خبرگزاري تسنيم: به نقل از پاون، محسن ذبيحي با اشاره به نصاب بيسابقه مصرف برق روز چهارشنبه كه براي پنجمين بار به ميزان ٧٧ هزار و ٥١٤ مگاوات شكسته شد گفت : اين ميزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ٨.٣ درصد رشد را نشان ميدهد كه عدد بزرگي است.
به گفته ذبيحي اين ركوردشكني مصرف برق به دليل افزايش دما است و تداوم گرما باعث افزايش مصرف برق ميشود
معاون هماهنگي توزيع توانير از پيشبيني تداوم موج گرما در روزهاي آينده خبرداد و افزود: امروز هم تداوم اين روند وجود دارد .
محسن ذبيحي در خصوص مهمترين راهكارهاي مصرف بهينه برق نيز اظهارداشت: هم اكنون نزديك به 60 درصد مصرف برق در بخش خانگي اتفاق ميافتد و در اين ميان وسايل سرمايشي بيشترين مصرف را در ساعات پيك به خود اختصاص ميدهند.
وي از تنظيم كولرهاي گازي روي ٢٤ درجه و استفاده از دور كند كولرهاي آبي به عنوان مهمترين راهكارهاي كاهش مصرف برق در ساعات پيك و تامين پايدار برق برشمرد و اضافه كرد: همچنين اقداماتي مانند نصب سايبان، تميز كردن يا تعويض فيلترها و پوشال كه باعث افزايش راندمان ميشود، همگي ميتواند در بهينه سازي مصرف برق و كاهش مصرف برق در پيك نقش موثري داشته باشد.
ذبيحي در عين حال عدم استفاده از وسايل پرمصرف برقي مانند اتو، لباسشويي، ظرفشويي و... را در ساعات اوج مصرف بسيار موثر دانست و تاكيد كرد: از ساعت ١٣ تا ١٨ و 20 تا ٢٣ مصرف برق اوج مي گيرد و ضروري است كه هموطنان در اين ساعات با استفاده از راهكارهايي كه اعلام شد، نسبت به بهينهسازي مصرف انرژي اقدام كنند.
وي در باره مناطق گرمسير كشور نيز گفت: در مناطقي مانند هرمزگان، خوزستان و ... استفاده از وسايل سرمايشي اجتناب ناپذير است اما استفاده از اين نوع وسايل با رده انرژي بالا و خاموش كردن وسايل سرمايشي به هنگام خروج از منزل ميتواند مصرف را به ميزان زيادي كاهش دهد و در تامين برق پايدار كمك كند.
ذبيحي در پايان ابراز اميدواري كرد مديريت مصرف برق توسط هموطنان و عدم همزماني استفاده از وسايل پرمصرف در ساعات اوج كه ميتواند منجر به كاهش سهم بخش خانگي و اختصاص آن به بخشهاي صنعت و كشاورزي موثر واقع شود.