صفحه اول     تماس با ما     پیوندها     درباره ما  
پنجشنبه، 3 خرداد 1403 - 09:07   
  تازه ترین اخبار:  
 پربازدیدترین اخبار
  هشدار زرد وقوع گرد و خاک در خوزستان
  یک مصدوم در حادثه حریق در یک منزل مسکونی در اهواز
  365 مورد اقدام حفاظتی در سال گذشته
  نقشه راه کشورهای جهان برای حفظ و مدیریت منابع آب
  مزین شدن خیابان‌های دزفول به نام شهیدان خدمت
  تلاش تاکسیرانی اهواز برای نوسازی ۱۵۰ تاکسی
  پنجشنبه ادارات آذربایجان‌غربی تعطیل است
  بزرگداشت شهید آیت‌الله رئیسی و همراهانش در عراق
  جزئیات مهم و جدید از نحوه سقوط بالگرد رئیس جمهور
  وداع باشکوه مردم پایتخت با شهید جمهور و همراهان
  سوگواری همسر رئیس جمهور وعلم الهدی بر پیکر شهید رئیسی
  در پی شهادت حضرت آیت الله رئیسی و همراهان
  عزیمت زائران حج تمتع استان گیلان با ۲ پرواز به سرزمین وحی
  برگزاری نخستین جلسه هیئت دولت به ریاست مخبر
 
 یادداشت
  حریق در بیشه
  اربعین؛ نمایش بزرگی از اقتدار و ظرفیت جامعه اسلامی
  عامل موفقیت دکترین نظامی کشور چیست؟
  لزوم مبارزه با مبانی دیکته شده غربی ها
  عشق و ارادت علامه امینی به مولا علی (ع)
  صحابه در رکاب حسین (ع)
  جامعه‌شناسی دینی و دیوار کوتاهش!
  از (( سنگ نگاره ها )) تا فضای مجازی
  *پارک بی بی مریم ایذه تفریگاه یا قتلگاه؟
  راز لوح پاشی و عنوان بخشی به عبدالباقی چه بود !
 
 گزارش
  دست دلالان از قیمت گذاری برنج کوتاه می‌شود
  آمایش سرزمین در برنامه هفتم مورد توجه قرار گیرد
  آیین نکوداشت استاد زال پور در دزفول برگزار گردید
  قطع آب کرخه در ۱۰ هزار هکتار زمین‌ کشاورزی دشت‌آزادگان
  پیاز به نرخ دلار و خرمایی که به دهان خارجی‌ها شیرین است
  آهوی ریم در دام بی تدبیری!
  فاضلاب شهری؛ بزرگترین تهدید سلامتی انسان
  از زالودرمانی تا فواید بسیار آن
  سد گتوند بلای جان کشاورزی در خوزستان
  نشست هیئت علمی موسسه ی زبان خوزی گویش(دزفولی/شوشتری) برگزار گردید
 
 وب گردی
- اندازه متن: + -  کد خبر: 197596صفحه نخست » آخرین اخبار پنجشنبه، 9 فروردین 1403 - 10:48
تسریع آسیب مغزی با استفاده مکرر از روغن سرخ کردنی
  

خوزنا :

بر اساس یک مطالعه حیوانی، گرم کردن مجدد روغن پخت و پز ممکن است تخریب عصبی را افزایش دهد.

مهر به نقل از مدیکال نیوز، مصرف روغن‌های سرخ کردنی با فشار اکسیداتیو و التهاب که از عوامل خطر بیماری‌های عصبی و سایر بیماری‌های مزمن هستند، مرتبط است.

یک مطالعه جدید بر روی موش‌ها نشان می‌دهد که ارتباط بالقوه ای بین مصرف طولانی مدت روغن‌های پخت و پز چندین بار گرم شده و افزایش تخریب عصبی وجود دارد.

به نظر می‌رسد محور روده-مغز-کبد در حفظ سلامت عصبی بسیار مهم است و مصرف روغن‌های چندین بار استفاده شده ممکن است این تعادل را مختل کند.

