يك متخصص تغذيه با اشاره به فوايد بسيار گياهان خودروي بهاري گفت: اين فوايد زماني حاصل ميشود كه مصرف اين گياهان به اندازه باشد و زياده روي در مصرف آنها اصلا توصيه نمي شود.
دكتر هادي عبدالله زاد در گفت و گو با ايسنا، با اشاره به ارگانيك بودن گياهان خودروي بهاري گفت: اين گياهان بدون هرگونه كود و مواد شيميايي در دل طبيعت پرورش مييابند و همين امر ارزش غذايي آنها را چند برابر كرده است.
وي افزود: اين گياهان منبع غني فيبر هستند و مصرف آنها مي تواند موجب كاهش اختلالات دستگاه گوارش شود.
وي افزود: فيبر اين گياهان خاصيت پِرِبيوتيكي دارد، به اين صورت كه مي توانند ميكروارگانيسم هاي مضر دستگاه گوارش فرد را كاهش دهد.
عبدالله زاد گفت: همچنين فيبر اين گياهان موجب كاهش سطح قند و چربي خون شده و از اين جهت مصرف آنها مي تواند براي بيماران قلبي و ديابتي بسيار مفيد باشد.
وي افزود: فيبر اين گياهان همچنين موجب بهبود حركات دستگاه گوارش شده و از بروز يبوست جلوگيري مي كند.
وي خاطرنشان كرد: در كنار خواص مشترك، اين گياهان هريك خواص ويژه خود را هم دارند، بطور مثال قارچ منبع خوبي از پروتئين و ويتامين D است.
عبدالله زاد با بيان اينكه نبايد در مصرف گياهان خودروي بهاري زياده روي شود، گفت: اين گياهان در كنار فوايد بسيار، در صورت استفاده زياد بويژه براي بيماران مبتلا به بيماري هاي خاص مي توانند آسيب رسان باشند.
وي افزود: بطور مثال ريواس اسيد اگزالات بالايي دارد كه مصرف آن براي بيماران سنگ كليه ميتواند مشكل ساز شود، بنابراين افراد بيمار بايد در مصرف اين گياهان احتياط كرده و ساير افراد هم در مصرف آنها زياده روي نكنند.
اين متخصص تغذيه با تاكيد بر مصرف اين گياهان بصورت آبپز، گفت: اين گياهان بصورت خام هم قابليت مصرف دارد، اما براي بهره مندي از خواص هرچه بيشتر آنها بهتر است در انواع غذاها مانند آش ها، بوراني و خورش ها نيز از آنها استفاده شود.
وي افزود: سرخ كردن اين گياهان به هيچ عنوان توصيه نمي شود، چرا كه تمام خواص آنها را از بين برده و با توجه به استفاده از روغن، مصرف چنين خوراكي هايي مضر خواهد بود.