صفحه اول     تماس با ما     پیوندها     درباره ما  
دوشنبه، 16 شهریور 1405 - 03:18   
  تازه ترین اخبار:  
 پربازدیدترین اخبار
  ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر خوزستان در نیمه نخست سال سه‌برابر شد
  تاب‌آوری و تحریک تقاضای سفر، ۲ اولویت در حوزه گردشگری خوزستان
  برگزاری امتحانات شهریورماه قبل از اعلام نتایج اعتراضات/نمره خرداد یا شهریور،کدام ملاک است؟
  آماده باش هلال‌احمر خوزستان برای مقابله با پیامدهای احتمالی ال‌نینو
  فرماندار: سهم اعتبار استانی شوش ۲۵ درصد افزایش یافت
  آغاز برداشت ۶۵ درصد لیموترش خوزستان از باغ‌های دزفول
  معاون هنری حوزه هنری خوزستان: هدف ما ایستادن کنار هنرمندان و تولید اثری متناسب است
  آیا گوگرد معدنی، واقعا خاک نخلستان را احیا می‌کند؟
  دیدار دو تن از فرماندهان سپاه و ارتش با استاندار خوزستان
  تمدید ساعات کاری دستگاه‌های اجرایی تا پایان شهریور با ابلاغ معاون رئیس‌جمهور
  بیش از ۳۵ هزار مورد رفع انسداد شبکه فاضلاب در اهواز/ کاهش زمان رسیدگی به حوادث
  شرجی بالای ۹۰ درصد در ۴ ایستگاه خوزستان/ ثبت رطوبت بالای ۷۰ درصد در ۱۳ ایستگاه
  رشته محیط‌بانی در هنرستان کشاورزی اهواز راه‌اندازی می‌شود
  دستگیری قاتل فراری در باوی
 
 یادداشت
  صالح بمان
  فرشتگان زمینی؛ طلایه‌داران آسمان ایمان و ایثار
  عدالت آموزشی در خوزستان؛ از پنجره‌های دو جداره تا مدارس بدون کولر
  روایت فراموش‌نشدنیِ از کتاب‌فروش‌های کنار خیابان شهر اهواز
  پیوند دولت، ملت و سپاه؛ ستون فقرات ایران قوی
  اندیمشک؛ جهانشهر ریلی ایران
  بازی عامل رشد همه‌جانبه کودکان؛ از مهارت‌آموزی تا اجتماعی شدن
  نادان، اینجا آبادان است
  اولویت آب؛ چالش حیاتی دولت چهاردهم برای توسعه
  روایتی از غم، موسیقی و وقار مردمان جنوب ایران
 
 گزارش
  چرخشِ چرخه‌ی امید در تولید
  دست دلالان از قیمت گذاری برنج کوتاه می‌شود
  آمایش سرزمین در برنامه هفتم مورد توجه قرار گیرد
  آیین نکوداشت استاد زال پور در دزفول برگزار گردید
  قطع آب کرخه در ۱۰ هزار هکتار زمین‌ کشاورزی دشت‌آزادگان
  پیاز به نرخ دلار و خرمایی که به دهان خارجی‌ها شیرین است
  آهوی ریم در دام بی تدبیری!
  فاضلاب شهری؛ بزرگترین تهدید سلامتی انسان
  از زالودرمانی تا فواید بسیار آن
  سد گتوند بلای جان کشاورزی در خوزستان
 
 وب گردی
- اندازه متن: + -  کد خبر: 80607صفحه نخست » گزارشسه شنبه، 8 آبان 1397 - 18:45
زیارتی به وسعت تاریخ
  

زیارتی به وسعت تاریخ

زیارت اربعین دارای محتوایی آموزنده و یادآور خاطره ای حیات بخش و با قداست است. و چه شایسته و بجاست که مراسم تدفین سر مطهر امام حسین (ع) و شهدای با وفای کربلا پس از چهل روز جدایی از بدن و گرداندن بر سر نی در خیابانها و بیابانها و کوچه و بازارها، برای همیشه و تا ابد زنده بماند، و همه ساله، مراسم بزرگداشت این خاطره به یاد ماندنی و فراموش نشدنی، با عزت و احترام و هر چه باشکوهتر برگزار شود.
در این مراسم روحیه ظلم ستیزی به عنوان یک درس آموزنده از سید الشهداء به نسلهای آینده بویژه جوانان منتقل شود، و همچنان زنده و شاداب، گرم و گیرا حفظ شود تا زمینه قیام بزرگ، جهانی و عدل گستر مهدی موعود (عجل الله فرجه) فراهم آید که مطمئنا جز با شیوع و رواج روحیه شهادت طلبی و گسترش فرهنگ جانفشانی در راه ریشه کنی ظلم و ظالم، در میان همه توده های محروم و مظلوم، زمینه و مقدمات ظهور و فرج نهایی فراهم نمی آید همچنان که جز با روحیه شهادت طلبی و ایثارگری، انقلاب کبیر اسلام پا نگرفته و رونق نیافت.
بدین سبب بحق می توان گفت، پیامبر اکرم (ص) با تزریق روحیه جان نثاری در ملت خود درس مبارزه با کفر و شرک را به آنان آموخت. سپس امام حسین (ع) با تزریق روحیه جانفشانی (که در جوامع اسلامی به مرگ یا به سردی و ضعف کشیده شده بود) درس مبارزه با ظلم و نفاق را به جامعه در خود فرو رفته آن زمان آموخت. و چه خوش گفت: «حسین منی و انا من حسین » (تو گویی درست این سخن گفت پیغمبر است) و شاهد خوب این بزرگداشت بسیار باشکوه مراسم اربعین در کربلا است .
یادآوری جمله مشهور علامه جعفر کاشف الغطاء در خصوص اهمیت قیام امام حسین (ع) می تواند کمک شایانی به درک اهمیت حضور در مراسم پیاده روی اربعین داشته باشد ، این مرجع بزرگ شیعیان در قرن های 12 هجری فرموده است : اسلام با تلاش های پیامبر اکرم (ص) آغاز و با جانفشانی امام حسین (ع) تثبیت شد "

اربعین وزیارت امام حسین (ع) همواره با همت خاصی مورد توجه شیعیان و محبان اهل بیت قرار داشته است . به گونه ای که حتی علماء و مراجع عظیم الشان شیعه در این راه از بذل جان نیز دریغ نکرده اند . از شیخ اسحاق خمایسی نجفی به عنوان یکی از نمونه های ارزشمند در راه جانفشانی برای برپایی زیارت امام حسین (ع) می توان نام برد . وی که یکی از علمای بزرگ و مجهتیدن شیعه قرن11 هجری در نجف اشرف و معاصر علامه بحر العلوم و شیخ جعفر کاشف الغطاء رضوان الله علیهم است و به پرهیزگاری و زهد و تقوا شهره بود . در سال 1173 هجری و طبق سنت مشهور علما و در تکمیل منش اهل بیت و شیعیان در حالی که به قصد زیارت امام حسین (ع) خارج شده بود . در مسیر نجف اشرف به کربلای معلی به دلیل تشنگی شدید درگذشت . و پیکر مطهر ایشان بعد از آن به نجف اشرف آورده شد و در جوار امیر المومنین (ع) دفن گردید.( أعیان الشیعة نویسنده : السید محسن الأمین جلد : 3 صفحه 270)

علامه و خطیب شهیر سید جواد شبرکه پیش از 50 سال قبل نیز در کتاب «ادب الطف » می نویسد : ولست مبالغا اذا قلت ان هذا الموسم یجمع اکثر من ملیون نسمة جاءت لاحیاء ذکرى الأربعین ...... ان هذه المواکب من سائر الأقطار ومختلف البلدان تؤم کربلاء وقد سجلت ادارة السلطة المحلیة أکثر من ٣٠٠ مؤکب أکثرها یضرب الخیام حوالی کربلاء والبعض یحجز المحلات الکبیرة وتستهلک کربلاء فی هذا الموسم من الرزما لا یقل عن مائة طن وکل موکب له منادون یدعون الناس الى المائدة وتناول الطعام باسم الحسین.

وتتخلل هذا الموسم زیارات التعارف بین المواکب وتبادل العواطف وتقدیم التمنیات والتحیات وعظیم الأجر یوم الحشر ، ان الآلاف من الناس یقومون بالخدمة لهؤلاء الزوار ویسخون بانفسهم من أجل راحة الزائرین فالبعض بسقی الماء المعطر والمذاب فیه السکر ، والبعض برش ماء الورد ، والبعض بالتهویة بالمراوح الیدویة وهکذا.

در اربعین، بیش از یک میلیون نفر در کربلا به زیارت و عزاداری می آیند. (در عراق آن روز که که ده میلیون نفر جمعیت داشت) و بیش از صد تن برنج برای جمعیت های عمومی و علنی طبخ می شود. مواکب متعددی که تعداد آنها به بیش از 300 موکب میرسد در کربلا و در کنار حرمین شریفین نصب می شوند . و در هر موکب تعدادی حضور دارند که مردم را جهت پذیرایی دعوت میکنند . هزاران نفر در راه خدمتگذاری به زوار امام حسین (ع) به فعالیت های داوطلبانه می پردازند .

أدب الطّف أو شعراء الحسین علیه السلام نویسنده : شبّر، جواد جلد : 1 صفحه : 42

این در حالی است که در این سال ها تعداد زوار اربعین حسینی به بیش از 20 میلیون نفر به شهادت رسانه های بین المللی و مراکز آمارجهانی رسیده است و تبدیل به بزرگترین تجمع انسانی سالیانه در تاریخ جهان تبدیل شده و موکب های عزاداری و پذیرایی تمام شهرهای منتهی به کربلا برپا شده است .

اهمیت اربعین حسینی (ع) را میتواند در میان سخنان و تاکیدات اهل بیت علیهم السلام جستجو کرد . در روایتی مشهور و معتبر که بزرگانی همچون شیخ حر عاملی و علامه مجلسی از امام حسن عسگری (ع) آورده اند، زیارت اربعین به عنوان یکی از نشانه های مومنان معرفی شده است .
امام صادق (ع) نیز در روایتی بسیار زیبا و ارزشمند در در خصوص اجر و پاداش زوار حضرت سید الشهداء نکات بسیار مهمی را اشاره می کنند
امام صادق (ع) برآورده شدن حاجات زوار سید الشهداء را که به سبب زیارت امام حسین (ع) از خانه و محل زندگی دور شده و رنج سفر را به جان میخرند از خداوند مسئلت می نماید و به این سبب همه ی کسانی که با عنوانین مختلف در این راهپیمایی عظیم به خدمت رسانی به زوار می پردازند مشمول این قسمت از دعای امام صادق (ع) در خصوص زوار امام حسین (ع) که فرموده اند " بر آن چهره هایى که به سبب رفتن به زیارت ابا عبدالله ؛ داغىِ آفتاب رنگشان را تغییرداده است، رحمتت را نازل بفرما " خواهند شد.(اصول کافی، جلد 4، صفحه 583)
همچنین امام صادق(ع) درباره ثواب زیارت امام حسین(ع) با پای پیاده که می‌فرماید
عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ مُسْکَانَ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع) قَالَ مَنْ زَارَ الْحُسَیْنَ ع مِنْ شِیعَتِنَا لَمْ یَرْجِعْ حَتَّى یُغْفَرَ لَهُ کُلُّ ذَنْبٍ وَ یُکْتَبَ لَهُ بِکُلِّ خُطْوَةٍ خَطَاهَا وَ کُلِّ یَدٍ رَفَعَتْهَا دَابَّتُهُ أَلْفُ حَسَنَةٍ وَ مُحِیَ عَنْهُ أَلْفُ سَیِّئَةٍ وَ تُرْفَعُ لَهُ أَلْفُ دَرَجَةٍ
کسى که با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) برود، خداوند به هر قدمى که برمى دارد یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو مى‏ فرماید و یک درجه مرتبه‏ اش را بالا مى‏ برد
کامل الزیارات نویسنده : ابن قولویه القمی جلد : 1 صفحه : 134