متخصصان مصرف رژیم‌های غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها و اسیدهای چرب امگا ۳ را توصیه می‌کنند و در مورد مصرف مکرر غذاهای سرخ شده هشدار می‌دهند.

مطالعه جدید نشان داد موش‌هایی که از رژیم‌های غذایی با روغن‌های آشپزی چندین بار گرم شده تغذیه می‌شوند، در مقایسه با موش‌هایی که رژیم غذایی استاندارد مصرف می‌کنند، به طور قابل‌توجهی با سطوح تخریب عصبی روبرو هستند.

این تحقیق نشان می‌دهد که روغن دوباره گرم شده ممکن است با ایجاد اختلال در محور کبد-روده-مغز که برای حفظ تعادل فیزیولوژیکی بسیار مهم است و با اختلالات عصبی مرتبط است، تخریب عصبی را افزایش دهد.

مطالعات مصرف غذاهای سرخ شده را با مشکلات قلبی متابولیک و برخی سرطان‌ها مرتبط دانسته اند.

تیم مطالعه، موش‌های ماده را به پنج گروه رژیم غذایی تقسیم کردند: یک رژیم غذایی معمولی (گروه شاهد)، یک رژیم غذایی معمولی مکمل با روغن کنجد گرم نشده، روغن آفتابگردان گرم نشده، روغن کنجد گرم شده یا روغن آفتابگردان گرم شده روزانه به مدت ۳۰ روز.

در مقایسه با همتایان خود در رژیم‌های غذایی مختلف، موش‌هایی که با رژیم‌های غذایی با روغن‌های گرم شده مجدد تغذیه شدند، فشار اکسیداتیو و التهاب شدید در بافت‌های کبدی را نشان دادند.

علاوه بر این، آسیب روده‌ای قابل توجهی در این موش‌ها مشاهده شد که منجر به تغییر سطوح اندوتوکسین ها و لیپوپلی ساکاریدها شد که نشان دهنده وجود سموم تولید شده توسط سویه های باکتریایی خاص است.

دکتر «کاتیرسان شانموگام»، محقق ارشد از دانشگاه تامیل نادو هند، توضیح داد: «در نتیجه، ما مشاهده کردیم متابولیسم لیپید کبد به طور قابل توجهی تغییر کرد و انتقال اسید چرب امگا ۳ مهم مغز DHA کاهش یافت. این به نوبه خود منجر به تخریب عصبی شد که در بافت شناسی مغز موش‌هایی که روغن گرم شده را دوباره گرم کرده بودند مشاهده شد.»

این مطالعه نشان داد که رژیم‌های غذایی حاوی روغن‌های گرم شده مجدد منجر به افزایش سطوح کلسترول، کلسترول بد LDL، تری گلیسیرید، AST و ALT و نشانگرهای التهابی، در کنار آسیب قابل‌توجه به ساختارهای کبد و روده بزرگ می‌شود که به آسیب‌های قلبی متابولیک و اندام‌ها اشاره می‌کند.

مصرف روغن‌های چندبار گرم شده منجر به آسیب مغزی خاص، به‌ویژه در نواحی حیاتی برای بازسازی می‌شود، که خطر عصبی مصرف روغن گرم‌شده را برجسته می‌کند.

در مقابل، موش‌هایی که با روغن‌های گرم نشده تغذیه می‌شوند، نشانگرهای بهتری برای سلامت مغز در مقایسه با موش‌های گروه‌های روغن گرم شده نشان دادند.

حرارت دادن روغن‌ها در دمای بالا به طور قابل توجهی ساختار شیمیایی طبیعی آنها را تغییر می‌دهد و آنتی اکسیدان های مفید آنها را کاهش می‌دهد و ترکیبات مضری مانند چربی‌های ترانس، آکریل آمید و آلدئیدها را تشکیل می‌دهد.

