صفحه اول     تماس با ما     پیوندها     درباره ما  
دوشنبه، 16 شهریور 1405 - 02:34   
  تازه ترین اخبار:  
 پربازدیدترین اخبار
  ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر خوزستان در نیمه نخست سال سه‌برابر شد
  آماده باش هلال‌احمر خوزستان برای مقابله با پیامدهای احتمالی ال‌نینو
  آغاز برداشت ۶۵ درصد لیموترش خوزستان از باغ‌های دزفول
  معاون هنری حوزه هنری خوزستان: هدف ما ایستادن کنار هنرمندان و تولید اثری متناسب است
  آیا گوگرد معدنی، واقعا خاک نخلستان را احیا می‌کند؟
  دیدار دو تن از فرماندهان سپاه و ارتش با استاندار خوزستان
  تاب‌آوری و تحریک تقاضای سفر، ۲ اولویت در حوزه گردشگری خوزستان
  فرماندار: سهم اعتبار استانی شوش ۲۵ درصد افزایش یافت
  برگزاری امتحانات شهریورماه قبل از اعلام نتایج اعتراضات/نمره خرداد یا شهریور،کدام ملاک است؟
  تمدید ساعات کاری دستگاه‌های اجرایی تا پایان شهریور با ابلاغ معاون رئیس‌جمهور
  شرجی بالای ۹۰ درصد در ۴ ایستگاه خوزستان/ ثبت رطوبت بالای ۷۰ درصد در ۱۳ ایستگاه
  بیش از ۳۵ هزار مورد رفع انسداد شبکه فاضلاب در اهواز/ کاهش زمان رسیدگی به حوادث
  آغاز برداشت طلای شیرین آبادان؛ پیش‌بینی تولید ۱۵۰ هزار تن خرما
  رشته محیط‌بانی در هنرستان کشاورزی اهواز راه‌اندازی می‌شود
 
 یادداشت
  صالح بمان
  فرشتگان زمینی؛ طلایه‌داران آسمان ایمان و ایثار
  عدالت آموزشی در خوزستان؛ از پنجره‌های دو جداره تا مدارس بدون کولر
  روایت فراموش‌نشدنیِ از کتاب‌فروش‌های کنار خیابان شهر اهواز
  پیوند دولت، ملت و سپاه؛ ستون فقرات ایران قوی
  اندیمشک؛ جهانشهر ریلی ایران
  بازی عامل رشد همه‌جانبه کودکان؛ از مهارت‌آموزی تا اجتماعی شدن
  نادان، اینجا آبادان است
  اولویت آب؛ چالش حیاتی دولت چهاردهم برای توسعه
  روایتی از غم، موسیقی و وقار مردمان جنوب ایران
 
 گزارش
  چرخشِ چرخه‌ی امید در تولید
  دست دلالان از قیمت گذاری برنج کوتاه می‌شود
  آمایش سرزمین در برنامه هفتم مورد توجه قرار گیرد
  آیین نکوداشت استاد زال پور در دزفول برگزار گردید
  قطع آب کرخه در ۱۰ هزار هکتار زمین‌ کشاورزی دشت‌آزادگان
  پیاز به نرخ دلار و خرمایی که به دهان خارجی‌ها شیرین است
  آهوی ریم در دام بی تدبیری!
  فاضلاب شهری؛ بزرگترین تهدید سلامتی انسان
  از زالودرمانی تا فواید بسیار آن
  سد گتوند بلای جان کشاورزی در خوزستان
 
 وب گردی
- اندازه متن: + -  کد خبر: 89612صفحه نخست » گزارشسه شنبه، 4 شهریور 1399 - 10:03
تنزل سبک تبلیغی دانشگاه ها
  

احد بهکش _این روزها با نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی، تبلیغات دانشگاه ها برای جذب هر چه بیشتر دانشجویان رو به فزونی دارد . تبلیغاتی که گاه تنزل سبک تبلیغی آنها، دل آدمی‌ را به درد می آورد چرا که شان و جایگاه علم در آن مراعات نمی شود . علم ، دانشجو و دانشگاه را ابزاری برای افزایش ثروت آن دانشگاه می داند و دانشگاهی را که قرار است مبنای علم باشد به بازار کسب و کار مشابهت می دهد . سخیف ترین مدل این تبلیغات آنکه با این عنوان می نویسند:" ترخیص از خدمت سربازی با ثبت نام در دانشگاه ...." جالب تر اینکه این فرار از سربازی نیز روشی برای ادامه تلاش و امکان پشت کنکور ماندن، برای رسیدن به رشته های خاصی از علوم‌ تجربی است . یعنی در وهله اول خود سیستم آموزشی عامل همراهی کننده ی این موضوع می باشد .

تنزل سبک تبلیغی دانشگاه ها

بی تردید اوضاع سیستم های آموزشی مان دچار نارسایی می باشد، از گلوگاه کنکور هر چه به سمت تحصیلات عالی حرکت می کنیم این نارسایی را بیشتر حس می کنیم .کاهش گرایش به علوم فنی و پایه در نظام آموزشی مشهود است از طرفی هر چه پیشتر می رویم، ضعف رابطه صنعت و دانشگاه نیز بیشتر به چشم می آید. همین موارد کافی است که به مدار توسعه ایی کشور آسیب وارد شود .

سالانه یک جمعیت بالای ۴۰۰ هزار نفری پشت کنکور می مانند تا به رشته های خاصی از علوم تجربی دست یابند .نکته قابل توجه آنکه تعداد بالایی از این افراد، رشته های مفید فنی و پایه ایی را نیز در دانشگاه طی کرده اند و به نوبه خود جزو دانشجویان موفق نیز بوده اند اما ریشه ی این یاس از موفقیت خویش و عدم اعتماد به نفس از کجا نشات می گیرد؟ چه آسیبی بر نظام آموزشی سایه افکنده که تنها راه نجات را در رشته های تجربی جست و جو می کنیم و هنر ، صنعت ، علوم انسانی و ... را به وادی فراموشی سپرده ایم ؟ ادامه مسیر به این رویه چه تهدیداتی را متوجه فرهنگ خواهد کرد؟

هر چند نفس گرایش به علوم تجربی را آسیب نمی دانیم چرا که ایران کشوری است با علم ، فرهنگ و سابقه چندین هزار ساله پزشکی ، لذا گرایش به مباحث علوم تجربی در یک معنا ریشه در تاریخ این ملت دارد . تاکید بر عدم گرایش تام و گسترده به رشته تجربی به معنای تخفیف و یا تقلیل این علم نیست، لیکن مراد این است که پیشرفت کشور در گرو توسعه متوازن و هماهنگ تمامی علوم می باشد . به همان میزانی که به پیشرفت در حوزه علوم پایه معتقدیم، به ترقی در عرصه های پزشکی نیز باور داریم. تمامی علوم جایگاه رفیع و مبارکی دارند اما باید نگاهمان به پیشرفت های علمی ، نگاه همسان در تمامی حوزه های آن باشد .

از طرفی در نگاه یکسان به علوم، توزیع مناسب و عادلانه امکانات آموزشی نیز دخیل می باشد . اما پراکنش توزیع امکانات آموزشی بعضاً به صورت عادلانه صورت نپذیرفته است و این از ضعف های سیستم آموزشی می باشد . اگر کمی بخواهیم ریز تر بشویم ، مثلا در حدود آموزش و پرورش، اساتید به نام و مطرح زیست ، ژنتیک ، جبر و... دروس تخصصی را در تهران تدریس می کنند در عین حال امکانات و بسترهای آموزشی نیز در آنجا به وفور فراهم است. حال این شرایط را مقایسه کنیم با فضاهای آموزشی مناطق محروم که گاهاً حتی وسایل سرمایشی و گرمایشی مناسبی نیز ندارند ! اینکه ظرفیت های آموزشی در یک نقطه ی خاص کشور تجمیع شود با عدالت آموزشی در تعارض است ، امکان گردش مالی که در تشکیل کلاس ها و جذب اساتید خاص در شهرهای بزرگ موجود است در شهرستان ها امکان پذیر نمی باشد ، نوع و کیفیت تغذیه دانش آموزان مناطق محروم را نیز به این مهم اضافه کنید .

حال سوالی که مطرح است ، این است که آیا آموزش و پرورش و سیستم آموزشی تنها مسئول  نارسایی های آموزشی می باشد؟ باید گفت که نگاه جزیره ای به این موضوع خبط است . هر چند نوع مشاوره های تحصیلی در دبیرستان ها از یک بعد بر انتخاب گرایشات تحصیلی جهت دهی می کند ، اما این مطلب علت ناقصه بحث می باشد و ما باید در پی یافتن علت های تامه این موضوع باشیم . یکی از برنامه های استعماری غرب برای دنیای شرق این است که علوم تجربی را نجات آفرین ، عامل وصول به مقصودهای دنیوی و کلید بهشت معرفی نماید و بدین طریق از رشد علمی همه جانبه کشورهای شرقی ممانعت ورزد، متاسفانه عده ایی از سبکباران ساحل ها در داخل نیز به این موضوع دامن می زنند . باید بدانیم از سبک زندگی مسئولان گرفته، تا صدا و سیما ، رسانه های دولتی حتی برخی از مدل های تبلیغاتی دینی ، تمامی متولیان درگیر در امر آموزش و تربیت و... بر این موضوع اثر گذار بوده اند . باید آسیب شناسی کنیم سابقه برتریت علوم تجربی نسبت به سایر علوم از کجا شروع شده است ؟ اینکه سالانه بالای 65 درصد داوطلبان کنکور گرایش به رشته تجربی دارند ، آیا این مبین یک روح آشفته در فضای آموزشی نیست ؟

از طرفی شرایط اشتغال نیز به این موضوع دامن می زند و دولت باید برای اشتغال یکنواخت تمامی دانش آموختگان تدبیری اندیشه کند . اگر اشتغال ، منابع مالی و بازار کار به طور متوازن در بین رشته های تحصیلی برقرار باشد ، قدر مسلم این میزان صف بندی را در رشته های علوم تجربی شاهد نخواهیم بود . تمامی متولیان تربیتی در نارسایی امروز سیستم آموزشی مسئول هستند . مگر نه این است که علم خشیت می آورد ، ثروت استغنا می آورد ، اما ما به این معظل مبتلا شده ایم که علم را ثروت خیز بدانیم در حالی که علم در اصل معرفت می آورد .

نتیجه آنکه ، باید کار فرهنگی بسیاری در این راستا انجام دهیم . خوان علم را مجرایی برای کسب معرفت بدانیم نه ثروت ، چرا که ثروت نمی تواند محافظ اخلاق باشد . اینکه علم ثروت آفرین باشد خوب است اما اینکه نگاه به علم صرفا بعد نان آوری آن باشد، اشتباه است . باید اول علم را خشیت خیز بدانیم سپس ثروت خیز . مسئولان فرهنگی بایستی بیشتر بر روی این موضوع کار کنند . در غالب سریال های تلویزیونی زندگی های مرفه و یخچال های پر از میوه متعلق به پزشکان است ، آیا این ناخواسته به نوعی تبلیغ سمت و سوی زندگی نیست؟ حال انتظار دارید جوانان سراغ علوم پایه بروند؟ و از این منظر باید منزلت اجتماعی عالمان ، معلمان و مهندسان را با کارهای فرهنگی و تبلیغی به نمایش بگذاریم .

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
  مخاطب گرامی از انتشار نظرات تکراری و یا به زبانی غیر از فارسی و یا حاوی توهین معذوریم
  کد امنیتی:
 
 آخرین اخبار
  مطهری: مقابل فجر باید با تک تک سلول‌هایمان بجنگیم/ نگاه خیلی‌ها به ما فوتبالی‌هاست
  مدیرکل هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری: نرخ بیکاری خوزستان روندی کاهشی دارد
  هشدار نارنجی طوفان و گرد و خاک همرفتی برای خوزستان
  کارگردان نمایش «هاگانا»: سعی کردم یک کار ملی و میهنی بسازم
  قهرمانی ایذه در کیک بوکسینگ زنان خوزستان
  دستگیری قاتل فراری در باوی
  اختصاص سهمیه «خانه امید» در شهرستان‌های شوش و کرخه
  بازداشت عوامل اصلی کلاهبرداری اینترنتی در ماهشهر
  بخش تعاون به‌عنوان ضلع سوم اقتصاد نیازمند حمایت بیشتری است
  آماده‌باش شبکه برق اهواز برای مقابله با پیامدهای پدیده «ال‌نینو»
  شب تلخ نفت و استقلال خوزستان در هفته ششم لیگ برتر فوتبال
  نوری: هرگز اخلاق را نمی‌بازیم/ بعد از فیفادی بهتر می‌شویم
  رییس اتاق بازرگانی اهواز: اقتصاد خوزستان به برنامه‌ ای منسجم نیاز دارد
  کشاورزان خوزستان محصولات تابستانه خود را بیمه کنند
  هشدار هواشناسی خوزستان نسبت به وقوع رگبار باران و طوفان
  نخستین پلاک ملی برای خودروی منطقه آزاد اروند صادر شد
  آتش سوزی بانک ملی اندیمشک مهار شد
  بازگشت سپاهان به جمع مدعیان؛ لیموچی خاطرات تلخ را فراموش کرد
  الهامی: از موقعیت‌ها به خوبی استفاده کردیم/ زود از ریتم خارج می‌شویم
  سرمربی استقلال خوزستان: این شکست چیزی از ارزش‌های تیم ما کم نمی‌کند
  معاون هنری حوزه هنری خوزستان: هدف ما ایستادن کنار هنرمندان و تولید اثری متناسب است
  استقلال خوزستان به دنبال بقا، سپاهان در اندیشه بازگشت به کورس قهرمانی
  آغاز برداشت ۶۵ درصد لیموترش خوزستان از باغ‌های دزفول
  آماده باش هلال‌احمر خوزستان برای مقابله با پیامدهای احتمالی ال‌نینو
  بیش از ۳۵ هزار مورد رفع انسداد شبکه فاضلاب در اهواز/ کاهش زمان رسیدگی به حوادث
  رشته محیط‌بانی در هنرستان کشاورزی اهواز راه‌اندازی می‌شود
  شرجی بالای ۹۰ درصد در ۴ ایستگاه خوزستان/ ثبت رطوبت بالای ۷۰ درصد در ۱۳ ایستگاه
  آزمون سخت استقلال خوزستان در اصفهان/ نفت طعم برد را می‌چشد؟
  کریم بوستانی: راه نجات فوتبال خوزستان از احیای فوتبال آموزشگاهی می‌گذرد
  خوزستان قهرمان المپیاد استعدادهای برتر وزنه‌برداری دختران کشور شد
  آغاز برداشت طلای شیرین آبادان؛ پیش‌بینی تولید ۱۵۰ هزار تن خرما
  تمدید ساعات کاری دستگاه‌های اجرایی تا پایان شهریور با ابلاغ معاون رئیس‌جمهور
  برگزاری امتحانات شهریورماه قبل از اعلام نتایج اعتراضات/نمره خرداد یا شهریور،کدام ملاک است؟
  فرماندار: سهم اعتبار استانی شوش ۲۵ درصد افزایش یافت
  تاب‌آوری و تحریک تقاضای سفر، ۲ اولویت در حوزه گردشگری خوزستان
  سرمربی استقلال خوزستان: به دنبال کسب رتبه تک‌رقمی در جدول هستیم
  نویدکیا: بازی‌های ما با استقلال خوزستان همیشه پرگل بوده است
  دیدار دو تن از فرماندهان سپاه و ارتش با استاندار خوزستان
  8 روستای شوش و کرخه به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند
  آیا گوگرد معدنی، واقعا خاک نخلستان را احیا می‌کند؟
  بررسی مهم‌ترین مسائل صنعتی و معدنی خوزستان در نشست وزیر با استاندار
  ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر خوزستان در نیمه نخست سال سه‌برابر شد
  چالش خوزستان با بی‌توجهی راننده به جلو/ سرعت غیرمجاز، عامل اصلی تصادفات جاده‌ای
  یعقوب فرسیات: باید نسل جدید دروازه‌بانان خوزستان را بسازیم
  اتمام ۱۵ کیلومتر باند دوم محور رامشیر - ماهشهر تا پایان امسال
  ادامه آخرین اخبار
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
خوزنا شروع فعالیت: 1388
khoozna@gmail.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار