خوزنا : به گزارش اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، همراه اول و دیجی نکست (مرکز نوآوری و سرمایه گذاری دیجیکالا) چهارشنبه شب 7 آذر 1403 در اقدامی مشترک از گزارش «زیست بوم منابع انسانی ایران» که به همت جمعی از فعالان زیست بوم منابع انسانی تهیه شده است، رونمایی کردند.
این رویداد که در سالن همایش های هتل هما با حضور جمعی از مدیران ارشد، متخصصان و صاحب نظران منابع انسانی کشور برگزار شد، فرصتی مغتنم برای تبادل دیدگاه ها و شبکه سازی در این حوزه به ارمغان آورد؛ همچنین اجرای دو پنل تخصصی با موضوعات «ساختار منابع انسانی شرکت های جوان» و «ساختار منابع انسانی شرکت های بزرگ» و ارائه تخصصی گزارش زیست بوم منابع انسانی نیز بر غنای آن افزود.
این گزارش حاصل ماه ها تحقیق، گفتگو با متخصصان و همراهی شرکت هایی از هفت بخش صنعتی مختلف «فناوری اطلاعات و ارتباطات، تجارت الکترونی و خدمات آنلاین، انرژی و صنایع پایه، دارویی و سلامت، سرمایه گذاری و مالی، کالاهای تندمصرف – خرده فروشی و پخش، تولیدی – کالاهای الکتریکی و لوازم خانگی» است که تجربیات خود را برای به سرانجام رسیدن این پروژه به اشتراک گذاشتند.
به گفته محمد مرادی، مدیر پروژه گزارش زیست بوم منابع انسانی ایران برای تهیه این گزارش ویژه حدود 100 مصاحبه (با میانگین تقریبی 180 ساعت گفتگو) با مدیران ارشد شرکت های بزرگ و استارتاپی داخلی صورت گرفته است.
به گفته وی حاصل این گفتگو و مصاحبه ها به کشف پنج چالش اساسی منابع انسانی اعم از «جذب نیروی کار متخصص و ماهر»، «جذب نیروی کار در سطوح مدیریتی»، «طراحی و اجرای جانشین پروری»، «حقوق و دستمزد رقابتی» و «طراحی و اجرای مدیریت عملکرد» ختم شد که در این گزارش راهکارهای اجرایی و پیشنهادات مدیران و مشاوران منابع انسانی نیز ارائه شده است.
در این گزارش به شناسایی چالش ها، راهکارها و مدل های عملیاتی منابع انسانی در سازمان های ایرانی پرداخته و تلاش کرده تصویری جامع از وضعیت منابع انسانی در کشور با هدف کمک به توانمندسازی زیست بوم منابع انسانی و ایجاد گفتمان جدیدی برای همگامی با استانداردهای جهانی ارائه دهد.
*پنل تخصصی ساختار منابع انسانی شرکت های جوان
با توجه به حضور مدیران ارشد منابع انسانی از طیف های مختلف صنعتی و در ابعاد کمپانی های بزرگ و کوچک در این رویداد، پنل تخصصی اول با محوریت «ساختار منابع انسانی شرکت های جوان» و با حضور «علی آبروشن، علیرضا اصالت، مجتبی سلحشور و اباذر کمالی» به عنوان اعضای پنل که از فعالان فعلی و گذشته بخش منابع انسانی برندهای استارتاپی نظیر شرکت سفرهای علی بابا، دنون، خودرو 45، دیجی کالا، هلدینگ هزار دستان، همراه مکانیک، اسنپ گروسری و دیجی پی برگزار شد.
هر کدام از اعضای این پنل ضمن اشتراک تجربه کاری خود به بیان چالش های پیش پای توسعه بخش منابع انسانی پرداختند؛ عدم وجود متر و معیاری واحد برای سنجش وضعیت و ساختار فعلی منابع انسانی، وجود ساختارهای کلاسیک در بخش منابع انسانی، عدم اتصال ساختار منابع انسانی به استراتژی سازمان، عدم انعطاف پذیری شرکت های جوان و استارتاپی در برابر سرعت بالای تغییرات بخشی از این چالش ها بود.
*پنل تخصصی ساختار منابع انسانی شرکت های بزرگ
پنل دوم نیز با محوریت «ساختار منابع انسانی شرکت های بزرگ» و با حضور «پیمان دیانی، فرزانه شاملو و نوید ناظمیان» به عنوان اعضای پنل که سابقه فعالیت در برندهای سولیکو، دانا انرژی، دنون، بل و ودافون را دارند، برگزار شد.
به چالش کشیدن موضوعات، نیازمندی به بروز نگه داشتن منابع انسانی، نگه داشت دارایی های نامشهود دانش و برند، کاستن از هزینه ها و تراکنش سازمان، ایجاد فرصت های خلق جدید برای سازمان، قدرت تجزیه و تحلیل موقعیت از جمله مواردی بود که در این پنل مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
*دیدگاه متخصصان بینالمللی درباره گزارش زیست بوم منابع انسانی ایران
تیم تهیه گزارش زیست بوم منابع انسانی ایران پس از انجام مصاحبه ها، گفتگوها و بنچمارک های صورت گرفته، گزارش جمع بندی شده را به سمع و نظر برخی متخصصان بین المللی این حوزه رسانده و دیدگاه آنان را نسبت به این گزارش جویا شده است.
در این راستا «Dave Ulrich» از دانشگاه میشیگان گفته است «گزارش زیست بوم منابع انسانی ایران کار فوق العاده ای در شناسایی 35 چالش منابع انسانی و بررسی میزان وجود آنها در تمامی صنایع و بخش های خاص انجام داده است. این گزارش نه تنها چالش ها را به اشتراک می گذارد بلکه راه حل های نوآورانه و مرتبطی را نیز ارائه می دهد.»
همچنین «David van Lochem» مدیر سابق منابع انسانی IBM نیز درباره این گزارش این چنین گفته است «من واقعاً تحت تأثیر این گزارش درباره وضعیت منابع انسانی در ایران قرار گرفتم. برخی از چالش های منطقی که منابع انسانی در ایران با آنها روبرو است شامل جذب استعداد، پرداخت در سطح مناسب و برنامه ریزی را مشاهده کردم. همچنین در این گزارش مشاهده کردم که راه حل هایی از جمله تمرکز بیشتر بر تجزیه و تحلیل افراد و چگونگی استراتژیک تر شدن پیشنهاد شده است که بینشی بسیار عالی می دهد. این کار بسیار خوب انجام شده و مطمئن هستم برای هر کسی که آن را بخواند بسیار آموزنده خواهد بود.»
در ادامه «Dieter Veldsman» استاد دانشگاه ژوهانسبورگ نیز درباره این گزارش گفته است که «این گزارش در نوع خود، اولین است و من افتخار داشتم در اوایل فرآیند تحقیق و همچنین مراحل بعدی، درگیر آن باشم. این یک منبع فوق العاده است و من از تمام متخصصان منابع انسانی می خواهم که بینش های آن را به دقت بررسی کنند و از خود بپرسند این یافته ها برای من به عنوان یک متخصص منابع انسانی چه معنایی دارند؟ چگونه میتوانم آنها را وارد محیط کار خودم کنم تا عملکرد منابع انسانی ما را برای آینده متحول کند؟»
به گفته این متخصصان گزارش هایی مانند گزارش «زیست بوم منابع انسانی ایران» برای درک علم پشت حرفه ما و برداشتن گام های عملی برای ایجاد آینده ای پایدار برای منابع انسانی ضروری هستند. این گزارش نشان می دهد که سازمان ها چگونه عملکردهای منابع انسانی خود را به طور مؤثر ساختار می دهند و دیدگاه منحصر به فردی برای ارزیابی و بهبود شیوه های خود ارائه می دهند.
*راه دسترسی به گزارش زیست بوم منابع انسانی ایران
علاقه مندان به مطالعه این گزارش می توانند از نشانی https://mci.ir/hr-ecosystem-report1403 اقدام به بارگیری گزارش زیست بوم منابع انسانی ایران کنند؛ همچنین از مسیر مراجعه به صفحه رسمی لینکداین همراه اول به نشانی http://B2n.ir/d66708 نیز امکان مشاهده و دانلود این گزارش وجود دارد.
|