گرم کردن مجدد روغن‌ها، مخصوصاً برای سرخ کردن عمیق، این فرآیند را تشدید می‌کند زیرا روغن به طور فزاینده ای ناپایدار می‌شود و فواید سلامتی را از دست می‌دهد و با هر بار استفاده سموم بیشتری تولید می‌کند.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
  مخاطب گرامی از انتشار نظرات تکراری و یا به زبانی غیر از فارسی و یا حاوی توهین معذوریم
  کد امنیتی:
 
 آخرین اخبار
  مغز در هنگام خواب دکمه تنظیم مجدد را می‌زند
  اجرای ۱۲۰ هزار هکتار «کشاورزی حفاظتی» در همدان گامی موثر برای غنی‌سازی خاک
  کاهش ۲۱ درصدی تولید سواری در فروردین ماه
  «۰۳.۰۳.۰۳»؛ سر رسید جان‌هایی که به حکم تقویم سزارین می‌شوند
  چگونه قلب سالم داشته باشیم؟
  ایجاد محافظت در برابر ویروس ها با تکرار واکسن کووید
  آب آشامیدنی حاوی فلوراید برای نوزاد زنان باردار خطرناک است
  می خواهم الگوی صحیحی برای دختران ورزشکار باشم
  جزئیات جدید از پرونده فساد در فوتبا
  آیا کارت های بانکی حذف خواهند شد؟
  ایرلند، نروژ و اسپانیا، فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت
  سقوط کارگر ۴۳ ساله از ارتفاع چهار متری در دزفو
  آتالانتا قهرمان شد/ پایان شکست ناپذیری لورکوزن
  ایران تامین کننده چند درصد زعفران دنیاست؟
  ۱۲۰ هزار تن برنج خارجی وارد شده است
  نمایی هوایی از جنگل انجیرچشمه رامیان
  قدیمترین کتابخانه شیراز بازسازی شد
  کتاب «پایان سکوت» رونمایی شد
  موسوی چطور به تیم حفاظت رئیس جمهور شهید اضافه شد؟
  کدام امام جمعه را می‌شناسید که برای تیم شهرش به استادیوم برود؟
  هتل‌های مشهد رایگان شد
  پاسخ یک روحانی به مدیر من و تو
  آمریکا از هیچ فرصتی برای ایجاد اختلاف بین چین و ایران نمی‌گذرد
  عملیات اعزام زائران حج تمتع استان خوزستان با انجام ۱۵ پرواز پایان یافت
  اولین مینی مغز جهان با سد خونی مغزی ایجاد شد
  ادای احترام حضوری شخصیت‌های خارجی به رئیس جمهور شهید
  فعال بودن بیش از یکهزار و ۷۰۰ طرح عمرانی در خوزستان
  روایت بذرپاش از لحظه شهادت رئیس جمهور
  مصر خواستار تقویت روابط با ایران است
  حضور رهبر انقلاب در منزل رئیس‌جمهور شهید
  عزیمت زائران حج تمتع استان گیلان با ۲ پرواز به سرزمین وحی
  برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای خدمت در اهواز
  راه‌اندازی پنج ایستگاه تقویت کننده همراه اول
  گسترش روابط با همسایه از مهمترین دستاوردهای شهید رئیسی بود
  در طول دوران جمهوری اسلامی، حوادث تلخ منشاء پیشرفت‌ها و حرکت‌ها شده‌اند
  مشهدالرضا، مهیای آخرین دیدار با خادم الرضا، شهیدجمهور
  سوگواری مردم خوزستان در رثای رئیس جمهور شهید
  واژگونی مرگبار خودرو جیپ کروک در شهرستان دزفول
  تداوم بارش باران و افزایش رطوبت در خوزستان
  افزایش شمار شهدای نوار غزه به ۳۵ هزار و ۷۰۹ نفر
  ۲ ملی‌پوش فوتسال نامزد کسب عنوان مرد سال جهان
  نقشه راه کشورهای جهان برای حفظ و مدیریت منابع آب
  بهترین زمان برای نوشیدن آب چه مواقعی است؟
  ۲۵ تن مواد غذایی فاسد در کاشان معدوم شد
  سقف معاملات کوچک ۲۱۰ میلیون تومان شد
  ادامه آخرین اخبار
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
خوزنا شروع فعالیت: 1388
khoozna@gmail.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار