پایان توصیه کرد: در صورت مواجهه با بیماران سکته های مغزی مهمترین و حیاتی ترین اقدام اولیه تماس با فوریت های پزشکی ۱۱۵ و انتقال به بیمارستان می باشد.
|