بدون شک این مراسم با شکوه و عظیم ت تحقق سخنان عقیله بنی هاشم زینب کبری (س) خطاب به یزید است که فرمود : فکد کیدک ، و اسع سعیک ، و ناصب جهدک . فو الله لا تمحوا ذکرنا ، و لا تمیت وحینا ، و لا تدرک امدنا ، و لا ترحض عنک عارها

هر نیرنگی که می‌خواهی بکار ببر و هر چه دلت می‌خواهد کوشش کن ، اما به‌ خدا قسم که نخواهی توانست نام ما و محبوبیت و احترام ما را از بین ببری‌ ، نمی‌توانی وحی زنده خدا را که در خاندان ما پیدا شده بمیرانی . برای تو جز عار و ننگ و رسوائی در این جهان چیزی باقی نمی‌ماند .

مقتل الحسین علیه السلام نویسنده : خوارزمی جلد : 2 صفحه : 73

در واقع این روز تجدید خاطره ای از اندوه بزرگی است که اهل بیت عصمت و طهارت پس از چهل روز از فقدان سید الشهداء تجربه کرده اند . در این روز عده ای از زنان و کودکان اسیر شده و رنج بی خانمانی کشیده و تلخی غربت چشیده، پس از چهل روز اسارت و آوارگی، سر بریده و از تن جدا شده پدران و برادران و فرزندان خود را به بدنهای بی سر ملحق کنند و دفن نمایند،با این اوصاف داغ تازه آنان تازه تر شد.

داغدیدگانی که علاوه بر در دل داشتن داغ کشته و پرپر شدن گل پیکر خاندان خود، اجازه گریستن و اشک ریختن و آه کشیدن و ناله کردن را نداشتند، پس از چهل روز تحمل درد و رنج و زحمت اسارت، بر سر تربت عزیزان خود آمدند تا سرهای پاک به را به پیکر های شهداء بازگردانند .

محمد عبیات پژوهشگر تاریخ عاشورا

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
  مخاطب گرامی از انتشار نظرات تکراری و یا به زبانی غیر از فارسی و یا حاوی توهین معذوریم
  کد امنیتی:
 
 آخرین اخبار
  مطهری: مقابل فجر باید با تک تک سلول‌هایمان بجنگیم/ نگاه خیلی‌ها به ما فوتبالی‌هاست
  مدیرکل هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری: نرخ بیکاری خوزستان روندی کاهشی دارد
  هشدار نارنجی طوفان و گرد و خاک همرفتی برای خوزستان
  کارگردان نمایش «هاگانا»: سعی کردم یک کار ملی و میهنی بسازم
  قهرمانی ایذه در کیک بوکسینگ زنان خوزستان
  دستگیری قاتل فراری در باوی
  اختصاص سهمیه «خانه امید» در شهرستان‌های شوش و کرخه
  بازداشت عوامل اصلی کلاهبرداری اینترنتی در ماهشهر
  بخش تعاون به‌عنوان ضلع سوم اقتصاد نیازمند حمایت بیشتری است
  آماده‌باش شبکه برق اهواز برای مقابله با پیامدهای پدیده «ال‌نینو»
  شب تلخ نفت و استقلال خوزستان در هفته ششم لیگ برتر فوتبال
  نوری: هرگز اخلاق را نمی‌بازیم/ بعد از فیفادی بهتر می‌شویم
  رییس اتاق بازرگانی اهواز: اقتصاد خوزستان به برنامه‌ ای منسجم نیاز دارد
  کشاورزان خوزستان محصولات تابستانه خود را بیمه کنند
  هشدار هواشناسی خوزستان نسبت به وقوع رگبار باران و طوفان
  نخستین پلاک ملی برای خودروی منطقه آزاد اروند صادر شد
  آتش سوزی بانک ملی اندیمشک مهار شد
  بازگشت سپاهان به جمع مدعیان؛ لیموچی خاطرات تلخ را فراموش کرد
  الهامی: از موقعیت‌ها به خوبی استفاده کردیم/ زود از ریتم خارج می‌شویم
  سرمربی استقلال خوزستان: این شکست چیزی از ارزش‌های تیم ما کم نمی‌کند
  معاون هنری حوزه هنری خوزستان: هدف ما ایستادن کنار هنرمندان و تولید اثری متناسب است
  استقلال خوزستان به دنبال بقا، سپاهان در اندیشه بازگشت به کورس قهرمانی
  آغاز برداشت ۶۵ درصد لیموترش خوزستان از باغ‌های دزفول
  آماده باش هلال‌احمر خوزستان برای مقابله با پیامدهای احتمالی ال‌نینو
  بیش از ۳۵ هزار مورد رفع انسداد شبکه فاضلاب در اهواز/ کاهش زمان رسیدگی به حوادث
  رشته محیط‌بانی در هنرستان کشاورزی اهواز راه‌اندازی می‌شود
  شرجی بالای ۹۰ درصد در ۴ ایستگاه خوزستان/ ثبت رطوبت بالای ۷۰ درصد در ۱۳ ایستگاه
  آزمون سخت استقلال خوزستان در اصفهان/ نفت طعم برد را می‌چشد؟
  کریم بوستانی: راه نجات فوتبال خوزستان از احیای فوتبال آموزشگاهی می‌گذرد
  خوزستان قهرمان المپیاد استعدادهای برتر وزنه‌برداری دختران کشور شد
  آغاز برداشت طلای شیرین آبادان؛ پیش‌بینی تولید ۱۵۰ هزار تن خرما
  تمدید ساعات کاری دستگاه‌های اجرایی تا پایان شهریور با ابلاغ معاون رئیس‌جمهور
  برگزاری امتحانات شهریورماه قبل از اعلام نتایج اعتراضات/نمره خرداد یا شهریور،کدام ملاک است؟
  فرماندار: سهم اعتبار استانی شوش ۲۵ درصد افزایش یافت
  تاب‌آوری و تحریک تقاضای سفر، ۲ اولویت در حوزه گردشگری خوزستان
  سرمربی استقلال خوزستان: به دنبال کسب رتبه تک‌رقمی در جدول هستیم
  نویدکیا: بازی‌های ما با استقلال خوزستان همیشه پرگل بوده است
  دیدار دو تن از فرماندهان سپاه و ارتش با استاندار خوزستان
  8 روستای شوش و کرخه به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند
  آیا گوگرد معدنی، واقعا خاک نخلستان را احیا می‌کند؟
  بررسی مهم‌ترین مسائل صنعتی و معدنی خوزستان در نشست وزیر با استاندار
  ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر خوزستان در نیمه نخست سال سه‌برابر شد
  چالش خوزستان با بی‌توجهی راننده به جلو/ سرعت غیرمجاز، عامل اصلی تصادفات جاده‌ای
  یعقوب فرسیات: باید نسل جدید دروازه‌بانان خوزستان را بسازیم
  اتمام ۱۵ کیلومتر باند دوم محور رامشیر - ماهشهر تا پایان امسال
  ادامه آخرین اخبار
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
خوزنا شروع فعالیت: 1388
khoozna@gmail.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار