در حال حاضر بيش از هشت ميليارد نفر روي كره زمين زندگي ميكنند، با اين حال رشد جمعيت در دهههاي اخير رو به كندي بوده است. سازمان ملل پيشبيني ميكند كه حداكثر نرخ رشد جمعيت جهان در دهه ۲۰۸۰ رخ خواهد داد.
ايسنا: سازمان ملل متحد در جديدترين پيشبيني خود كه در روز ۱۱ ژوئيه همزمان با روز جهاني جمعيت منتشر شده، برآورد كرده است كه جمعيت جهان از سال ۲۰۸۴ دوباره كاهش مييابد و به حدود ۱۰ ميليارد نفر خواهد رسيد.
بنا بر آمار، زنان در سراسر جهان در مقايسه با ۲۵ سال پيش به طور متوسط يك فرزند كمتر به دنيا ميآورند.
به گفته دانشمندان كاهش نرخ زاد و ولد، روندي است كه در تمامي مناطق جهان در دهههاي اخير قابل مشاهده بوده است. در حال حاضر زنان در سراسر جهان به طور متوسط ۲.۲ فرزند دارند.
به دليل مقاومت فرايندهاي جمعيتي احتمال داده ميشود كه رسيدن جمعيت جهان به حداكثر تعداد خود تا سال ۲۰۸۴ طول بكشد. پس از رسيدن به اين مرحله پيشبيني ميشود كه كاهش نرخ تولد از افزايش تعداد مرگ و ميرها پيشي بگيرد و جمعيت جهان نه تنها با معضل پيري مواجه باشد بلكه همچنين شروع به كوچك شدن كند.
«فرانك سويازني» - كارشناس سازمان فدرال تحقيقات جمعيت وابسته به دولت آلمان - بر اين باور است كه كشورهاي آفريقايي كه در جنوب صحراي بزرگ آفريقا قرار دارند، اصليترين منطقه براي رشد جمعيت در دهههاي آتي به شمار روند.
در حالي كه تعداد فزايندهاي از كشورهاي جهان موارد بيش از حد مرگ و مير را به ثبت رساندهاند، نرخ تولد در كشورهاي اين منطقه هنوز به طور متوسط ۴.۳ كودك براي هر زن بوده است. از همين رو پيشبيني ميشود كه جمعيت منطقه جنوب صحراي آفريقا تا پايان قرن جاري ميلادي از ۱.۲ ميليارد نفر به ۳.۴ ميليارد نفر برسد، حتي اگر نرخ تولد به دو فرزند براي هر زن كاهش يابد.
به گفته كارشناسان، دليل رشد جمعيت در كشورهاي واقع در اين منطقه، ساختار سني بسيار جوان جمعيت است.
به گزارش دويچه وله، پيشتر در مقالهاي كه در مجله معتبر «لنست» منتشر شده بود، دانشمندان تخمين زده بودند كه در سال ۲۱۰۰، تنها در شش كشور ساموآ، تونگا، سومالي، نيجر، چاد و تاجيكستان هر زن بيش از ۲.۱ فرزند داشته باشد. به گفته آنان نرخ زاد و ولد در ديگر كشورهاي جهان در سال ياد شده، كمتر از ۲.۱ خواهد بود.