نـون والقـلم ومایـسطـرون
بمناسبت روزخبرنگار وتجلیل از خبرنگاران پرتلاش ایران اسلامی من را برآن داشت که به سراغ استاد خودم در عرصه خبرنگاری بروم واز او گزارشی تهیه کنم.درشوشتر سراغش را از هرکس که میگرفتم اورامیشناخت و از او به خوبی یادمیکرد.به میدان اصلی شهرکه رسیدیم قدم زنان مسیر دفترکارش را جستجو کردم.غروب بود وصدای اذان از مناره های شهر دارالمومنین به گوش میرسید.آرامش عجیبی بر من حاکم شده بود. به محل دفتر که رسیدیم درب کوچک وقدیمی بود.که آثار خبرنگاری و مطبوعات پیدابود، درب زدم.
استاد با سختی پل ها را طی کرد وبا خوشرویی مرا پذیرفت. به سختی پله های دفتر را بالا میرفت.چهره همیشه خندانش با آن گویش شیرین بختیاری که درصحبت هایش آمیخته شده بود.به گفتارش جذابیتی بیشتری می بخشید. فرصت اندک بود.بدون درنگ به سراغ گفتگویمان رفتیم.
او یکی از پیشکسوتان عرصه خبر درشمالغرب خوزستان است که بیش از 30 سال در عرصه تولید و انعکاس اخبار از طریق رسانه ومطبوعات فعالیت می کند.این چهره رسانه ای و پیشکسوت مطبوعات "کورش حاجی پور" نام دارد وی متولد سال1347 درشهرستان لالی است.
به گفته وی فعالیت های مطبوعاتی خود را از سال 1362 در شرایطی شروع کرد که تعداد خبرنگاران شمال خوزستان کمتر از انگشتان دست بود.حاجی پور گفت؛در سالهای شروع کار خبرنگاری یک نشریه چهار صحفه ای بود که در سراسر استان خوزستان منتشر میشد. آنقدر پتانسیل و شور جوانی داشتم که یک صحفه کامل از این نشریه به خبرهای ارسالی من اختصاص داده میشد.واین امر،مرا بر سر ذوق وتلاش بیشتر وا می داشت.
حاجی پور در ادامه گفت:اولین مطلب خبری من که در روزنامه چاپ شد،نمایش نامه آنهایی که قفس راشکستند.در تجلیل از مقام شامخ شهدای جنگ تحمیلی بود.که این مطلب همیشه در ذهنم به یادگار حک شده است.وی ادامه داد درسال62به شهرکرد رفتم که پشت ویترین باجه مطبوعاتی روزنامه ای نظرم را جلب کرد.تیتر زده بود.
حکمت چاپ این همه خبر از لالی جوان باسلیقه ای ست بنام کورش حاجی پور. اما از شانس بد من باجه بسته بود.حدودچهار ساعت آنجا ماندم تا صاحب باجه آمد وروزنامه راباخوشحالی گرفتم. حاجی پور از نبود امکانات ومشکلات آن سالها در ارسال خبر به مرکز گفت:خبرها را از طریق تلگرافخانه پاسگاه ژاندارمری لالی به ژاندارمری مسجدسلیمان ارسال میکردم واز آنجا با تلفن شهری به صداوسیمای اهواز مخابره می شد.
پیشکسوت عرصه خبر می گوید :اولین گزارش تصویری که از من در صداوسیما پخش شد. موضوع بازدید آقای موسوی معاون بخشداری لالی از روستای عنبر بود که در این گزارش ژست خبرنگاران کشوری را به خودگرفتم و گفتم موسوی معاون بخشدار لالی در رأس هیتی بلند پایه وارد روستای عنبرشد.
کورش حاجی پور در ادامه صحبت هایش در آنها سال خبرهایی از منطقه لالی منتشر کردم که برای خودم همیشه شیرین است. خبر مردی بنام کربلایی مـــــلک آران با155سال سن. و داشتن255فرزند،نوه، نتیجه،و....استادحاجی پور گفت:خبری در روزنامه های سراسری چاپ کردم که جهانی شد درسال63 در روزنامه اطلاعات تیتر زد که دامدار روستای تـــــټر بخش لالی تمام 80رأس گوسفندش دوقلو زاییدند که این خبرموجب شد یک گروه از کارشناسان دامی کشور استرالیا به این روستا بیایند.
حاجی پور که خود از خبرنگاران جانباز دوران دفاع مقدس است. کمتر از جانبازی اش سخنی میگوید:اما با اصرار من قبول کرد برایم در این مورد کوتاه بگوید. او گفت:درسال62توسط جنگنده های رژیم بعث عراق بمب های خوشه ای بر سر مردم بی دفاع مسجدسلیمان ریختند. من نیز برای تهیه خبر به آنجا رفتم در پادگان شهید محلاتی هم بمب های خوشه ای افتاده بود که بنده در حین خبررسانی با منفجر شدن این نوع بمب از ناحیه شکم مجروح وبیهوش شدم،که بوسیله هلی کوپتر ارتش مرابه اهواز واز آنجا باهواپیما به بیمارستان502ارتش اعزام کردند ودر مرحله بعدی سال1366در منطقه پاسگاه زیـــــد در سنگر کمین وشناسایی بودیم که بر اثر ترکش خمپاره پای چپم مجروح شد...اما همه این مشکلات وسختی ها استاد کورش حاجی پور را خسته نکرد وهمیشه پرتلاش وجسور در عرصه خبررسانی فعالیت خود را ادامه می داد.
وی در پایان ضمن گرامیداشت یاد وخاطره شهید خبرنگارمحمودصارمی گفت:خبرنگاری یک حرفه است و نباید آن را یک شغل دانست. زیرا که این حرفه دارای درآمدی پایدار نیست و فقط بر اساس ذوق، علاقه فردی، انگیزه و جذابیتی که دارد انتخاب می شود.
حاجی پور بیان داشت: لذا با توجه به مشکلات و سختی هایی که در تهیه و تنظیم یک خبر وجود دارد و با توجه به نبود درآمد کافی می توان این حرفه را به جهاد تشبیه کرد و آن را به عنوان یک نوع عبادت دانست.زیرا که اطلاع رسانی و آگاهی دادن وظیفه ای خطیر، سنگین و مقدس است.
وی با اشاره به اینکه یک خبرنگار در جهت رشد و توسعه فرهنگی جامعه تلاش می کند ادامه داد:احترام به خبرنگار، احترام به فرهنگ و توسعه فرهنگی است. لذا مردم و مسئولان باید برای خبرنگار و حرفه خطیر خبرنگاری اهمیت قائل شوند زیرا که خبرنگار پل ارتباطی بین مردم و مسئولان است.
یشکسوت جراید گفت: همانگونه که مسئولان انتظار دارند خبرنگاران در راستای پیشرفت و توسعه شهر، استان و کشور خود گام بردارند، آنها هم باید متقابلاً از این قشر زحمتکش حمایت های ویژه داشته باشند.
حاجی پور در پایان پیرامون شرایط کاری یک خبرنگار گفت: خبرنگاری حرفه ای سخت و طاقت فرساست، حرفه ای است که زمان نمی شناسد و هر وقت لازم باشد خبرنگار باید در خدمت مردم باشد و خانواده هم باید به ناچار چنین شرایطی را قبول کند.ما برای این استاد پیشکسوت عرصه خبر آرزو سلامتی و پیشرفت روز افزون داریم.
گزارش_ رضاحسین زاده ترکالکی
|