تلکس خوزنا : اختتاميه دومين جشنواره ملي شعر طنز «دادخند» در يزد
پنجشنبه، 19 مهر 1403 - 17:51 کد خبر: 210022
خوزنا : يزد-بهناز عسكري
اختتاميه دومين جشنواره ملي شعر طنز «دادخند» با حضور جمعي از شاعران، اديبان و مسئولان و با تجليل از برگزيدگان در سالن برق منطقهاي يزد برگزار شد
سعيد لشكري، معاون راهبري استانهاي حوزه هنري كشور هم در اين مراسم خاطرنشان كرد: دو بهانه يعني «عدليه» و «هنر»، جمع امروز را شكل داده است كه يكي از آرمانهاي انقلاب اسلامي و ديگري از ثروتها و سرمايههاي كهن اين سرزمين است.
وي مفهوم هنر انقلاب را هنري در جهت خدمت به مردم خواند و گفت: شعر از خلقتها و نعمتهاي الهي است كه مردم كشورمان از ديرباز آن را قدر دانستهاند.
لشكري در ادامه عنوان كرد: شعر طنز از قالبهاي مهم اين سرمايه اجتماعي است كه در تاريخ كشورمان از عبيد زاكاني تا عهد مشروطه به اوج خود ميرسد و در دوران معاصر نيز بزرگاني مانند «ابوالفضل زرويي نصرآباد» را شاهد است كه به ما نشان داد شعر طنز ميتواند نوعي امر به معرف و و نهي از منكر باشد.
اين مسئول با بيان اين كه حوزه هنري دو مقوله را در حوزه عدليه و خدمت به مردم با جديت دنبال ميكند؛ يكي توليد آثاري مانند «آقاي قاضي» با توجه به اين كه هنر را از مهمترين مقولهها در امر پيشرفت كشورمان ميدانيم و نكته دوم جلوگيري از اموري است كه مولد اجتماعي جرم و روابط غلط در جامعه هستند.
حجت الاسلام حسين طهماسبي رييس كل دادگستري يزدبا اشاره به اينكه آثار مثبت برنامههاي طنز نقش مهمي در اصلاح امور دارد گفت: برگزاري اين جشنواره در بالاترين سطح ممكن در دادگستري پيگيري و اجرا رشد و اميد است هر ساله بهتر از گذشته برگزار شود
وي افزود: دستگاه عدليه خود را بي نياز از نقد و تذكر نميبيند و اعتقاد داريم فاخرترين، موثرترين و دقيقترين نوع نقد ها را مي توان در قالب طنز ارائه كرد و بايد شاهد برگزاري اين برنامه هاي فرهنگي و هنري باشيم.
با تشكر از همكاري دستگاه هاي مختلف و شاعران و مسئولان در برگزاري جشنواره افزود: خروجي اين جشنواره ميتواند منجر به خلق برخي ضرب المثلهاي شيرين فارسي شود و اين اقدام دستگاه عدليه منشاء خيري در ادبيات فاخر كشور باشد
حجت الاسلام والمسلمين مهدي پرنيان، دبير دومين جشنواره ملي شعر طنز عدليه (دادخند) با ارائه گزارشي از اين دوره از جشنواره كه در قالب شعر بيان شد، گفت: اين دومين دوره اين جشنواره ملي در سه بخش عمومي مرتبط با «فرهنگ همراه» ناظر بر آسيبهاي تلفن همراه، بخش «قوه قوي» مرتبط با مسائل حوزه قضايي و بخش ديگري در رابطه با مواجهه مردم با قوه قضاييه برگزار شد.
وي با اشاره به اختصاص بخش ويژهاي كه با ارائه وزن و قالب شعري به علاقمندان، آثار آنها دريافت شده است، گفت: دبيرخانه جشنواره در مجموع ۳۶۵ اثر را از ۱۴۲ شركت كننده از ۲۲ استان كشور دريافت كرد.
پرنيان در ادامه، داوران اين جشنواره را «ناصر فيض» و «عباس احمدي» از شاعران طنزپرداز برجسته كشور نام برد و گفت: در مجموع ۱۹ اثر به عنوان آثار برگزيده انتخاب شدند كه ۱۰ اثر شايسته تقدير ويژه و ۹ اثر نيز در سه بخش جشنواره به عنوان نفرات اول تا سوم براي تجليل معرفي شدند.
دبير اين رويداد ادبي خاطرنشان كرد: در بخش ويژه نيز سه اثر به عنوان برگزيده معرفي و تجليل شدند
شعرخواني شاعران طنزپردازي از استانهاي تهران، فارس و يزد، سخنراني كوتاه و خاطرهگويي استاد «زكريا اخلاقي»، پخش كليپ از فعاليتهاي دبيرخانه جشنواره و در نهايت تجليل از برترينها، از ديگر برنامههاي اين مراسم بود كه با اجراي «سعيد بيابانكي» از شاعران برجسته كشور برگزار شد
برگشت به تلکس خبرها