صفحه اول     تماس با ما     پیوندها     درباره ما  
یکشنبه، 9 اردیبهشت 1403 - 00:04   
  تازه ترین اخبار:  
 پربازدیدترین اخبار
  نخستین دلیل تصادفات آذربایجان شرقی عدم توجه به جلو است
  کاهش سهمیه سوخت تراکتورداران مهمترین دغدغه کشاورزان اسدآبادی
  محصولات تولیدی عشایر مغان برندسازی شود
  ۶۳ درصد داوطلبان کنکور در لرستان دختران هستند
  چند بار باید دستان خود را بشویید؟
  ۵۸درصد داوطلبان کنکور در قرچک متقاضی آزمون دانشگاه فرهنگیان هستند
  بیل گردانی نمادی از آیین‌های تمدنی کشور
  خطر ریزگردهای قم بیخ گوش تهران
  عملیات وعده صادق هیمنه پوشالی اسرائیل را از بین برد
  تعطیلی پنجشنبه یا شنبه در صحن مجلس پیگیری می‌شود
  بازگشت ۳۰۰۰ واحد تعطیل به تولید
  خط کشتیرانی منظم از ایران به غرب آفریقا راه‌اندازی می‌شود
  حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  ایران در بین 8 کشور دارای فناوری اصلاح نژاد مرغ قرار گرفت
 
 یادداشت
  اربعین؛ نمایش بزرگی از اقتدار و ظرفیت جامعه اسلامی
  عامل موفقیت دکترین نظامی کشور چیست؟
  لزوم مبارزه با مبانی دیکته شده غربی ها
  عشق و ارادت علامه امینی به مولا علی (ع)
  صحابه در رکاب حسین (ع)
  جامعه‌شناسی دینی و دیوار کوتاهش!
  از (( سنگ نگاره ها )) تا فضای مجازی
  *پارک بی بی مریم ایذه تفریگاه یا قتلگاه؟
  راز لوح پاشی و عنوان بخشی به عبدالباقی چه بود !
  زوج رئیسی و رضایی، عصر جدیدی را در عبور دولت از تفکرات اقتصادی نئولیبرال رقم می زند
 
 گزارش
  دست دلالان از قیمت گذاری برنج کوتاه می‌شود
  آمایش سرزمین در برنامه هفتم مورد توجه قرار گیرد
  آیین نکوداشت استاد زال پور در دزفول برگزار گردید
  قطع آب کرخه در ۱۰ هزار هکتار زمین‌ کشاورزی دشت‌آزادگان
  پیاز به نرخ دلار و خرمایی که به دهان خارجی‌ها شیرین است
  آهوی ریم در دام بی تدبیری!
  فاضلاب شهری؛ بزرگترین تهدید سلامتی انسان
  از زالودرمانی تا فواید بسیار آن
  سد گتوند بلای جان کشاورزی در خوزستان
  نشست هیئت علمی موسسه ی زبان خوزی گویش(دزفولی/شوشتری) برگزار گردید
 
 وب گردی
- اندازه متن: + -  کد خبر: 197596صفحه نخست » آخرین اخبار پنجشنبه، 9 فروردین 1403 - 10:48
تسریع آسیب مغزی با استفاده مکرر از روغن سرخ کردنی
  

خوزنا :

بر اساس یک مطالعه حیوانی، گرم کردن مجدد روغن پخت و پز ممکن است تخریب عصبی را افزایش دهد.

مهر به نقل از مدیکال نیوز، مصرف روغن‌های سرخ کردنی با فشار اکسیداتیو و التهاب که از عوامل خطر بیماری‌های عصبی و سایر بیماری‌های مزمن هستند، مرتبط است.

یک مطالعه جدید بر روی موش‌ها نشان می‌دهد که ارتباط بالقوه ای بین مصرف طولانی مدت روغن‌های پخت و پز چندین بار گرم شده و افزایش تخریب عصبی وجود دارد.

به نظر می‌رسد محور روده-مغز-کبد در حفظ سلامت عصبی بسیار مهم است و مصرف روغن‌های چندین بار استفاده شده ممکن است این تعادل را مختل کند.

متخصصان مصرف رژیم‌های غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها و اسیدهای چرب امگا ۳ را توصیه می‌کنند و در مورد مصرف مکرر غذاهای سرخ شده هشدار می‌دهند.

مطالعه جدید نشان داد موش‌هایی که از رژیم‌های غذایی با روغن‌های آشپزی چندین بار گرم شده تغذیه می‌شوند، در مقایسه با موش‌هایی که رژیم غذایی استاندارد مصرف می‌کنند، به طور قابل‌توجهی با سطوح تخریب عصبی روبرو هستند.

این تحقیق نشان می‌دهد که روغن دوباره گرم شده ممکن است با ایجاد اختلال در محور کبد-روده-مغز که برای حفظ تعادل فیزیولوژیکی بسیار مهم است و با اختلالات عصبی مرتبط است، تخریب عصبی را افزایش دهد.

مطالعات مصرف غذاهای سرخ شده را با مشکلات قلبی متابولیک و برخی سرطان‌ها مرتبط دانسته اند.

تیم مطالعه، موش‌های ماده را به پنج گروه رژیم غذایی تقسیم کردند: یک رژیم غذایی معمولی (گروه شاهد)، یک رژیم غذایی معمولی مکمل با روغن کنجد گرم نشده، روغن آفتابگردان گرم نشده، روغن کنجد گرم شده یا روغن آفتابگردان گرم شده روزانه به مدت ۳۰ روز.

در مقایسه با همتایان خود در رژیم‌های غذایی مختلف، موش‌هایی که با رژیم‌های غذایی با روغن‌های گرم شده مجدد تغذیه شدند، فشار اکسیداتیو و التهاب شدید در بافت‌های کبدی را نشان دادند.

علاوه بر این، آسیب روده‌ای قابل توجهی در این موش‌ها مشاهده شد که منجر به تغییر سطوح اندوتوکسین ها و لیپوپلی ساکاریدها شد که نشان دهنده وجود سموم تولید شده توسط سویه های باکتریایی خاص است.

دکتر «کاتیرسان شانموگام»، محقق ارشد از دانشگاه تامیل نادو هند، توضیح داد: «در نتیجه، ما مشاهده کردیم متابولیسم لیپید کبد به طور قابل توجهی تغییر کرد و انتقال اسید چرب امگا ۳ مهم مغز DHA کاهش یافت. این به نوبه خود منجر به تخریب عصبی شد که در بافت شناسی مغز موش‌هایی که روغن گرم شده را دوباره گرم کرده بودند مشاهده شد.»

این مطالعه نشان داد که رژیم‌های غذایی حاوی روغن‌های گرم شده مجدد منجر به افزایش سطوح کلسترول، کلسترول بد LDL، تری گلیسیرید، AST و ALT و نشانگرهای التهابی، در کنار آسیب قابل‌توجه به ساختارهای کبد و روده بزرگ می‌شود که به آسیب‌های قلبی متابولیک و اندام‌ها اشاره می‌کند.

مصرف روغن‌های چندبار گرم شده منجر به آسیب مغزی خاص، به‌ویژه در نواحی حیاتی برای بازسازی می‌شود، که خطر عصبی مصرف روغن گرم‌شده را برجسته می‌کند.

در مقابل، موش‌هایی که با روغن‌های گرم نشده تغذیه می‌شوند، نشانگرهای بهتری برای سلامت مغز در مقایسه با موش‌های گروه‌های روغن گرم شده نشان دادند.

حرارت دادن روغن‌ها در دمای بالا به طور قابل توجهی ساختار شیمیایی طبیعی آنها را تغییر می‌دهد و آنتی اکسیدان های مفید آنها را کاهش می‌دهد و ترکیبات مضری مانند چربی‌های ترانس، آکریل آمید و آلدئیدها را تشکیل می‌دهد.

گرم کردن مجدد روغن‌ها، مخصوصاً برای سرخ کردن عمیق، این فرآیند را تشدید می‌کند زیرا روغن به طور فزاینده ای ناپایدار می‌شود و فواید سلامتی را از دست می‌دهد و با هر بار استفاده سموم بیشتری تولید می‌کند.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
  مخاطب گرامی از انتشار نظرات تکراری و یا به زبانی غیر از فارسی و یا حاوی توهین معذوریم
  کد امنیتی:
 
 آخرین اخبار
  جزئیات بهره‌مندی مشوق مهارت‌آموزی برای مشمولان سربازی اعلام شد
  ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شد
  برآورد سطح زیرکشت برنج با داده‌های فضایی برای نخستین بار
  ورود چای سنواتی به بازار مصرف ممنوع است
  تقریباً ۱۵ درصد زوجین در بردسکن مشکل ناباروری دارند
  توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور
  کلاهبرداری از مردم با ادعای صدور "کارت هوشمند بیمه سلامت"
  رشد ۳برابری مسمومیت با قارچ‌های سمی
  "عمره مفرده" چه اعمالی دارد؟
  انعقاد پیوند خواهرخواندگی میان دو بندر مهم ایران و کوبا
  عرضه ۲۳۳ هزار تن گوشت انواع طیور در اسفند ۱۴۰۲
  چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد
  ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  مدرسه، جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش‌آموزان
  مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نگاه نمایش اقتدار ایران در بوشهر
  بانوان طلبه سنگربانان عرصه تربیت هستند
  افزایش ۷۲ درصدی سرمایه گذاری خارجی آذربایجان شرقی
  ۸۵ زائر گیلانی حج عمره به سرزمین وحی اعزام شدند
  تیمارگاه حیات وحش خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود
  جشنواره «الف تا» فرصت بکر پرورش ایده های خاص مدارس است
  نیروهای مسلح استان بوشهر با تمام توان در حال خدمت هستند
  همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای درقم برگزارمی شود
  رفع نقاط حادثه خیز در زنجان نیازمند تأمین اعتبارات است
  آخرین وضعیت پرداخت مطالبات چایکاران
  چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد؟
  راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم
  فرزین به عربستان رفت
  مراسم افتتاحیه طرح بزرگ حامیم برگزار شد
  رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال بیمه شده از امروز
  گره‌های چند دهه شهر یزد در شورای ششم باز شد
  پیشرفت ۳۴درصدی پروژه های طرح میثاق رشت
  بهسازی و آسفالت راه روستای کتیک لاهیجان به طول ۷۰۰ متر
  معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری گردشگری و زنجیره ارزش صنایع‌دستی گیلان در نمایشگاه ایران «اکسپو»
  دولت مانع ورود چای سنواتی به بازار شود
  موانع تامین مسکن ایثارگران در شهر جدید سهند بررسی شد
  اعطای تسهیلات خرید به سرمایه گذاران جهت اصلاح خطوط تولیدی
  کارگران یکی از شاخصه‌های توسعه و جهش تولید هستند
  طرح‌های مقابله با تنش آبی در نقاط مختلف استان بوشهر اجرا می‌شود
  انتخابات ۱۴۰۲ توسط ۷۵ هزار نفر عوامل اجرایی استان تهران برگزار شد
  توسعه عمرانی در روستاهای بخش ریگ تسریع می‌شود
  آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  چگونگی خدمات‌دهی به بیماران در زمان قطع سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک بیمه سلامت
  ادامه آخرین اخبار
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
خوزنا شروع فعالیت: 1388
khoozna@gmail.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار