سرهنگ علی حسینی چهارشنبه در محل استودیو خبرگزاری جمهوری اسلامی (اهواز) با اشاره به انواع روشهای کلاهبرداری و جرایم سایبری، اظهار کرد: از میان ۷۴ عنوان مجرمانه که در پلیس فتا رسیدگی میشود، ۷۰ درصد جرایم در خوزستان مربوط به ۲ مورد اصلی خرید و فروش اینترنتی از طریق سایتهای واسطه مانند دیوار و شیپور و لینکهای جعلی از طریق ارسال پیامک برای شهروندان، است.
وی با تاکید بر اهمیت آگاهی و آموزش در فضای مجازی، افزود: فضای سایبری امروزه در تمامی ارکان زندگی ما نفوذ کرده و برای انجام امور روزمره نیز نیازمند استفاده از این فضا هستیم اما اگر آموزشهای لازم را نداشته و با تهدیدات این فضا آشنا نباشیم، ممکن است به راحتی قربانی جرایم سایبری شویم.
خرید و فروش اینترنتی و لینکهای جعلی بیشترین جرایم سایبری در خوزستان
رئیس پلیس فتا خوزستان با اشاره به آمار جرایم سایبری در استان، بیان کرد: خرید و فروش از سایتهای واسطه و لینکهای جعلی، درصد بالایی از جرایم سایبری را به خود اختصاص دادهاند که بسیاری از شهروندان به دلیل عدم توجه به نکات ایمنی، در دام کلاهبرداران سایبری گرفتار میشوند.
پیش از دریافت کالا از سایتهای اینترنتی بیعانه پرداخت نشود
وی همچنین به شهروندان توصیه کرد: در خرید و فروشهای اینترنتی، بهویژه از طریق سایتهایی مانند دیوار و شیپور، به هیچ عنوان، پیش از دریافت کالا و اطمینان از صحت آن، بیعانه پرداخت نکنند.
سرهنگ حسینی خاطرنشان کرد: همچنین در مورد لینکهای جعلی نیز که از طریق پیامک ارسال میشوند، شهروندان باید توجه داشته باشند که هیچ سازمان یا ارگان دولتی از طریق پیامک و لینکهای همراه آن، اطلاعرسانی نمیکند.
هک اکانتهای شبکههای اجتماعی و پولشویی از طریق رمز ارز
وی همچنین به سایر جرایم سایبری رایج در استان اشاره کرد و گفت: هک اکانتهای شبکههای اجتماعی حدود هفت درصد از جرایم سایبری را تشکیل میدهد.
رئیس پلیس فتا خوزستان گفت: همچنین پولشویی از طریق رمزارزها نیز حدود پنج درصد از جرایم را به خود اختصاص دادهاند.
کشف ۹۲ درصد از جرایم سایبری در سال جاری
وی افزود: هتک حیثیت نیز یکی دیگر از جرایمی است که در فضای مجازی اتفاق میافتد و با توجه به بافت سنتی و عشایری استان خوزستان همواره مشکلات جدی برای شهروندان ایجاد می شود اما برخی افراد تصور میکنند که در شبکههای اجتماعی خارجی، میتوانند به راحتی اقدام به انتشار مطالب کنند ولی این افراد باید بدانند که پلیس فتا با دقت این فضا را رصد کرده و تاکنون بیش از ۹۲ درصد از جرایم سایبری در سال جاری کشف شده است.
هشدار به فروشندگان؛ مراقب رسیدهای جعلی باشید
رئیس پلیس فتا خوزستان در ادامه به کلاهبرداری از طریق برنامههای رسیدساز جعلی اشاره کرد و گفت: برخی کلاهبرداران با ارائه رسیدهای جعلی به فروشندگان، اقدام به دریافت کالا میکنند که به فروشندگان توصیه میکنیم تنها به پیامک بانکی که نشاندهنده واریز وجه است، اعتماد کنند و به رسیدهای ارائه شده توسط خریداران اکتفا نکنند.
اسکیمینگ و کپی کارتهای عابر بانک
وی همچنین به موضوع اسکیمینگ یا کپی کردن کارتهای عابر بانک اشاره کرد و گفت: این نوع جرایم حدود ۲ درصد از جرایم سایبری استان را تشکیل میدهد که در این خصوص به شهروندان توصیه میکنیم، در خریدهای حضوری بهویژه از دستفروشان و افراد دورهگرد، حتما خود کارت را در دستگاه پوز بکشند و رمز را خودشان وارد کنند و در صورت عدم امکان، بلافاصله پس از خرید، رمز کارت خود را تغییر دهند تا از کپی شدن اطلاعات کارت و سوءاستفاده احتمالی کلاهبرداران جلوگیری شود.
رعایت شهروندان ۷۰ درصد جرایم سایبری را کاهش می دهد
سرهنگ حسینی با تأکید بر اهمیت رعایت نکات ایمنی در فضای مجازی، از شهروندان خواست تا با توجه به هشدارهای پلیس، از وقوع جرایم سایبری جلوگیری کنند.
وی یادآور شد: بی شک شهروندان با رعایت این نکات، میتوانند تا ۷۰ درصد از جرایم سایبری در استان را کاهش داده و از گرفتار شدن در دام کلاهبرداران، در امان باشند.